Back

AMBEO Soundbar skriver om regelboken för uppslukande ljud

AMBEO Soundbar_Logo.jpg

Sennheisers AMBEO Soundbar belönas med prestigefylld EISA Award

Stockholm, 15 augusti, 2019 – Sennheisers AMBEO Soundbar har erhållit den prestigefyllda utmärkelsen EISA Award 2019-2020 i Premium Soundbar-kategorin. EISA Awards, som årligen presenteras av European Imaging and Sound Association, är en hyllning till de produkter som kombinerar den mest avancerade tekniken och eftertraktade funktionerna med klassledande prestanda. Priset delas ut till de bästa konsumentelektronikprodukterna i flera kategorier inkluderande bland annat mobiltelefoner, Hifi och hemmabioljud och där vinnarna utses av en jury bestående av 55 av Europas ledande konsumentelektroniktidningar.

AMBEO Soundbar valdes av den internationella EISA-juryn för dess förmåga att skapa en uppslukande 3D-ljudupplevelse från en allt-i-ett-enhet. Utmärkelsen kommer att delas ut officiellt under en prisceremoni på IFA 2019 i Berlin.

 "Med AMBEO Soundbar tar vi steget in i en helt ny produktkategori med syfte att sätta en ny standard för 3D-ljudupplevelser i hemmet. Att vi nu har fått en EISA Award visar att vi har lyckats med att sätta nya gränser för vad som är möjligt inom marknaden för hemmaunderhållningshögtalare och samtidigt leverera en av världens bästa soundbars", sade Stephane Hareau, global chef för konsumentprodukter på Sennheiser.

Med 13 högtalarelement och den allra senaste virtualiseringstekniken, som utvecklats i samarbete med Frauhofer IIS, sätter soundbaren lyssnaren inuti lyssningsupplevelsen med otrolig realism som suddar ut gränsen mellan uppspelning och verklighet.

Sennheisers AMBEO Soundbar fick EISA Award i kategorin Premium Soundbar
Sennheisers AMBEO Soundbar fick EISA Award i kategorin Premium Soundbar

I motiveringen från EISA Award-juryn hyllas AMBEO Soundbar för dess perfekta kombination av högtalar- och mikrofonteknik: "Sennheiser har med sin första Soundbar helt enkelt skrivit om regelboken för uppslukande ljud. Med stöd för Dolby Atmos och DTS:X samt Sennheisers egen AMBEO 3D-teknik för uppmixning av innehåll i stereo och 5:1 säkerställer detta storskaliga allt-i-ett-system en omslukande och cinematisk upplevelse oavsett källa. Dess 13 högtalarelement, inkluderande sex stycken woofers på sex tum och två uppåtriktade enheter, arbetar tillsammans för att skapa en häpnadsväckande realistisk ljudmiljö skarpa toppar och omskakande bas, samtidigt som Sennheisers mikrofonbaserade rumskalibrering ger en precis återgivning. Tre HDMI-ingångar, en utgång med stöd för eARC, Bluetooth, Chromecast samt nätverksanslutningar gör AMBEO Soundbar till navet i ditt system samtidigt som den tillhörande appen gör enheten enkel att använda. Viktigast av allt, när du väl har hört den kommer du aldrig glömma den..."

AMBEO Soundbar levererar en uppslukande ljudupplevelse i 3D från en enda allt-i-ett-enhet.
AMBEO Soundbar levererar en uppslukande ljudupplevelse i 3D från en enda allt-i-ett-enhet.

AMBEO Soundbar ger, helt utan behov av extra högtalare eller separat subwoofer, ett perfekt anpassat 5:1:4-ljud till all sorts hemmaunderhållning. Den är kompatibel med Dolby Atmos, MPEG-H samt DTS:X. Tack vare sin Upmix-teknik kan den återskapa stereo- och 5:1-innehåll i fantastisk 3D. Soundbaren har fem olika förprogrammerade inställningar (film, musik, sport, nyheter och neutral) som anpassats för en mängd olika scenarion och innehållstyper samt ​ inte bara finjusterar frekvenser utan även 3D-ljudegenskaperna. Sennheisers Smart Control App gör det möjligt för användare att justera ljudinställningarna via smarta enheter. Dessa inställningar inkluderar bland annat att skapa och spara egna inställningar, anpassa ljudet med equalizern och välja mellan tre olika AMBEO-lägen.



Patric Backlund

Hill+Knowlton Strategies

 

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com