Back

Dear Reality lanceert dearVR PRO 2 spatializer plug-in

dearVR PRO 2 - Mood 1.jpg

Opvolgersoftware voegt spannende mogelijkheden voor immersieve audio toe – en een gloednieuwe stereofunctie

Brussel, 23 januari 2024 – Vandaag lanceerde Dear Reality, de specialist in ruimtelijke audio, dearVR PRO 2 als opvolger van zijn populaire dearVR PRO-spatializer. De upgrade voegt een stereo-ingang inclusief stereobreedteregeling toe aan de plug-in, en geeft gebruikers toegang tot nieuwe immersieve Pro Tools-formaten (9.0.4, 9.1.4 en 9.0.6). dearVR PRO 2 beschikt ook over een nieuwe high-pass en low-pass filter voor vroege reflecties en late nagalm, ontworpen om elke productie van levensecht geluid te voorzien. Bovendien ondersteunt de nieuwe Mk II-software OSC head trackers van derden.

De vraag naar ruimtelijke audioproducties die het publiek betoveren en volledig onderdompelen, is groter dan ooit. En daarmee stijgt ook de nood aan ruimtelijke audiosoftware-oplossingen, aangezien die geluidstechnici en muzikanten de mogelijkheid geven om het immersieve audioterrein op een efficiënte manier te verkennen, zonder dat dit handenvol geld kost. dearVR PRO 2 loopt voorop in deze audiorevolutie, en biedt gebruikers een gesofisticeerde en tegelijk gebruiksvriendelijke toolset aan om ruimtelijk rijke en emotionele soundscapes te creëren.

“Afstand simuleren in ruimtelijke audioproducties is essentieel als je echt authentieke 3D-ruimtes creëert. Gewoon maar één bolvormig vlak met een vaste afstand rond de luisteraar volstaat niet”, zegt Dear Reality’s medeoprichter Christian Sander. “De afstandssimulatie van dearVR PRO 2 ontsluit een geheel natuurlijke diepteperceptie voor multichannel formaten en maakt dat de gebruiker het geluid naadloos kan plaatsen – zelfs achter de luidsprekers.”

De grafische interface van de dearVR PRO 2 met XYZ-positie, vroege reflecties, late nagalm en uitgangssecties
De grafische interface van de dearVR PRO 2 met XYZ-positie, vroege reflecties, late nagalm en uitgangssecties

Met zijn levensechte vroege reflecties en 46 virtuele akoestische presets – van een kleine auto tot een grote kerk – is dearVR PRO 2 perfect geschikt voor professionele muziek- en postproductie. Die verbetert het dankzij een accurate perceptie van richting, afstand, reflecties en nagalm. De nieuw toegevoegde filtermodules, die elk bestaan uit een high- en low-cut filter, verhogen de veelzijdigheid en beperken ongewenst gerommel of scherpe frequenties in de sectie van de vroege reflecties of late nagalm.

dearVR PRO 2 biedt 46 virtuele ruimte-akoestieken voor postproductie en hedendaagse muziekproductie
dearVR PRO 2 biedt 46 virtuele ruimte-akoestieken voor postproductie en hedendaagse muziekproductie

De dearVR PRO 2-uitgangssectie beschikt over 35 multichannel luidsprekerformaten, inclusief de nieuwste 9.0.4, 9.1.4 en 9.0.6 Pro Tools® DAW-formaten. Bovendien biedt de alles-in-één spatializer ook Ambisonics- – tot in de derde orde – en binaurale uitgangen. Dit maakt van dearVR PRO 2 de perfecte tool voor geavanceerde XR-producties.

De uitgangssectie van dearVR PRO 2 met een selectie van zijn binaurale, Ambisonics- en multichannel luidsprekerformaten
De uitgangssectie van dearVR PRO 2 met een selectie van zijn binaurale, Ambisonics- en multichannel luidsprekerformaten

 

dearVR PRO 2 sluit aan bij Dear Reality’s gebruiksvriendelijke aanpak, en zorgt ervoor dat de gebruiker zich kan concentreren op wat het belangrijkste is: het geluid. Daarom werden overbodige menu’s of storende overlays zoveel mogelijk gebannen. De plug-in biedt rechtstreekse toegang tot de audiopositie met behulp van een grafisch XYZ-pad in 360°. Geluid achter of voor, boven of onder, links of rechts, dichter of verder ten opzichte van de luisteraar plaatsen was nog nooit zo makkelijk.

 

De nieuwe stereo-ingangsfunctie van de software breidt dit concept uit naar stereosporen, waardoor je direct toegang hebt tot de stereobreedte en de plug-in de perfecte spatializer wordt voor stemproducties. "Audio opnemen met stereomicrofoontechnieken is nog steeds de gangbare praktijk, zelfs voor de creatie van geavanceerde 3D-ervaringen”, zegt Felix Lau, Product Owner bij Dear Reality. “dearVR PRO 2 helpt de geluidstechnicus om stereo-opnames van instrumenten en ambiance moeiteloos te positioneren binnen een ruimtelijk geluidsveld.“

De herwerkte XYZ-positiemodule van dearVR PRO 2, inclusief de nieuwe stereo-ingangsfunctie
De herwerkte XYZ-positiemodule van dearVR PRO 2, inclusief de nieuwe stereo-ingangsfunctie

Naast de bestaande connectie met de dearVR SPATIAL CONNECT VR-controller kan dearVR PRO 2 met behulp van de meegeleverde SPATIAL CONNECT ADAPTER nu ook aangesloten worden op elke OSC-headtracker van derden. Gebruikers zullen zo profiteren van een uitgebreide headtracking-controle, en een veel natuurlijkere manier om immersieve producties te evalueren.

Pro Tools® is een handelsmerk van Avid Technology Inc., geregistreerd in de VS en andere landen.

 

De beelden uit dit mediabericht kunnen hier [TdB1] gedownload worden.

Meer informatie? Breng dan een bezoek aan: https://www.dear-reality.com/products/dearvr-pro-2

dearVR PRO 2 is beschikbaar voor 199 USD (excl. btw) op dear-reality.com en bij geselecteerde dealers.

Tijdens de lanceringsperiode tot 31 januari is dearVR PRO 2 beschikbaar voor 149 USD (excl. btw).

Huidige dearVR PRO-gebruikers kunnen hier upgraden naar de Mk II-versie voor 79 USD (https://www.dear-reality.com/pages/pro-2-upgrade).

 

Over Dear Reality

Dear Reality is leider op het vlak van immersieve audiocontrollers en is vooral bekend voor zijn binaurale, Ambiosonics- en multichannel spatializers met compleet realistische ruimtevirtualisatie. De producten van het bedrijf worden wereldwijd gebruikt door geluidstechnici, sounddesigners, omroepers en muzikanten. Sinds de oprichting in 2014 door Achim Fell en Christian Sander streeft Dear Reality ernaar hoogwaardige, innovatieve 3D-audiosoftware voor interactieve en lineaire geluidsproductie te leveren. Sinds 2019 maakt Dear Reality met trots deel uit van de Sennheiser Group.


Valentine Vialis

Communications and Local Coordinator France, Sennheiser France

Dear Reality - dearVR PRO 2NL.docx

DOCX - 5.1 Mb

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com