Back

Sennheiser Group uitgeroepen tot 'Best Managed Company' 2024

Best Managed Company_dark.png

De audiospecialist werd erkend als een van de best bestuurde bedrijven

Brussel, 7 juni 2024 – De Sennheiser Group werd bekroond als ‘Best Managed Company’ 2024. Deze onderscheiding, die wordt uitgereikt door Deloitte Private, UBS, de Frankfurter Allgemeine Zeitung en de Federatie van de Duitse Industrie (BDI), is een eerbetoon aan bedrijven die uitzonderlijk goed bestuurd worden. Voor Sennheiser betekent deze erkenning niet alleen een bevestiging van zijn succesvolle groeistrategie en innovatiekracht, maar het is meteen ook een erkenning voor de sterke bedrijfscultuur. 

"We zijn bijzonder blij dat we erkend werden als Best Managed Company. Het is ons doel om de toekomst van audio vorm te geven, en het vereist een duidelijke strategie, investeringen in de toekomst en moedige beslissingen om dat te bereiken. Dat is wat wij verstaan onder verantwoord bedrijfsbeleid”, zegt co-CEO Andreas Sennheiser. Een van de belangrijke strategische beslissingen van het bedrijf in de voorbije jaren is de focus op de professionele audiobusiness, die gepaard ging met een terugtrekking uit de consumentenelektronica. Dankzij die beslissing kon het familiebedrijf zijn sterke positie binnen de professionele audiomarkt verder uitbreiden. 

"Als onafhankelijk familiebedrijf mikken we op een duurzame groei op eigen kracht. Daarom investeren we op basis van onze strategie in onze kerncompetenties, en dus in de toekomst. Natuurlijk gaan we voorzichtig te werk en plannen we op lange termijn”, voegt co-CEO Daniel Sennheiser eraan toe. Onderzoek & Ontwikkeling was jarenlang een van de belangrijkste investeringsdomeinen van het bedrijf. Ook de versterking van de eigen toeleveringsketens om zo onafhankelijk mogelijk te blijven van wereldwijde toeleveringsketens, de digitale vooruitgang, en de exploratie van nieuwe bedrijfssegmenten zijn centrale thema’s in de investeringsstrategie. 

 

Evaluatie op vier domeinen ​
De ‘Best Managed Company’-award, die wordt uitgereikt door Deloitte Private, UBS, de Frankfurter Allgemeine Zeitung en de Federatie van de Duitse Industrie (BDI), is een eerbetoon aan bedrijven die uitzonderlijk goed bestuurd worden. De evaluatie is gebaseerd op vier sleuteldomeinen: 'Strategie', 'Productiviteit en Innovatie’, 'Cultuur en Toewijding' en 'Financiën en Beleid’. Sennheisers unieke bedrijfscultuur speelt een belangrijke rol in deze erkenning. "We zijn dankbaar voor het geweldige team waar we bij Sennheiser elke dag mee mogen werken: een internationaal en divers team waarin iedereen elke dag het beste van zichzelf geeft om unieke geluidservaringen te creëren voor onze klanten’, vertelt co-CEO Daniel Sennheiser. Zijn broer Andreas Sennheiser vult aan: "Alle producten en diensten die we onze klanten aanbieden, zijn gebaseerd op de kennis, ervaring en passie van onze medewerkers. Het is dus van cruciaal belang dat we deze unieke bedrijfscultuur weten te bewaren. Daarnaast stellen we alles wat we weten, doen en kunnen én de nieuwe skills die we als team moeten verwerven constant in vraag." 

 

Internationale wedstrijd voor best bestuurde bedrijven ​
Voor de jury zijn de awardwinnaars een rolmodel voor andere bedrijven om de toekomst vorm te geven met strategische visie, innovatieve kracht, een duurzame managementcultuur en goede corporate governance. "Sennheiser en de andere bekroonde bedrijven vormen een solide basis voor onze economie. Het zijn doeners, innovatieleiders, en ze verbinden zich tot een duurzaam bedrijfsbeleid. Deze bedrijven kijken ver vooruit in de toekomst, en denken niet van kwartaal tot kwartaal. Precies daarom verdienen ze die erkenning als Best Managed Company", zegt Markus Seiz, Directeur bij Deloitte Private en Head of the Best Managed Companies Program. Met deze onderscheiding treedt Sennheiser toe tot het netwerk van best bestuurde middelgrote bedrijven in meer dan 45 landen. De plechtige prijsuitreiking vond plaats op 23 mei in Frankfurt. 


NL_Press release_Best Managed Company_NL.docx

DOCX - 2.5 Mb

Valentine Vialis

Communications and Local Coordinator France, Sennheiser France

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com