Back

ITEC zorgt voor immersieve ervaringen met de hulp van Sennheiser en Neumann

d&b Soundscape - Science Museum (7).jpg

d&b group selecteert premium audio-oplossingen voor omroep- en R&D-toepassingen in de nieuwe, toekomstgerichte faciliteit binnen het beroemde Science Museum in London

Brussel, 11 juni 2024 – In het wereldberoemde Science Museum van Londen heeft het Immersive Technology Experience Centre (ITEC) zich ontpopt tot een hypermoderne locatie die gecreëerd werd door d&b group, een specialist in eventtechnologie. Het nieuwe centrum met meerdere ruimtes ondersteunt d&b’s toekomstvisie op immersieve ervaringen en levert een volledige zintuiglijke betrokkenheid dankzij het gebruik van technologie voor ruimtelijke audio, virtuele productie (VP), virtual reality (VR) en extended reality (XR). De keuze voor Sennheiser- en Neumann-producten onderstreept dat ITEC hier streeft naar een audio-infrastructuur van topklasse.

De keuze voor hoogwaardige, betrouwbare apparatuur zoals het Digital 6000 draadloze microfoonsysteem van Sennheiser, evolution draadloze G4 IEM-systemen en Neumann KH 120 monitoren was van vitaal belang voor ITEC, omdat deze oplossingen geschikt zijn voor zowel broadcast-toepassingen als R&D-doeleinden Foto met dank aan d&b group
De keuze voor hoogwaardige, betrouwbare apparatuur zoals het Digital 6000 draadloze microfoonsysteem van Sennheiser, evolution draadloze G4 IEM-systemen en Neumann KH 120 monitoren was van vitaal belang voor ITEC, omdat deze oplossingen geschikt zijn voor zowel broadcast-toepassingen als R&D-doeleinden Foto met dank aan d&b group

Sennheisers krachtige Digital 6000-systeem wordt gebruikt binnen het centrale ‘Immersive Sound & Vision Lab’, dat een XR-studio omvat die gebruikmaakt van d&b’s SmartStage-oplossing. “SmartStage is een combinatie van VR-omroeptechnologie om immersieve omroepcontent te creëren”, verklaart George Veys, Head of Audio bij d&b solutions (de servicegerichte businessunit van d&b group). “Het D6000-systeem verwerkt alle microfoons van de presentatoren, en levert onberispelijke en hoogkwalitatieve audio met lage latentie, van het niveau dat we van Sennheiser kennen én waarderen.”

evolution wireless G4 IEM-systemen werken parallel met Digital 6000 om onderbreekbare foldback-audio door te sturen naar de presentatoren. Dit maakt talkback en audio van gasten op afstand mogelijk, die naar het SmartStage-canvas ‘geteleporteerd’ kunnen worden.

De keuze voor hoogwaardige, betrouwbare apparatuur die zowel voor omroeptoepassingen als R&D-doeleinden geschikt is, was cruciaal voor ITEC. Onze grote huurvoorraad Sennheiser-oplossingen bewijst ons dit elke dag, en weerspiegelt de voortreffelijke kwaliteit die je in het hele Sennheiser Group-portfolio terugvindt”, vult Veys aan.

De controleruimte voor de omroepaudio moet verzekeren dat er eersteklas audio wordt geleverd voor streaming, of eender waar het event naartoe wordt gestuurd. Gezien de geweldige impulsrespons en resolutie waarvoor ze befaamd zijn, merkt Veys dan ook op: “Neumann KH 120-monitors zijn voor ons de gouden standaard. De beslissing om ze hier te gebruiken lag dus voor de hand, en ons team vond het geweldig om erop te mixen!

Hij benadrukt ook hoe belangrijk de rol van Sennheiser voor hen was bij deze gezamenlijke inspanning. “Het werk van onze klanten gaat van live sportverslaggeving over universitaire lezingen tot bedrijfspresentaties op hoog niveau”, zegt Veys. “De combinatie van de betrouwbaarheid en de productflexibiliteit van Sennheiser – die tot de top van de markt behoren – helpt ons om al deze sectoren effectief te bedienen, en maakt Senheiser een logische keuze als een van onze sleutelpartners voor de ITEC-faciliteit.”

Sinds de officiële opening van ITEC in april is er veel positieve feedback gekomen over de vele voordelen die de faciliteit met zich meebrengt voor belanghebbenden die betrokken zijn bij projecten van d&b wereldwijd.
Sinds de officiële opening van ITEC in april is er veel positieve feedback gekomen over de vele voordelen die de faciliteit met zich meebrengt voor belanghebbenden die betrokken zijn bij projecten van d&b wereldwijd.

De permanente relatie van d&b met Sennheiser betekent dat het Sennheiser-team regelmatig ondersteuning en training biedt. “Een paar weken geleden nog gingen enkele van onze technici naar het nieuwe Sennheiser-kantoor in Marlow”, vertelt Veys. “De producten van de Sennheiser Group zijn ongelooflijk intuïtief qua gebruik. Maar als we willen dat onze producten succesvol blijven, is het essentieel dat we de relaties tussen ons en de producenten blijven versterken, zowel om oplossingen te specifiëren als om op de hoogte te blijven van hun meest recente technologie. We kunnen het getalenteerde Sennheiser-team altijd bellen als dat nodig is. Ik ben er trouwens zeker van dat dit in twee richtingen werkt, en die 360° feedback is precies waarom ze hun toppositie behouden.

Sinds de officiële opening van ITEC in april kwam er al heel wat positieve feedback over de vele voordelen die de faciliteit biedt voor de stakeholders die betrokken zijn bij de projecten van d&b wereldwijd. Hier vinden ze een plek waar ze ideeën met nieuwe technologie kunnen testen, en de mogelijkheden kunnen verkennen voor immersieve ervaringen via geluid, video en multimediatechnologieën. ITEC zal ook als R&D-faciliteit fungeren en samenwerken met producenten om nieuwe technologieën te integreren, ideeën uit te proberen en deel te nemen aan een reeks educatieve initiatieven.

We zijn bijzonder enthousiast dat we met d&b kunnen samenwerken aan deze fantastische ruimte met zoveel facetten, die alle nieuwste technologieën omvat”, besluit Kevin Gwyther-Brown, Sennheisers Business Development Manager. “We zijn ervan overtuigd dat ITEC het perfecte platform zal zijn voor d&b-stakeholders en de community in ruimere zin om het volledige creatieve potentieel van immersieve omgevingen te ontginnen. Onze hoogwaardige Sennheiser- en Neumann-oplossingen zullen hierbij een cruciale rol spelen.”

 

De beelden uit dit persbericht kunnen hier gedownload worden.

 

Over d&b
De d&b group levert professionele audiotechnologie en audiovisuele, verlichtings- en mediaoplossingen (AVLM) om multisensorische ervaringen te creëren. d&b audiotechnik, de audiotechnologie-afdeling van de firma, wordt internationaal beschouwd als hét toonaangevende bedrijf voor geluidversterkingssystemen in geïnstalleerde en mobiele toepassingen. Het heeft een reputatie op vlak van bouwkwaliteit, serviceniveau, systeemintegratieprincipes en baanbrekende technologische ontwikkeling. d&b solutions, de businessunit die zich richt op service, biedt een volledige en flexibele expertise inzake audio, video, verlichting en extended reality (XR). Deze omvat zowel systeemplanning en installatie als onderhoud en beheerde services.

Het bedrijf werd in 1981 opgericht in Duitsland en het hoofdkwartier is gevestigd in Backnang, nabij Stuttgart. De kantoren bevinden zich in grote steden over de hele wereld en het d&b-team telt meer dan 1.000 professionals.

www.db.group | www.dbaudio.com | www.dbsolutions.comValentine Vialis

Communications and Local Coordinator France, Sennheiser France

Jana Strouven

TEAM LEWIS

NL_Sennheiser_ITEC NL.docx

DOCX - 4.2 Mb

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com