Back

På Sonic College i Danmark er Merging Technologies udstyr uundværligt for de studerende

UCSYD_FACADE_AFTEN2.jpg

Tag med på en lydrejse med Lars Tirsbæk om Sonic College uundværlige brug af Merging Technologies-kit til Atmos-projekter

Siden indvielsen i 2010 har Sonic College, som er en del af University College Syddanmark, været et højteknologisk knudepunkt, hvor studerende, der ønsker en karriere inden for lyddesign, kan finpudse deres håndværk og opdage alle de muligheder, der findes inden for denne kunstform. Skolen, som flyttede ind i et helt nyt specialbygget campus i september sidste år, giver de studerende mulighed for at udforske en række muligheder og teknologier i forbindelse med film, tv, spil og meget mere. Lars Tirsbæk, en anerkendt lydekspert og underviser på Sonic College, diskuterer tendenser inden for lyddesign, uddannelse og den stigende brug af ‘immersive sound’-teknikker. Udstyr fra Merging Technologies bruges fortsat i et stigende antal Dolby Atmos-projekter til at strømline produktionsprocessen.

Lars Tirsbæk, lydekspert og underviser på Sonic College.
Lars Tirsbæk, lydekspert og underviser på Sonic College.

"Som teenager drømte jeg om at blive keyboardspiller i et band, så min baggrund er i musikken," fortæller Tirsbæk. "Jeg havde taget nogle forberedende kurser, og da jeg søgte ind på konservatoriet, begyndte jeg at tænke over, hvad jeg egentlig ville lave. Jeg elsker at spille musik, men jeg kunne også godt lide at arbejde med synthesizere og skabe lyde med værktøjer som vokalprocessering på scenen."

Derfor gennemførte han mellem 2011 og 2015 en uddannelse i lyddesign på Sonic College. Bagefter kontaktede uddannelseslederen ham og spurgte, om han ville undervise på det samme kursus, hvilket blev starten på hans karriere som underviser. Han begyndte som gæsteunderviser i optagelsesteknologi og musikproduktion og blev siden fastansat. Da Sonic College flyttede ind i det nye campus, fik Tirsbæk ansvaret for designet af studiet.

I biografens afspilningsrum på Sonic College kan de studerende afprøve deres Atmos-mix i et autentisk miljø.
I biografens afspilningsrum på Sonic College kan de studerende afprøve deres Atmos-mix i et autentisk miljø.

De nye faciliteter har imponerende udstyr, herunder en Dolby Atmos dubbing scene og en biograf til at afprøve sine lyddesigns. Denne opsætning gør det muligt for de studerende at udføre lyddesign, mixning og afspilning af teaterindhold. Udstyret med 40 Meyer Sound-højttalere, et Pro Tools-setup med rendering- og masteringfunktioner og en Avid-konsol er der alt, hvad der skal bruges til Dolby Atmos-produktion. Derudover er der en biograf med 80 pladser, en Foley-scene med et Neumann-system, to masteringstudier, to studier til stereoredigering, et fuldt udstyret indspilningsstudie, et synthesizer-laboratorium og et fordybende atrium med 180 højttalere.

Foley-studiet er udstyret med Neumann-monitorer.
Foley-studiet er udstyret med Neumann-monitorer.

Lytte-sessioner foregår i specialbyggede 7.1-klasselokaler, som kan rumme op til 40 studerende. Til monitorering og streaming bruger de Merging Anubis som en alsidig monitorcontroller. Den fungerer som en hybridopsætning, der giver dem mulighed for at dirigere lydindgange og -udgange effektivt, herunder mikrofontransmissioner til online forelæsninger via platforme som Zoom.

Anubis-udstyret åbner op for et niveau af alsidighed og tilpasningsevne, som ikke er tilgængeligt i andre controllere.
Anubis-udstyret åbner op for et niveau af alsidighed og tilpasningsevne, som ikke er tilgængeligt i andre controllere.

Tirsbæk forklarer nogle af fordelene ved Merging-teknologien: "Anubis imødekommer Sonic Colleges forskellige behov for tilslutningsmuligheder ved at give plads til forelæsere med deres egne lydkort og tilbyder linje input for yderligere fleksibilitet. Dens tilpasningsevne er uvurderlig for en lyduddannelse, især på grund af dens netværksbaserede funktioner, som ikke er almindeligt tilgængelige i andre controllere."

Sonic Colleges møde med Anubis startede i 2020, da de søgte en løsning til en hybrid undervisningsmetode, der kombinerede personlig undervisning og fjernundervisning. De havde brug for en monitorcontroller, der kunne håndtere flere input, fordybende formater og mulighed for multichannel inputs. Ved hjælp af AES67- og Dante-enheder er det muligt at forbinde forskellige lydkilder til Anubis problemfrit, så brugerne kan udføre forskellige typer projekter. Anubis har vist sig at være uundværlig for de forskellige behov, der er på en lyduddannelse, da den tilbyder en alsidighed og særlig tilpasningsevne. 

Sonic College har installeret endnu en Anubis i Dolby Atmos i deres primære lydstudie, hvor den fungerer som monitor controller. I dette rum arbejder de studerende på Atmos-projekter til film, musik og spil. Ved hjælp af en home entertainment receiver sender de 7.1.4-analog lyd ind i en konverter og forbinder den derefter til netværket. Denne opsætning gør det muligt at inkorporere både en Xbox, en computer, der kører Unity og Wwise middleware til spilprojekter samt en Mac Pro, der kører Pro Tools. Via Anubis kan de studerende nemt skifte mellem at lytte til systemlyd, output fra home entertainment-receiveren og signaler fra Dolby-render-enheden. Derudover spiller Anubis en afgørende rolle som kalibreringspunkt for hele systemet, hvilket letter opgaver som EQing, timing og basstyring.

Det store atrium har 180 højttalere.
Det store atrium har 180 højttalere.

Download alle billeder i høj opløsning her.

 

About the Sennheiser Group

Building the future of audio and creating unique sound experiences for our customers - this is the aspiration that unites the employees of the Sennheiser Group worldwide. The independent family-owned company Sennheiser was founded in 1945. Today, it is managed in the third generation by Dr. Andreas Sennheiser and Daniel Sennheiser, and is one of the leading manufacturers in the field of professional audio technology. ​

sennheiser.com | neumann.com | dear-reality.com | merging.com


Rune Jacobsen

Press Contact, Merging Technologies

Amanda Grøntved-Grube

Project Manager, Holm Kommunikation

 


Denmark Sonic College_Merging Technologies.docx

DOCX - 5.1 Mb

Denmark Sonic College_Merging Technologies.pdf

PDF - 678 Kb

Om brandet Sennheiser

Vi lever og ånder for lyd. Vi er drevet af en passion for at skabe lydløsninger, der gør en forskel. At skabe fremtidens lyd og give vores kunder bemærkelsesværdige lydoplevelser er det, som Sennheiser-brandet har stået for i mere end 75 år. Mens professionelle lydløsninger som mikrofoner, konferencesystemer, streamingteknologier og monitoreringssystemer er en del af Sennheiser electronic SE & Co. KG, drives forretningen med forbrugerudstyr som hovedtelefoner, soundbars og taleforstærkende enheder af Sonova Holding AG under licens fra Sennheiser. 

www.da-dk.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com