Back

WMAS-ontwikkelingsprototype rockt tijdens World Radio Conference

Header pic.jpg

Sennheiser sponsort live audio-technologie op de VS-receptie

Brussel, december 2023 – Sennheiser was de officiële audiosponsor van de receptie van de Verenigde Staten tijdens de World Radio Conference 2023. Deze werd georganiseerd tijdens de openingsweek van de conferentie, en het event was een klinkend succes: er werden meer dan 1.200 deelnemers verwelkomd, die mochten meegenieten van een wervelend optreden van de Sonic Crusaders. De groep maakte gebruik van Digital 9000 draadloze microfoons met een handgemaakt WMAS-ontwikkelingsprototype. Dat zorgde voor kristalheldere, digitale in-ear audio voor de groepsleden. 3DB, de serviceprovider voor events met Dubai als thuisbasis en Stuart Andrews als projectmanager, leverde voor het event alle benodigdheden voor audio, video, verlichting en podium.

De WRC VS-receptie omvatte een liveconcert van de Sonic Crusaders (Foto met dank aan 3DB)
De WRC VS-receptie omvatte een liveconcert van de Sonic Crusaders (Foto met dank aan 3DB)

“We zijn vereerd dat de U.S. ITU Association (USITUA) Sennheiser als audiopartner voor zijn prestigieuze receptie koos”, zegt Dr. Andreas Wilzeck, Head of Spectrum Policy & Standards bij Sennheiser. “Voor het showgedeelte gebruikten we simultaan een handgemaakt breedband WMAS-prototype en verschillende conventionele smalband digitale draadloze verbindingen: een bewijs dat beide technologieën moeiteloos kunnen samengaan.”

Een WMAS-ontwikkelingsprototype werd gebruikt naast conventionele smalbandsystemen (Foto met dank aan3DB)
Een WMAS-ontwikkelingsprototype werd gebruikt naast conventionele smalbandsystemen (Foto met dank aan3DB)

Stuart Andrews, projectmanager bij 3DB: “Heel erg bedankt dat we deze geweldige kans kregen om met het Sennheiser-team te kunnen samenwerken, en de WMAS-technologie in de praktijk te testen in een reallife concertomgeving! Het prototype blies ons van onze sokken: het concept en het ontwerp zijn fantastisch, en de prestaties simpelweg ‘next level’. Dit wordt een gamechanger in live audio op zoveel vlakken.”

De VS-receptie vond plaats op 22 november op het dakterras tussen de twee Jumeirah Emirate Towers (JET), een uitdagende locatie omwille van de windomstandigheden. Als belangrijkste draadloze systeem voor vocalisten en akoestische gitaar gebruikte 3DB een EM 9046-ontvanger met zeven SKM 9000 handheld zenders en een SK 9000-bodypack. De twee handhelds voor de vocals werden uitgerust met super-cardioïde MM 445-capsules met hoge onderdrukking, en de vijf handhelds voor de backingvocals met cardioïde MD 9235-koppen.

Een handgemaakt WMAS-ontwikkelingsprototype leverde draadloze monitorsignalen. Jason Banta, FOH-technicus voor het event, was één en al lof: “De WMAS-technologie zal heel wat druk wegnemen in een verder overbelaste RF-wereld. De transmissie van het prototype was rotsvast, zonder enige waarneembare latentie in mijn oren. De geluidskwaliteit was alles wat je maar kan wensen van Sennheiser.”

Jason Banta, FOH-technicus voor het event (Foto met dank aan 3DB)
Jason Banta, FOH-technicus voor het event (Foto met dank aan 3DB)

Vocalist Susan Andalaro beaamt Banta’s loftuigingen: “Het WMAS-prototype leverde de beste kwaliteit in-ear monitorsignalen die ik al ooit gehoord heb. Ik kon alles wat de groepsleden deden met een feilloze precisie horen.” Vocalist Vanessa Pare vult aan: ”Ik was erg onder de indruk. De balans tussen de instrumenten op de in-ear monitors was exact wat ik zocht, en ik moest de oordopjes helemaal niet uitnemen tijdens de show. De geluidskwaliteit was altijd helder.”

Het WMAS-ontwikkelingsprototype werd gebruikt als IEM-systeem, met Digital 9000-microfoons voor de vocals (Foto met dank aan3DB)
Het WMAS-ontwikkelingsprototype werd gebruikt als IEM-systeem, met Digital 9000-microfoons voor de vocals (Foto met dank aan3DB)

”Ik had de unieke kans om van Sennheisers nieuwe WMAS-technologie te profiteren en ze voor ​ in-ear monitors te gebruiken. Niet alleen overtrof dit prototype mijn verwachtingen, het bood bovendien een echt immersieve en uitzonderlijke audio-ervaring. Een onberispelijke connectiviteit, interferentievrije prestaties, kristalhelder geluid: het liet een onvergetelijke indruk na”, zo somt Dave Tarzian, de muzikaal directeur van de groep, zijn ervaringen op.

Wired evolution-microfoons capteerden de drumkit, met e 901 en e 902 op de kickdrum, e 914’s als overheads, en e 904 en e 908 voor toms en snares. De twee gitaarversterkers werden geregistreerd met e 906-microfoons, terwijl de basversterker gecapteerd werd door een klassieke MD 421 II. 3DB gebruikte ook twee EW-DP systemen voor de gitaristen om ze draadloos met hun pedalboards te verbinden. Dit gaf hen bewegingsvrijheid op het podium – en zelfs in het publiek.

3DB creëerde een draadloze pedalboard-oplossing met een draadloze EW-DP ontvanger (Foto met dank aan 3DB)
3DB creëerde een draadloze pedalboard-oplossing met een draadloze EW-DP ontvanger (Foto met dank aan 3DB)

Dr. Wilzeck besluit: “Een wereldradioconferentie krioelt van de complexe onderwerpen en uiteenlopende meningen. Met hun muziek raakten de Sonic Crusaders de mensen in hun hart, en brachten ze hen dichter bij elkaar. Natuurlijk hoop ik ook dat dit optreden bijgedragen heeft aan een dieper begrip van waar het bij audio-PMSE om draait, omdat mensen altijd datgene zullen beschermen waar ze van houden.”

Alle beelden met dank aan 3DB. De hogeresolutiefoto’s kunnen hier gedownload worden.

De muziek van Sonic Crusaders beluisteren? Breng dan een bezoek aan https://www.soniccrusaders.com/


Ann Vermont

Communications Manager Europe, Sennheiser France

Valentine Vialis

Communications and Local Coordinator France, Sennheiser France

WRC 2023 - WMAS at U.S. Reception NL.docx

DOCX - 9.3 Mb

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com