Back

Investeringen in immersieve content worden toegankelijk voor alle kijkers

jason-charters-IorqsMssQH0-unsplash.jpg

AMBEO 2-Channel Spatial Audio live renderer plug-in zal tegen het einde van 2023 beschikbaar zijn

De AMBEO 2-Channel Spatial Audio live renderer zal als plug-in voor de Anubis audio-interface van Merging Technologies beschikbaar zijn in Q4 2023. Topverslaggevers over de hele wereld lieten al hun interesse blijken in deze unieke tool, die op betrouwbare wijze live immersieve mixen vertaalt in een verbeterde 2-kanaalservaring. De AMBEO 2-Channel Spatial Audio-mix werkt op elk stereotoestel en maakt daardoor een afzonderlijke stereomix overbodig.

Baanbrekende immersieve verwerking voor live verslaggeving
“Sportverslaggeving bewijst nog maar eens zijn rol als drijvende kracht achter nieuwe technologie”, zegt Renato Pellegrini, Head of Pro Labs, Sennheiser. “Momenteel leveren verslaggevers een dubbele inspanning door aparte immersieve mixen en stereomixen te creëren van de grote sportevenementen die ze uitzenden op tv, omdat de distributiekanalen en de toegang van kijkers tot immersieve luidsprekersystemen nog beperkt zijn. Met de Anubis plug-in die nu in de pipeline zit, kunnen de verslaggevers zich concentreren op hun immersieve mix, in de wetenschap dat die in een veel betere stereo-ervaring vertaald zal worden dan tot nog toe mogelijk was. AMBEO Spatial Audio verhoogt de return van investeringen in immersieve audio doordat het de verbeteringen toegankelijk maakt voor de meeste kijkers.”

De AMBEO 2-Channel Spatial Audio live renderer plugin transformeert (in realtime) standaard meerkanaals surround en immersieve formaten in twee kanalen audio die overal geleverd kan worden waar vandaag stereo wordt geleverd. Gepatenteerde bedieningsorganen die werden aangepast voor gebruik in een omroepomgeving maken finetuning van de spatialiseringsinstellingen mogelijk, zodat de integriteit van de mix bewaard blijft en de verstaanbaarheid van dialogen verbeterd wordt bij stereo-mixdowns.

De AMBEO 2-Channel Spatial Audio live renderer maakt investeringen in surround en immersieve content voor alle kijkers toegankelijk. Afbeelding: het prototype van de renderer-interface voor finetuning van de ruimtelijk verbeterde tweekanaals mix, bediend via de standaard Anubis-afstandsbedieningssoftware
De AMBEO 2-Channel Spatial Audio live renderer maakt investeringen in surround en immersieve content voor alle kijkers toegankelijk. Afbeelding: het prototype van de renderer-interface voor finetuning van de ruimtelijk verbeterde tweekanaals mix, bediend via de standaard Anubis-afstandsbedieningssoftware

Kom tussen 15 en 18 september langs op IBC stand 8D50 voor een live demonstratie van de renderer, elke dag om 12.30 en 14.30 uur, en bijkomend om 17.00 uur op de vrijdag en zaterdag van de beurs. Of neem contact op met prolabs@sennheiser.com om een fieldtest in te plannen.

(Einde)

 


Ann Vermont

Communications Manager Europe, Sennheiser France

 

Press release_Sennheiser_Unlocking investments into immersive content for all viewers_NL.docx

DOCX - 88 Kb

 


 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com