Back

Sennheiser lanceert nieuwe zangmicrofoon MD 435

MD_435_MD_445_Product_mood_shot_01.jpg

Het bekende geluid van de MD 9234-capsule in een bedrade microfoon

Tot nu toe was uitmuntend geluid enkel beschikbaar voor grootschalige liveoptredens en uitzendingen. Sennheiser combineert nu voor het eerst het geluid van de dynamische MD 9235-capsule met een bedrade zangmicrofoon. De nieuwe MD 435 grootmembraanmicrofoon geeft elke stem meer kracht, helderheid en detail.

"Met de MD 435 cardioïde high-end microfoon zullen zelfs zachte stemmen zich moeiteloos laten gelden", zegt Kai Lange, senior productmanager bij Sennheiser. "Zangers zijn hiermee niet alleen makkelijker te onderscheiden van de muziek, hun stemmen zullen ook die natuurlijke kwaliteit en detail behouden waar de MD 9235 zo beroemd om is."

De lichtgewicht aluminium-koper spreekspoel van de MD 435 biedt een uitstekende transiëntrespons, wat resulteert in een transparant geluid, rijk aan details en nuances, vooral in hoge frequenties. Deze grote membraanmicrofoon biedt een zeer groot dynamisch bereik bij 146 dB(A) en kan hoge geluidsdrukniveaus aan tot wel 163 dB/1 kHz. De behuizing van de MD 435 is volledig van metaal en bevat een schokdempende capsule ter bescherming tegen contactgeluid. Een brom-compensatiespoel beschermt de microfoon tegen elektromagnetische interferentie.

De cardioïde MD 435 heeft een zeer aangenaam proximity-effect en de microfoon is zeer ontvankelijk voor geluid dat de capsule van verschillende hoeken raakt. Het reproduceert de zang duidelijk en vol zelfvertrouwen, zelfs in luidruchtige live-settings.

 

De bedrade zangmicrofoon MD 435 en de MM 435 microfoonkop (hier afgebeeld met capsule) zijn geschikt voor gebruik met Sennheiser draadloze zenders.
De bedrade zangmicrofoon MD 435 en de MM 435 microfoonkop (hier afgebeeld met capsule) zijn geschikt voor gebruik met Sennheiser draadloze zenders.

Voor gebruik met de draadloze zenders van Sennheiser is de capsule van de MD 435 ook verkrijgbaar als de MM 435 microfoonkop. Dankzij een verbeterd productieproces zal deze binnenkort de bestaande MD 9235-capsule vervangen. De MM 435 is voorzien van de standaard capsule-interface van Sennheiser, klaar voor gebruik met de evolution wireless G4 300- en 500-serie, 2000-serie, Digital 6000 en Digital 9000.

De MD 435 microfoon en MM 435 microfoonkop zijn verkrijgbaar voor EUR 499 (adviesprijs) per stuk.

 

Technische gegevens MD 435

Soort omvormer ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ dynamisch
Frequentieweergave ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 40 – 20 000 Hz
Richtingsgevoeligheid ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ cardioïde
Membraandiameter ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 25,4 mm / 1”
Gevoeligheid (vrij veld, bij 1 kHz) ​ ​ ​ ​ ​ ​ 1,8 mV/Pa ; -54,9 dBV/Pa
Max. geluidsdruk (bij 1 kHz) ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 163 dB
Equivalent geluidsniveau ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 17 dB(A)
Dynamisch bereik ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 146 dB(A)
Nominale impedantie (bij 1 kHz) ​ ​ ​ ​ ​ ​ 245 Ω
Min. klemimpedantie ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 1 kΩ
Aansluiting ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ XLR-3M
Afmeting ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ⌀ 47,5 mm x 181 mm
Gewicht ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 350 g

 

Hoge-resolutie afbeeldingen van dit persbericht en extra afbeeldingen kunnen worden gedownload op: https://sennheiser-brandzone.com/c/181/CmgayXqy.


Lynn Van de Velde

TEAM LEWIS

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com