Back

Emotieve bas en krachtig bereik

HD_660S2_Application_Shot_PKF4779_16x9.jpg

De nieuwe Sennheiser HD 660S2 is een upgrade voor audiofielen die op zoek zijn naar uitzonderlijk detail met meeslepende prestaties in de lage frequenties

Wedemark, 8 februari 2023 – Sennheisers vernieuwde HD 660S2 breidt de capaciteiten van de 600-familie uit, die al jarenlang de benchmark vormt voor hoogperformante audiofiele hoofdtelefoons.Sennheiser reageert op de feedback van de hificommunity door een hoofdtelefoon te creëren die een geslaagd evenwicht weet te vinden tussen detail van referentieniveau en een meeslepende frequentierespons. De hoofdtelefoon biedt een spectaculair gehoor met een grotere intensiteit van verbeterde sub-bas tuning, en onttrekt daarmee een dynamische impact en emotie aan de favoriete opnames van de audiofanaat. De vernieuwde akoestische eigenschappen zorgen ervoor dat je muziek op een heerlijke, frisse manier helemaal opnieuw kunt ervaren.

"Onze nieuwe Sennheiser HD 660S2 biedt luisteraars dat wat ze het meest vereisten van de voorganger van deze hoofdtelefoon”, zegt Jermo Koehnke, Sennheiser Audiophile Product Manager. “Met een ongeëvenaarde precisie en kracht en een nieuwe gevoeligheid over alle frequenties heen zullen luisteraars details horen die ze nooit eerder hoorden, vooral aan het lagere eind van het spectrum.”

De diepgang en het drama waar audiofielen naar snakken
Een geliefde klassieker verbeteren en tegelijk zijn sterkste trekken bewaren: dat was de uitdagende opgave, die startte bij het laagste eind van de frequentiegrafiek. De warme baskarakteristieken van de HD 660S2 gaan perfect samen met zijn zijdezachte trebleprestaties en zijn typische vocale aanwezigheid, waardoor het timbre en het unieke karakter van elk instrumentdeel eruit kunnen springen.

Over het hele frequentiespectrum heen levert de HD 660S2 een verfijnde luisterervaring dankzij de verbeterde transducer-luchtstroom en een verfijnde stemspoel. Van donderende, aanzwellende pauken tot pompende EDM-uithalen: zelfs de meest kritische audiofielen zullen de diepte en nuance van lagefrequentiepassages merken, die een dramatische flair toevoegen aan elk muziekgenre. Zo worden luisteraars finaal verwend met een diepere, helderdere bas zonder dat ze daaarvoor het uitvoerige detail moeten opofferen waarvoor de serie bekendstaat. Door het gewicht van de spoel te verminderen verbetert de impulsrespons, waardoor hyperrealistische texturen op het voorplan komen bij de reproductie van elke performance. De algemene ervaring is zachter en warmer dan bij de originele HD 660S dankzij een afstemming die de afstanden tussen de geselecteerde pieken en dalen reduceert. De algemene impedantie komt overeen met die van de HD 600 en HD 650, bij een audiofiel-vriendelijke 300 ohm, voor een pittige dynamiek en een indrukwekkend lage vervorming.

Gepast voor de lange duur
De HD 660S2 werd ontworpen in Duitsland en wordt vervaardigd in Sennheisers geavanceerde productiefaciliteit in Ierland. Hij blijft trouw aan de klemtoon die de serie legt op kwalitatief en functioneel design door gebruik te maken van materialen die bijdragen aan de hifi-ervaring. Pluchen oorkussens en een zachte hoofdbandvoering plaatsen de herwerkte 300Ω-transducers op een optimale afstand van het oor en zorgen voor een ruim geluidsbeeld met een overvloed aan detail – zelfs voor langdurige muzikale exploraties. De transducer-surround laat de resonantiefrequentie zakken van 110 Hz (originele HD 660S) naar 70 Hz voor heftige kickdrums die moeiteloos bewegen. Zelfs de buitenste gaasroosters werden specifiek uitgevoerd om de perfecte impedantie van de luchtstroom te regelen, voor voortreffelijke open-back luistersessies.

De HD 660S2 is zo veelzijdig dat hij zowel op vintage klassiekers als moderne oplossingen kan worden aangesloten en wordt geleverd met twee 1,8 m (5.8 ft) lange kabels die door de gebruiker kunnen worden losgekoppeld en die respectievelijk eindigen op een 6,3 mm (1/4-inch) single-ended stereo- en een 4,4 mm balanced stereo-jackaansluiting. Een 6,3 mm naar 3,5 mm (1/8-inch) adapter is eveneens inbegrepen voor gebruik met populaire hifi-apparatuur van DAC-versterkers, DAP’s en specifieke versterkers zoals de Sennheiser HDV 820. Specifieke bronzen accenten ronden de elegante jet-black afwerking af, en het geheel wordt beschermd door een opberghoes.

Prijs en beschikbaarheid
De Sennheiser HD 660S2 zal wereldwijd beschikbaar zijn voor pre-ordering vanaf 8 februari 2023 en zal vanaf 21 februari te koop zijn, met een aanbevolen verkoopprijs van 599 euro.

www.sennheiser-hearing.com20230208_Sennheiser_HD660 S2_BENL.docx

DOCX - 141 Kb

Jana Strouven

TEAM LEWIS

Milan Schlegel

PR and Influencer Manager EMEA for Sennheiser Headphones & Soundbars, Sonova Consumer Hearing GmbH

 

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com