Back

Why Broadband?

Sennheiser.png

By Dr Sebastian Georgi

Dr. Sebastian Georgi is een van de systeemingenieurs voor het WMAS-systeem dat momenteel door Sennheiser wordt ontwikkeld. Hij doet al meer dan 10 jaar onderzoek naar draadloze breedbandtechnieken en hoe deze specifiek kunnen worden afgestemd op professionele audiotoepassingen. Georgi promoveerde aan de Technische Universiteit van Hamburg op het gebied van OFDM. Georgi heeft een sterke band met muziek en speelt fagot in een semi-professioneel orkest in Hannover.

Introductie
Veel moderne draadloze systemen maken gebruik van breedbandtechnologie. In dit artikel wordt uitgelegd waarom. Professionele draadloze microfoonsystemen worden als voorbeeld gebruikt, omdat met de introductie van het nieuwe hoofdstuk Draadloze Meerkanaals Audiosystemen (WMAS) in de ETSI-norm EN 300 422-1, fabrikanten van dergelijke systemen nu de voordelen van breedbandtechnologie kunnen aanbieden. De huidige draadloze microfoons werken in het TV-UHF frequentiebereik en gebruiken meestal B = 200 kHz gemoduleerde bandbreedte. De meeste toepassingen vereisen een bereik van niet meer dan 100 m.

Het volledige, Engelstalige, bericht kan u hier terugvinden.


Ann Vermont

Communications Manager Europe, Sennheiser France

 


Technical Paper Why Broadband.docx

DOCX - 7.6 Mb

Technical Paper Why Broadband.pdf

PDF - 455 Kb

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com