Back

Een boost voor je ruimtelijke muziekmix-workflow

PM-DR-CubaseUpdate_InsightView_Hero.jpg

Dear Reality’s dearVR SPATIAL CONNECT introduceert VR-mixen in Cubase 12

Brussel, België, 30 oktober 2023 ​ – Dear Reality, de specialist in ruimtelijke audio, introduceert zijn VR-mixcontroller dearVR SPATIAL CONNECT in Steinbergs Cubase 12, en breidt daarmee zijn ingebouwde Dolby Atmos-mogelijkheden uit. De VR-applicatie stroomlijnt ruimtelijke audioproducties doordat ze een uitgebreide in-headset controle van de meestgebruikte DAW-functies en de dearVR PRO spatializer plug-in mogelijk maakt. dearVR SPATIAL CONNECT vergemakkelijkt de intuïtieve positionering en automatisering van audiosporen via gebarenbediening in een virtuele 360° omgeving. In combinatie met Dear Reality’s dearVR MONITOR hoofdtelefoonmonitoringplug-in voor meerkanaals luidsprekeropstellingen kunnen Cubase-gebruikers voortaan over een professionele toolset beschikken die ruimtelijke producties naar een nieuw level brengt.

Ruimtelijke audio herdefinieert de manier waarop artiesten, technici en luisteraars met geluid omgaan. De nieuwe audiostandaard omsluit de luisteraar en biedt een veel emotionelere hoorervaring doordat geluiden vanuit elke hoek en vanop elke afstand op hem afkomen. Om creatieve mixmogelijkheden te ontsluiten en ervoor te zorgen dat producers levendigere en intensere muziekproducties kunnen creëren, introduceert Dear Reality zijn VR-applicatie in Steinbergs Cubase 12-audioworkstation. “Met de meest recente dearVR SPATIAL CONNECT-update maken we onze VR-mixoplossing beschikbaar voor een brede groep muziekproducers die Dolby Atmos mixt in Cubase 12”, zegt Dear Reality’s medeoprichter Christian Sander. “Dankzij deze combinatie kunnen ze een revolutionaire werkwijze met ruimtelijke audio ervaren. Door hier optioneel onze dearVR PRO-spatializer en dearVR MONITOR virtuele hoofdtelefoon-mixroom aan toe te voegen, beschikken technici over een compleet ecosysteem voor ruimtelijke audio waarbinnen ze ruimtelijke audiosessies kunnen spatialiseren, bedienen en monitoren.”

dearVR SPATIAL CONNECT biedt een uitgebreid overzicht van een ruimtelijke audiosessie door de audioplaatsingen in een VR-omgeving te simuleren
dearVR SPATIAL CONNECT biedt een uitgebreid overzicht van een ruimtelijke audiosessie door de audioplaatsingen in een VR-omgeving te simuleren

Door een VR-headset zoals bijvoorbeeld de Meta Quest of HTC Vive aan hun DAW te koppelen, kunnen gebruikers audiosporen in de virtuele ruimte positioneren en automatiseren door ze aan te wijzen met twee handheld controllers. dearVR SPATIAL CONNECT biedt rechtstreekse VR-toegang tot de positie-, kanaalvolume-, solo & mute- en automatiseringsstatus. Dit via gebaren gestuurde proces versnelt de mixworkflow, en zorgt voor levendigere en natuurgetrouwere automatiseringen. “Als we geluiden positioneren en automatiseren, zouden we niet beperkt mogen worden door het uittekenen van automatiseringen in de DAW met de muis, of het copy-pasten van automatiseringslijnen”, besluit Felix Lau, Product Owner bij Dear Reality. “Bij het mixen van ruimtelijke audiocontent moeten we de ruimte zonder beperkingen kunnen exploreren.”

dearVR SPATIAL CONNECT biedt totale controle bij het mixen van ruimtelijke audioproducties
dearVR SPATIAL CONNECT biedt totale controle bij het mixen van ruimtelijke audioproducties

dearVR SPATIAL CONNECT biedt ook overlaymodules voor uitgebreide navigatie en bediening in de VR-headset. De hoofdbedieningsmodule maakt een rechtstreekse bediening van Cubase 12-transportfuncties als start, stop en terugspoelen mogelijk. Daarnaast kunnen gebruikers rechtstreeks door de tijdslijn springen en markers en luspunten instellen. De meterbrugmodule transfereert de traditionele en populaire mixconsole naar de VR-wereld. In deze module controleert de gebruiker de volume-, solo-, en mute-status van elk audiokanaal. Als de mixsessie complexer wordt, verschaft de ‘minimap’-module een uitgebreid overzicht van alle audiobronnen in de scène. Dit is een interactieve miniatuurweergave van de volledige sessie en weerspiegelt de omringende VR-ruimte, de audiobronnen en hun automatisering in realtime.

De transport-, meterbrug- en ‘minimap’-overlay van dearVR SPATIAL CONNECT
De transport-, meterbrug- en ‘minimap’-overlay van dearVR SPATIAL CONNECT

Afhankelijk van het gekozen besturingssysteem kan dearVR SPATIAL CONNECT op dezelfde Windows-machine draaien als de DAW of in een makkelijk te installeren opstelling met twee machines. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om de VR-applicatie te laten draaien op een Windows-machine terwijl Cubase 12 op een Mac OS loopt. dearVR SPATIAL CONNECT ondersteunt nu Apple M1/M2-processors en kan gekoppeld worden met Nuendo 12, Cubase 12 en Reaper.

dearVR SPATIAL CONNECT in een opstelling met twee machines
dearVR SPATIAL CONNECT in een opstelling met twee machines

(Einde)

De beelden uit dit persbericht kunnen hier gedownload worden hier.

Meer informatie: https://www.dear-reality.com/products/dearvr-spatial-connect

 

CUBASE en NUENDO zijn handelsmerken van Steinberg Media Technologies GmbH.

DOLBY ATMOS is een handelsmerk van Dolby Laboratories, geregistreerd in de VS en andere landen en regio’s.

META QUEST is een handelsmerk van Meta Platforms, Inc., gedeponeerd op 4 januari (2022), META QUEST heeft betrekking op virtual, augmented en mixed reality headsets.

HTC VIVE is een handelsmerk van HTC Corporation, gedeponeerd op 9 april (2015). HTC VIVE heeft betrekking op interactieve virtualrealitysystemen, met name hardware voor virtual, augmented en mixed reality.

WINDOWS is een handelsmerk van Microsoft Corporation, geregistreerd in de VS en andere landen en regio’s.

APPLE en MACOS zijn handelsmerken van Apple Inc, geregistreerd in de VS en andere landen en regio’s.

REAPER is een handelsmerk van Downhole Products Limited, geregistreerd in de VS en andere landen en regio’s.

 

Over Dear Reality

Dear Reality is leider op het vlak van immersieve audiocontrollers en is vooral bekend voor zijn binaurale, Ambiosonics- en multichannel spatializers met complete realistische ruimtevirtualisatie. De producten van het bedrijf worden wereldwijd gebruikt door geluidstechnici, sounddesigners, omroepen en muzikanten. Sinds de oprichting in 2014 door Achim Fell en Christian Sander streeft Dear Reality ernaar hoogwaardige, innovatieve 3D-audiosoftware voor interactieve en lineaire geluidsproductie te leveren. Sinds 2019 maakt Dear Reality met trots deel uit van de Sennheiser Group.


Ann Vermont

Communications Manager Europe, Sennheiser France

dear-reality-cubaseupdate NL.docx

DOCX - 5.3 Mb

 

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com