Back

De Sennheiser AMBEO Soundbar Mini introduceert immersieve audio zelfs in de gezelligste ruimtes

Soundbar mini 1.jpg

Eindelijk: de ideale kamergenoot

Amsterdam – 31 augustus 2023 – De bekroonde AMBEO Soundbar-ervaring van het Duitse audiomerk is nu verkrijgbaar in een formaat dat overal past: de Sennheiser AMBEO Soundbar Mini. Met een geluid dat duidelijk in een hogere klasse speelt en tot 7.1.4 virtualisatie maakt de nieuwste telg in de Soundbar-familie voor ruimtelijke audio zelfs de kleinste ruimtes geschikt voor driedimensionale akoestiek.

De magie van de AMBEO-technologie dompelt de consument onder in een verbluffende 3D-sound vanuit één enkele bron, en dat in vrijwel elke entertainmentruimte bij je thuis”, zegt Maximilian Voigt, Sennheiser AMBEO Soundbar Product Manager. "Onze compactste Soundbar tot nu toe komt op het perfecte moment, met features en afmetingen waardoor ze een plezier is om mee samen te leven, zowel in de woonkamer als daarbuiten.

Afbeelding: close-up van de AMBEO Soundbar Mini
Afbeelding: close-up van de AMBEO Soundbar Mini

Genieten met mate
Het kubieke volume bedraagt minder dan de helft van dat van haar Soundbar Plus-zustermodel. Geen wonder dus dat de Sennheiser AMBEO Soundbar Mini zo aantrekkelijk is voor audiofans die hun bestaande woonkamer-, desktop-, slaapkamer- of zelfs gameroomset-up een upgrade willen geven. Dankzij haar formaat van slechts 70 x 10 x 6,5 cm gaat ze naadloos op in vrijwel elke tv- of monitoropstelling, en valt ze tegelijk op door haar gesofisticeerde akoestische eigenschappen. Er wordt 250 watt ultrazuivere klasse D-versterking geleverd aan vier hoogwaardige full-range drivers en dubbele 4” subwoofers, zodat de consument kan rekenen op dezelfde scherpe natuurgetrouwheid, impactvolle bas en kristalheldere presence die ook van haar grotere zusjes een hit bij audiocritici maken.

Andere nuttige audiomodi personaliseren de luisterervaring, zoals contentspecifieke presets, een Voice-versterkingsoptie en een buurvriendelijke Night-modus. Gebruiksgemak staat centraal bij de Mini, met een HDMI-ingang1 die een brede waaier van eARC-compatibele tv’s of monitors ondersteunt. De integratie met de Sennheiser Smart Control App maakt het beheer van features en updates vanop je smartphone kinderspel.

Kenners kiezen AMBEO ​
Net als de grotere zustermodellen is de 3D-sound van de Sennheiser AMBEO Soundbar Mini het resultaat van een samenwerking met het Fraunhofer Instituut2 voor Integrated Circuits IIS — een wereldleider inzake audioresearch en -ontwikkeling. De Mini heeft vier geïntegreerde microfoons met een dubbele functie: ze fungeren als de centrale component van de AMBEO-ruimtekalibratie, en maken commando’s voor de Alexa-spraakassistent3 mogelijk aangezien de Soundbar beschikt over Alexa Built-In. Consumenten hebben ook de optie om bestaande toestellen die geschikt zijn voor Google Assistant-4 of Siri te gebruiken om audio naar de Mini te casten via respectievelijk Chromecast Built-In™ en AirPlay®5.

Zoals bij alle AMBEO Soundbars maakt het eigen AMBEO|OS-besturingssysteem een kalibratie met één druk op de knop mogelijk die de ruimte scant en de surround-virtualisatie aanpast aan verschillende kamergroottes, reflecties en texturen. Verder ondersteunt de Mini populaire Dolby Atmos®-, DTS:X®-, MPEG-H-codecs, en 360 Reality Audio6-formaten en -ervaringen om te genieten van native ruimtelijke audiocontent. Een brede ondersteuning van digitale muziekdiensten maakt van de Mini een geweldige partner voor streaming via wifi of bluetooth met levendig, kamervullend geluid en een impactvolle bas – tot wel 43 Hz —van je favoriete streamingdiensten zoals Spotify, TIDAL, Amazon Music, en Apple Music®. AMBEO|OS integreert de Mini naadloos in populaire content-ecosystemen als bijvoorbeeld een Spotify Connect-, TIDAL Connect-, of AirPlay 2-toestel. Basfanaten kunnen zelfs nog meer low-end punch toevoegen via een draadloze verbinding met tot wel vier Sennheiser AMBEO Subs (afzonderlijk verkocht).

Prijs en beschikbaarheid

De Sennheiser AMBEO Soundbar Mini zal op 1 september beschikbaar zijn voor bestelling op sennheiser-hearing.com en bij geselecteerde retailers, met een aanbevolen verkoopprijs van 799 EUR. Meer info? Breng dan een bezoek dan sennheiser-hearing.com.


  • [1] De termen HDMI, HDMI High-Definition Multimedia Interface, en het HDMI-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van HDMI Licensing Administrator, Inc.
  • [2] upHear en MPEG-H-technologie gelicentieerd door Fraunhofer IIS. www.iis.fraunhofer.de/audio
  • [3] Afhankelijk van regionale beschikbaarheid en taal. Amazon, Alexa en alle gerelateerde merken zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of daaraan verbonden ondernemingen
  • [4] Google, Google Home en Chromecast Built-In zijn handelsmerken van Google LLC. Google Assistant is afhankelijk van regionale beschikbaarheid
  • [5] Apple en AirPlay zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen en regio’s
  • [6] 360 Reality Audio is een geregistreerd handelsmerk van Sony Corporation
  • [7] 360 Reality Audio is een immersieve muziekervaring die gebruikmaakt van Sony’s objectgebaseerde 360 Spatial Sound-technologie
    Alle andere productnamen en diensten zijn mogelijk handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars

Press Release_Sennheiser AMBEO Soundbar Mini NL[55].docx

DOCX - 604 Kb

Milan Schlegel

PR and Influencer Manager EMEA for Sennheiser Headphones & Soundbars, Sonova Consumer Hearing GmbH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com