Back

Veilig luisteren klinkt goed

SE_SoundProtex_Application_Festival_Male_horizontal_RGB_LowRes.jpg

Sennheiser presenteert SoundProtex-gehoorbeschermingsoordopjes

Brussel, 16 mei 2023 – Dankzij de nieuwe Sennheiser SoundProtex-gehoorbeschermingsoordopjes krijgen de dragers ervan op concerten en in luide omgevingen ​ het best mogelijke geluid te horen, zonder dat ze zich zorgen moeten maken over gehoorbeschadiging. Heel wat mensen kennen dat piepende geluid in de oren na een concert, en dat is niet gezond. Muziekfans staan vaak weigerachtig tegenover oordopjes, omdat het daardoor kan lijken alsof een band of dj onder water speelt. En dat kan de concertervaring verpesten. Door gebruik te maken van de uitgebreide geluidsknowhow van het merk verbetert Sennheiser SoundProtex de live muziekervaring in alle veiligheid.

Perfect om van concerten en festivals te genieten
De geavanceerde hifi-oordopjes hebben een ​ gepatenteerde membraanfiltertechnologie. Die geeft de gebruiker de mogelijkheid om van een perfect gebalanceerde sound over het volledige bereik te genieten zonder dat hij zijn gehoor beschadigt. Ze zorgt ervoor dat alle sonische details die muziek zo schitterend en mooi maken bewaard blijven. Door de geluidsdruk die je oor bereikt te beperken, verlaagt de filter potentieel schadelijke volumeniveaus zodat gebruikers langer op een veilige manier kunnen luisteren. Het decibelniveau op heel wat rockconcerten ligt bijvoorbeeld boven de 100 dB, en bij een blootstelling aan dergelijke decibelniveaus gedurende meer dan 15 minuten loopt de luisteraar al risico op gehoorbeschadiging.

Gebalanceerde sound om bewustzijn van de omgeving te bewaren
De tweetraps filters in SoundProtex hebben een uniek vermogen om enkel helder, gebalanceerd geluid door te geven naar de oren van de gebruiker. De combinatie van een afgestemd membraan en een geluidddempend gaas beperkt hoge en lage frequenties in gelijke mate. Om spraak te verstaan vertrouwen mensen sterk op details uit de hogere frequenties. Maar standaard oordopjes kunnen die details maskeren. De perfect gebalanceerde SoundProtex-filters zorgen ervoor dat voldoende van die hogere frequenties behouden blijven, zodat het bewustzijn van de omgeving bewaard blijven. Zo kunnen gebruikers nog steeds een normale conversatie voeren tijdens een concert.

Lange levensduur
In tegenstelling tot wegwerpexemplaren kunnen de SoundProtex-oordopjes zo vaak gebruikt worden als de gebruiker maar wil. Veeg ze gewoon af na gebruik of reinig ze onder water. Drie maten oordopjes zijn inbegrepen in de standaardverpakking, waarin ook een klein opbergzakje zit. Op die manier is iederen urenlang verzekerd van een comfortabele en betrouwbare pasvorm. Het zachte, flexibele TPE-materiaal van medische kwaliteit bevat geen weekmakers of andere stoffen die de gevoelige huid in de oren zouden kunnen irriteren.

Meervoudige toepassingen
SoundProtex is ook uitstekend geschikt om van wat rust en kalmte te genieten op de weg of in een rumoerig kantoor als de gebruiker zich moet concentreren. En als het de bedoeling is om zoveel mogelijk geluid te elimineren, dan stop je gewoon de meegeleverde ‘full block’-filter erin. Het is perfect telkens de gebruiker complete rust wil om te relaxen of te slapen. En aangezien de oordopjes lucht- en waterdicht zijn, beschermen ze je oren zelfs tegen het water tijdens het zwemmen.

SoundProtex Plus ​
Sennheiser SoundProtex Plus heeft alles waarover SoundProtex beschikt, evenals twee extra akoestische filters. Daarmee kan men tussen drie niveaus van geluiddemping kiezen waarmee elke situatie gecoverd is, van rumoerige kantoren tot luide concerten.

Kies de sterkste filter met een geschatte SNR (Single Number Rating) van 20 dB voor luide muziek, motorsporten of het gebruik van elektrisch gereedschap. Medium is perfect voor festivals, events of reizen, met een geschatte SNR van 17 dB. De lage filter is geschikt voor rustigere of niet-versterkte concerten, rumoerige kantoren of voor een café- of restaurantbezoek en heeft een geschatte SNR van 10 dB. Of als je alleen maar de stilte wil horen: stop de volledig blockende filter erin. SoundProtex Plus heeft de juiste filter voor vrijwel elke situatie.

Prijzen en beschikbaarheid
Sennheiser SoundProtex en SoundProtex Plus zullen voor pre-ordering beschikbaar zijn op 16 mei 2023 en de verkoop zal starten op 30 mei, met een aanbevolen verkoopprijs van respectievelijk 39,90 en 79,90 euro.

www.sennheiser-hearing.com


Milan Schlegel

PR and Influencer Manager EMEA for Sennheiser Headphones & Soundbars, Sonova Consumer Hearing GmbH

Julie D’hondt

TEAM LEWIS

 


Press Release_Sennheiser SoundProtex.docx

DOCX - 2.6 Mb

 

 

 

 

 

 

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com