Back

AMBEO Soundbar Plus och AMBEO Sub - de senaste tillskotten i Sennheisers innovativa produktporfölj

SE_Soundbar_Plus_Totale_Landscape_RGB (1).jpg

Världens mest uppslukande ljudupplevelse

Stockholm, 1 september 2022 – Nu utökar Sennheiser sin AMBEO Soundbar line-up. Med nya AMBEO Soundbar Plus och AMBEO Sub erbjuds fler val för konsumenter som söker efter en förstklassig ljudupplevelse i hemmet. Som världens första 7.1.4. allt-i-ett-soundbar, sätter AMBEO Soundbar Plus användaren i centrum av upplevelsen – nu i ett mer kompakt paket än dess större, prisbelönta syster – AMBEO Soundbar Max, som tidigare var känd som AMBEO Soundbar. AMBEO Sub garanterar den fantastiska ljudupplevelse som vi har kommit till att förvänta från Sennheiser.

Den nya AMBEO Soundbar Plus och AMBEO Sub bygger på framgången av den prisbelönta AMBEO Soundbar Max, som tidigare rankats som världens bästa soundbar bland recensenter. Tack vare ett djupt och uppslukande ljud samt ett mer kompakt format, erbjuder vår soundbar fler alternativ för de som vill ha en hemmabioupplevelse med ett ljud med audiofilkvalitet.” 

AMBEO Soundbar Plus ​
AMBEO Soundbar Plus erbjuder en ny och mer kompakt soundbar inom Sennheisers produktportfölj. Den drivs av samma banbrytande 3D-ljud – som utvecklats i samarbete med världsledande inom audioforskning och utveckling, Fraunhoferinstitutet – som AMBEO Soundbar Max. * ​ ​ 

AMBEO självkalibreringssystem läser rummets akustiska egenskaper och positionerar sedan sju virtuella högtalare runt lyssnaren, samt fyra till ovanför huvudet. Detta låter AMBEO Soundbar Plus projicera ljud från rummets alla hörn. Användare kan därmed uppleva djupet, känslan och rumsligheten av en bio direkt i sitt hem – utan att behöva bekymra sig över kablar eller extra satellithögtalare.

AMBEO Soundbar Plus passar utmärkt för att lyssna på musik i audiofilklass och anpassar automatiskt sitt ljud till innehållet som spelas. Anpassningsbara förinställningar finns också tillgängliga, tillsammans med en EQ och mer alternativ i Smart Control appen. Hisnande och uppslukande 3D ljud förses av Dolby ATMOS, DTS:X, 360 Reality Audio och MPEG-H Audio. Enheten kan även konvertera stereo- och 5.1-innehåll till en rafflande 3D-ljudupplevelse som får användaren att känna som om artisten är i rummet. 

Soundbar Plus använder sig av AMBEO|OS plattformen. Detta ger användare tillgång till olika musikstreamingtjänster, exempelvis Apple AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL Connect samt fungerar med Google Assistant-enheter med Chromecast inbyggt. ** Dessutom möjliggör den sömlös integration med Alexa Built-in *** och Apple Siri. 

AMBEO Sub ​
Nya Sub levererar ett unikt och uppslukande ljud som deisgnats för att ge användare gåshud. Den otroliga djupet i basen drivs av AMBEO virtualization technology, som förser oöverträffat naturligt och uppslukande ljud, medan en 8-tums exklusiva bashögtalare, tillsammans med en 350W Class-D-förstärkare, garanterar oöverträffad dånande bas. ​

Med en design som gör dess otroliga ljudkvalitet rättvisa, säkerställer den stängda lådan bas av audiofilklass ner till 27Hz. Multi-sub array-tekniken tillåter användare att ansluta upp till fyra subwoofers för att skala basprestanda och kalibrera dem individuellt för optimalt ljud, medan en trådlös anslutning ger ett snyggt och rent rum utan ett spår av några kablar. ​ ​ ​

AMBEO Sub har en avancerad självkalibrering där dess inbyggda fjärrfältsmikrofon gör det möjligt för enheten att exakt lära sig akustiken i ett rum och anpassa sig till varje miljö för att skapa en unik ljudupplevelse. Samtidigt garanterar dess intuitiva Smart Control App en smidig användarupplevelse som hjälper dig få ut det mesta av din AMBEO Sub. Koppla bara in den, ställ in den och njut. ​

Pris och tillgänglighet ​
Sennheiser AMBEO Soundbar Plus och AMBEO Sub, kan förbeställas från 1 september och kommer att finnas tillgängliga från 15 september 2022. AMBEO Soundbar Plus har ett cirkapris på 16 490 SEK, och AMBEO Sub har ett cirkapris på 7 690 SEK.

 ​ 

* upHear-tekniken är licensierad av Fraunhofer IIS. www.iis.fraunhofer.de/audio

** Google, Google Home och Chromecast built-in är varumärken som tillhör Google LLC. Google Assistant är inte tillgängligt på vissa språk eller länder.

*** Med förbehåll för regional tillgänglighet och språk. Amazon, Alexa och alla relaterade varumärken är varumärken som tillhör Amazon.com, Inc. eller dess dotterbolag.Milan Schlegel

PR and Influencer Manager EMEA for Sennheiser Headphones & Soundbars, Sonova Consumer Hearing GmbH

Patric Backlund

Hill+Knowlton Strategies

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com