Back

De Sennheiser Group op IBC 2023

Sennheiser IBC stand in 2022.jpg

Nieuwe immersieve innovaties, contentcreatie en audio-oplossingen voor broadcasting, plus een voorproefje van de toekomst van draadloze audio voor genodigden - maak kennis met de nieuwste opmerkelijke ontwikkelingen van de groep. en ​

Audio op zijn best: Sennheiser, Neumann, Dear Reality en Merging Technologies demonstreren op IBC de allernieuwste immersieve productieworkflows en boeiende oplossingen voor het opnemen, monitoren en verwerken van audio. Makers en audioprofessionals van alle niveaus zijn van harte welkom op stand D50 in hal 8.

IBC-bezoekers kunnen in vier ruimtes kennismaken met de allernieuwste oplossingen voor contentproductie: (1) de immersieve demozone, (2) actieve en passieve producteilanden, (3) een Neumann-ruimte en (4) een aparte Wireless Multichannel Audio Systems (WMAS)-zone.

(1) De immersieve zone
In de immersieve demozone, die is uitgerust met een 5.1.4 Neumann-monitorsysteem met negen KH 150-monitorluidsprekers en twee KH 750 DSP-subwoofers, kunnen gasten aan de slag met de Dolby Atmos/immersieve broadcastworkflows. Ze kunnen hierbij terugvallen op de producten van Merging Technologies, de nieuwste telg van de Sennheiser Group. Het bedrijf toont zijn Anubis-, Hapi-, Pyramix- en Ovation-oplossingen, die het in typische broadcastworkflows integreert. Naast zijn nieuwe Dolby Atmos-gecertificeerde monitoringpakket, toont Merging Technologies een gloednieuwe interpretatieoplossing.

De Atmos-bundel van Merging Technologies bestaat uit de Anubis Pro, Hapi MK II, VAD en SoundID – een compromisloos 9.1.6 immersief audiopakket.
De Atmos-bundel van Merging Technologies bestaat uit de Anubis Pro, Hapi MK II, VAD en SoundID – een compromisloos 9.1.6 immersief audiopakket.

In dezelfde ruimte kunnen bezoekers ook kennismaken met de dearVR SPATIAL CONNECT for Wwise van Dear Reality. De software wordt voor het eerst getoond op IBC. Gamedesigners kunnen hiermee audio rechtstreeks in de VR- of AR-gamingomgeving ontwikkelen en hoeven dus niet langer tussen systemen te schakelen. De in-game mixingworkflow biedt een revolutionaire in-headset besturing voor Wwise audio middlewaresessies en verbetert de workflow voor XR-producties van de volgende generatie.

Een voorproefje van de dearVR SPATIAL CONNECT voor Wwise van Dear Reality: Game-audiodesigners hebben via de headset rechtstreeks toegang tot de Wwise mixers, met de mogelijkheid tot solo en mute
Een voorproefje van de dearVR SPATIAL CONNECT voor Wwise van Dear Reality: Game-audiodesigners hebben via de headset rechtstreeks toegang tot de Wwise mixers, met de mogelijkheid tot solo en mute

In deze zone stellen we ook de AMBEO 2-Channel Spatial Audio voor liveproducties voor. Die maakt gebruik van een Anubis om een verbeterde immersieve stereofeed te creëren van een immersieve audioproductiebron. We organiseren hier ook infosessies over WMAS, de draadloze breedbandtechnologie van Sennheiser.

Demoschema
Demoschema

(2) Focus op audio: producteilanden
Producteilanden
verspreid over de stand belichten verschillende aspecten van de audioproductieworkflow, zoals de locatie-onafhankelijke monitoring van multichannelformaten met behulp van de Dear VR PRO-spatializer en de Dear VR MONITOR van Dear Reality, in combinatie met een goede monitoringkoptelefoon.

De draadloze audio-oplossingen van Sennheiser focussen op de Evolution Wireless Digital-familie, de Smart Asist-app en de WSM-software. Bijzondere aandacht gaat naar de nieuwe EW-DP-reeks voor broadcasters (ENG), videografen en filmmakers en naar de plug-onzender met opnamefunctionaliteit uit dezelfde reeks die eind oktober beschikbaar is. Sennheiser toont ook zijn 1,9 GHz-oplossing AVX voor ENG-werk, samen met zijn EW-DX en Digital 6000 draadloze microfoonsystemen voor live audioproducties en broadcaststudiotoepassingen.

Of het nu gaat om het opnemen van muziek in de studio, van een interview voor een ENG-klus of van geluiden op de meest afgelegen plekken ter wereld, de Sennheiser MKH 8000 RF-condensatormicrofoonreeks is uitgegroeid tot een grote favoriet bij geluidstechnici, broadcasters en fonografen. Sennheiser stelt de nieuwe MZF 8000 II-broadcastfilter voor en geeft een voorproefje van een andere nieuwkomer in de reeks.

Als onderdeel van het aanbod voor makers zijn de Sennheiser Mobile Kits (zoals de MKE 400 mini shotgun-microfoon) een uitstekende keuze voor het maken van content met DSLR-camera's en mobiele telefoons. De Profile USB-microfoon is een ideaal instapmodel voor podcasters. Professionele broadcastheadsets voor cameramensen en commentatoren en monitoringkoptelefoons voor studio- en ENG-werk vervolledigen het productaanbod.

Op het producteiland voor contentcreators tonen we ook de Profile Streaming Set.
Op het producteiland voor contentcreators tonen we ook de Profile Streaming Set.

(3) De Neumann.Berlin-ruimte

Je kunt hier terecht voor actieve demo's van de MT 48-audio-interface en een ruim aanbod klassieke studiomicrofoons, waaronder de BCM 104 en BCM 705 broadcastmicrofoons, de M 49 V, de TLM 102, de alom geroemde U 87 Ai en de KU 100 Dummy Head microfoon voor binaurale opnames. Bezoekers kunnen ook de Neumann NDH 20 en NDH 30 uitproberen met muziek van hun eigen smartphones – inclusief de gloednieuwe zwarte versie van de NDH 30 die vanaf september beschikbaar is.

De Neumann MT 48 audio-interface
De Neumann MT 48 audio-interface

Voor live-audiotoepassingen tonen we de KM-microfoons met klein diafragma en het MCM Miniature Clip Mic-systeem van Neumann, inclusief de vele speciale montageaccessoires die van de MCM een prima keuze voor close-mikinginstrumenten maken.

(4) WMAS: Beleef vandaag de toekomst van draadloze transmissie ​
In een aparte, niet voor het publiek toegankelijke belevingsruimte aan de andere kant van het gangpad (8C47) krijgen VIP-klanten demonstraties en informatie uit eerste hand over WMAS, de baanbrekende draadloze breedbandtechnologie die Sennheiser momenteel ontwikkelt. Op de hoofdstand geven we vrijdagmiddag en zaterdag demo's van de technologie.

Bezoek de Sennheiser Group op IBC, RAI Amsterdam, 15 t/m 18 september, hal 8, stand D50.


Beelden uit dit persbericht kunnen hier gedownload worden.


Ann Vermont

Communications Manager Europe, Sennheiser France

 


 

The Sennheiser Group at IBC 2023 NL[48].docx

DOCX - 670 Kb

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com