Back

De toekomst van game-audiomixen is in-headset

Dear-Reality_Spatial-Connect-Wwise_header.jpg

Dear Reality kondigt SPATIAL CONNECT for Wwise® aan – Het volgende niveau van interactieve XR-audioproductie

Düsseldorf, Duitsland, 14 juli 2023 – Dear Reality, de specialist in immersieve audio, heeft zijn ‘SPATIAL CONNECT for Wwise’-project aangekondigd, waardoor game-audiodesigners volledig ondergedompeld in interactieve VR- en AR-audioproducties kunnen werken. Deze in-game, in-headset mixingworkflow werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met gamestudio’s en met de technische ondersteuning van Audiokinetic, producent van de Wwise-audiomiddleware. SPATIAL CONNECT for Wwise zal de workflow voor XR-producties van de volgende generatie aanzienlijk verbeteren doordat het een revolutionaire in-headset bediening voor Wwise-sessies biedt.

Audioproductie voor VR- and AR-games of XR-ervaringen kan vermoeiend zijn. In de hedendaagse workflow moeten audiodesigners immers switchen tussen het bekijken van hun werk met een VR-headset, en het aanbrengen van wijzigingen op een desktop-pc. Met SPATIAL CONNECT for Wwise kunnen game-geluidstechnici rechtstreeks in de headset mixen, waardoor het switchen tussen contexten beperkt wordt én ze intuïtief op ruimtelijke audio binnen de immersieve omgeving zelf kunnen werken. Het project wordt technisch ondersteund door Audiokinetic. Het ontwikkelingsteam van het bedrijf voegde aan zijn Wwise-audiomiddleware bepaalde features toe die deze nieuwe workflow mogelijk maken. Bekijk hier de demovideo.

“Dear Reality’s SPATIAL CONNECT for Wwise is een gamechanger bij het mixen van immersieve audio voor XR-projecten”, zegt Christian Sander, CEO en mede-oprichter van Dear Reality. “De eliminatie van het vermoeiende en tijdrovende switchen tussen de in-headset review van de VR-ervaring en het Wwise-editingproces op een desktopscherm is een droom die waar wordt voor game-audiodesigners.”

Game audiodesigners krijgen rechtstreekse in-headset toegang tot de Wwise-mixers, inclusief de mogelijkheid tot solo en mute (Screenshot van Dear Reality demomateriaal)
Game audiodesigners krijgen rechtstreekse in-headset toegang tot de Wwise-mixers, inclusief de mogelijkheid tot solo en mute (Screenshot van Dear Reality demomateriaal)

Dear Reality startte met een uitgebreide analyse van bestaande productieworkflows en selecteerde zorgvuldig de stappen die naar de virtuele ruimte moesten worden overgebracht. Hier zorgt bewegingsgestuurde audiomixing voor een verbeterde waarneming van de scène, en stelt het game-audiodesigners in staat om de 3D-ruimte intuïtiever te beheersen door binnen de context te werken. Audiodesigners kunnen niveaus, dempingscurves en maximumafstanden regelen, en kunnen meteen de finale gebruikerservaring en ruimtelijke mix waarnemen.

SPATIAL CONNECT for Wwise maakt uitgebreide inzichten in de ruimtelijke audiosessie mogelijk ​ (Screenshot of Dear Reality demomateriaal)
SPATIAL CONNECT for Wwise maakt uitgebreide inzichten in de ruimtelijke audiosessie mogelijk ​ (Screenshot of Dear Reality demomateriaal)

Dankzij SPATIAL CONNECT for Wwise kunnen game-geluidstechnici ook moeilijk te traceren problematische geluiden opsporen, en de ruimtelijke audiosessie in de game begrijpen door de locatie van actieve geluidsevents rechtstreeks in de VR-headset te visualiseren en de meest kritische audioparameters intuïtief aan te passen.

“We zijn bijzonder blij met het ‘SPATIAL CONNECT for Wwise’-project en binnenkort zullen we nog meer updates in verband met het project delen”, besluit Sander. “We staan ook open voor nieuwe samenwerkingen binnen de gaming- en XR-sector.”

 

Schrijf in op de prioritaire lijst
Geïnteresseerd in updates in verband met dit project? Schrijf je dan in op de prioritaire lijst op https://www.dear-reality.com/wwise om op de hoogte te blijven. Je vindt meer achtergrondinformatie in dit blogartikel.

 

(Einde)

Wwise is een handelsmerk van Audiokinetic Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. De beelden uit dit mediabericht kunnen hier gedownload worden.


Future of game audio mixing_NL.docx

DOCX - 4.8 Mb

Ann Vermont

Communications Manager Europe, Sennheiser France

 

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com