Back

Sennheiser Evolution Wireless Digital Portable: EW-DP

EW-DP_Product_Shot_In_Use_01.jpg

Hier is de vijfde generatie van Sennheisers populaire draadloze microfoonsystemen voor cameragebruik

Wedemark, 14 april 2023 – Op NAB lanceert Sennheiser de vijfde generatie van zijn Evolution Wireless-systemen voor film- en videotoepassingen. EW-DP werd specifiek ontwikkeld voor contentcreators, filmmakers en omroepers en is een volledig digitaal UHF draadloos microfoonsysteem met een nieuw, draagbaar ontwerp en weergaloze audiokwaliteit. Het hart van dit systeem wordt gevormd door een intelligente ontvanger die ervoor zorgt dat zelfs onervaren gebruikers moeiteloos hun audio kunnen instellen. De EW-DP EK ontvanger beschikt over een innovatief magnetisch stapelsysteem en kan makkelijk vanop afstand bediend worden via de Smart Assist-app.

“Op de set is tijd de meest waardevolle asset”, zegt Tobias von Allwörden, hoofd van Sennheisers ‘Audio voor Video’-portfolio. “Daarom hebben we EW-DP zo ontworpen dat het intuïtief en makkelijk kan worden ingesteld, en je helpt bij de troubleshooting van je systeem. EW-DP biedt je de betrouwbaarheid en consistentie die je nodig hebt in stressy filmsituaties en bij tijdsgevoelige werkscenario’s.”

 

The EW-DP series
The EW-DP series

De EW-DP reeks
Naast de stapelbare EW-DP EK ontvanger omvat de reeks ook een bodypack-zender voor clip-on microfoons (EW-D SK), een handheld-zender (EW-D SKM-S) en een a plug-on zender (EW-DP SKP) die in oktober gelanceerd worden. Als onderdeel van de bredere Evolution Wireless Digital-familie erft de EW-DP enkele familiekenmerken zoals de buitengewoon lage latentie van 1,9 ms en een breed dynamisch ingangsbereik van 134 dB. Zo kan alles betrouwbaar en zonder vervorming worden opgenomen, van zacht gefluister tot een luide schreeuw.

Het hart van het systeem wordt gevormd door de compacte, stapelbare EW-DP EK receiver. Zijn OLED-display garandeert een optimale zichtbaarheid, ongeacht de plaatsing, hoek of licht
Het hart van het systeem wordt gevormd door de compacte, stapelbare EW-DP EK receiver. Zijn OLED-display garandeert een optimale zichtbaarheid, ongeacht de plaatsing, hoek of licht

Er zijn nu drie sets beschikbaar: de EW-DP ME 2 SET wordt geleverd met een bodypack-zender en de ME 2 omnidirectionele clip-on (dasspeld)microfoon, terwijl de EW-DP ME 4 SET een cardioïde clip-on microfoon voor rumoerige omgevingen bevat. De EW-DP 835 SET ten slotte bevat een handheld-zender met cardioïde MMD 835 dynamische microfoonkop.

Alle sets worden geleverd met een magnetische montageplaatkit, een BA 70 herlaadbare batterij, twee standaard AA-batterijen, een vergrendelbare 3,5 mm TRS naar 3,5 mm TRS-kabel, een vergrendelbare 3,5 mm TRS naar XLR-kabel, en een USB-C laadkabel voor de ontvanger.

Gemoedsrust op locatie
“Een stevig geluid is bepalend voor de algemene kwaliteit van een productie. Toch is het meestal niet de eerste prioriteit op de set. Freelancers werken vaker niet dan wel met iemand die specifiek instaat voor het geluid. Nochtans zijn er genoeg uitdagingen op de set, dus daarom zijn we gestart met de ontwikkeling van een UHF-audiosysteem dat een minimum aan aandacht vergt en de videomaker gemoedsrust biedt”, legt von Allwörden uit. “Daarvoor werkten we nauw samen met een peergroup van filmmakers, cameramensen en contentcreators. Dat leverde EW-DP op, of zoals ik het graag noem: een UHF-systeem met 2.4GHz-eenvoud.”

EW-DP is namelijk het eerste draagbare draadloze systeem dat beschikt over magnetische, stapelbare ontvangers met een naar de gebruiker gericht OLED-display en ergonomisch ontworpen bedieningselementen. Dankzij de automatische frequentiecoördinatie van EW-DP kunnen videomakers snel in actie schieten: de ontvanger vindt een vrije frequentie (die ook via de Smart Assist-app geïnitieerd kan worden), en vervolgens wordt de zender eenvoudigweg via bluetooth gesynchroniseerd.

 

De magnetische plaat van EW-DP maakt dat filmmakers makkelijk (en veilig) meerdere ontvangers op elkaar kunnen stapelen. De plaat kan ook gebruikt worden in combinatie met de bijgeleverde clip om de ontvanger aan je riem te dragen of aan de geluidstas te bevestigen.

Nooit meer verrast dankzij Smart Notifications
EW-DP vereist weinig RF- of audiokennis. Als er zich toch problemen voordoen, dan begeleidt het systeem de gebruiker via Smart Notifications. Die geven tips voor troubleshooting, en tonen waar hij een probleem kan oplossen. Het systeem stuurt waarschuwingen voor audioclipping, een lege batterij, bezette frequenties, gedempte zenders en niet-gekoppelde apparaten. Elke waarschuwing wordt vergezeld van een suggestie hoe je het probleem snel oplost. “Deze begeleiding maakt hét verschil als het geluid niet je enige verantwoordelijkheid is op de set”, voegt von Allwörden eraan toe.

Verschillende voedingsopties voor lange shoots op locatie
De EW-DP ontvanger kan gevoed worden door een BA 70 herlaadbare lithium-ion batterij, twee standaard AA-batterijen, of via USB door bijvoorbeeld een powerbank. Naast de brede waaier aan voedingsopties is er een precieze weergave van de batterijduur in uren en minuten, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. De batterijduur bedraagt tot 12 uur op de zenders, en tot 7 uur op de ontvanger met de meegeleverde BA 70 oplaadbare batterij.

Bediening via ontvanger of Smart Assist-app
Automatische instelling, bediening en monitoring is ook mogelijk vanop een afstand van de cameraontvanger. Dat gaat makkelijk via bluetooth en met gebruik van de Smart Assist-app op vrijwel elk iOS- of Android-apparaat. In de app zorgt automatische frequentiecoördinatie ervoor dat een betrouwbare draadloze verbinding tot stand wordt gebracht voor maximaal 16 systemen op de set. Draadloze ervaring is niet vereist. Videografen kunnen snel en discreet de systeeminstellingen over de kamer heen aanpassen. En wanneer er per ongeluk een muteknop op de zender geactiveerd werd, kunnen ze dit vanop afstand overrulen. De app biedt ook een supporthub met videotutorials en gedetailleerde handleidingen.

De Smart Assist-app is een handige tool om de EW-DP in te stellen, te bedienen en te monitoren

Binnenkort verwacht: een heel bijzondere plug-on zender
Er zit nog meer in de pijplijn: in oktober wordt de reeks aangevuld met een plug-on zender. Met +48V-fantoomvoeding aan boord zal de EW-DP SKP elke bedrade XLR-microfoon in een draadloze kunnen omtoveren. Denk bijvoorbeeld aan een MKH 416 aan een microfoonhengel. De plug-on zender beschikt bovendien over een vergrendelbare 3,5mm-microfooningang voor dasspeldmicrofoons. Dat maakt hem tot een veelzijdig instrument dat zich tot een echte probleemoplosser kan ontpoppen.

Een veelzijdig instrument: de SKP kan verbonden worden met dynamische en condensatormicrofoons, maar ook met dasspeldmicrofoons met een 3,5mm-aansluiting. De on-board opname biedt videomakers de mogelijkheid om een veiligheidskopie van hun audio op een micro SD-kaart te bewaren. Verkrijgbaar vanaf oktober 2023
Een veelzijdig instrument: de SKP kan verbonden worden met dynamische en condensatormicrofoons, maar ook met dasspeldmicrofoons met een 3,5mm-aansluiting. De on-board opname biedt videomakers de mogelijkheid om een veiligheidskopie van hun audio op een micro SD-kaart te bewaren. Verkrijgbaar vanaf oktober 2023

“In onze gesprekken met de peergroup gaven velen aan dat ze een veiligheidsnet voor hun audio wensten”, vertelt von Allwörden. “Daarom hebben we de plug-on uitgerust met een micro SD-kaartgleuf voor 24-bit, 48 kHz on-board opname.”

De plug-on zender zal deel uitmaken van de EW-DP ENG SET die de ontvanger, een bodypack-zender, de ME 2-dasspeldmicrofoon en de SKP plug-on zender zal omvatten.

(Einde)

Hoge-resolutie product- en systeemafbeeldingen kunnen hier worden gedownload.
Een selectie van toepassings- en sfeerfoto's kan hier worden gedownload.

Ontdek hier de nieuwste aankondigingen van de NAB Show 2023: https://en-de.sennheiser.com/newsroom/nab-press-kit

 


Ann Vermont

Communications Manager Europe, Sennheiser France

Julie D’hondt

TEAM LEWIS

 

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com