Back

Echt vervormingsvrij opnemen

EW-DP_Product_Shot_In_Use_01.jpg

Wereldprimeur: Sennheiser EW-DP SKP plug-on zender met 32-bit float opname en 134 dB input dynamisch bereik

Wedemark/Amsterdam – Eind oktober zal de EW-DP SKP plug-on zender de EW-DP serie voor videografen, verslaggevers en filmmakers vervolledigen. Met aan boord: 32-bit float opname. Dat zorgt ervoor – in combinatie met het 134 dB dynamisch bereik van de zender, waarmee deze serie marktleider is – dat vervormde digitale audio definitief tot het verleden behoort. Welk signaal er ook moet worden opgenomen op locatie, van gefluister tot een opstijgend vliegtuig, de SKP kan het allemaal aan. En dat zonder dat de videograaf de niveaus opnieuw moet instellen. Zo gaat het opnemen van video sneller, makkelijker en 100% betrouwbaar.

“Veel van onze concurrenten bieden 32-bit float opname aan, maar niet de middelen om echt van deze technologie te profiteren, aangezien hun zender het dynamisch bereik al meteen aan de ingangszijde beperkt. Sennheiser daarentegen biedt je het beste dynamisch bereik van 134 dB in de sector én 32-bit float. Dat zou je ook ‘echte’ 32-bit float opname kunnen noemen”, zegt Tobias von Allwörden, hoofd van Sennheisers ‘Audio for Video’-portfolio. “Combineer deze unieke zender met een microfoon van hoge kwaliteit en je krijgt een ongelooflijk dynamisch bereik, evenals een ongelooflijk detail, zonder dat je de gain voortdurend moet aanpassen – ideaal voor ‘run and gun’ video- en cinematografie.”

De opnamefunctie van de EW-DP SKP plug-on zender is als het ware een vangnet voor de gebruiker, want er wordt een veiligheidskopie van zijn audio bewaard op een microSD-kaart. De SKP biedt bovendien 24-bit, 48 kHz opname, dus videografen kunnen ook voor dit minder geheugenintensieve formaat kiezen.

 

The EW-DP SKP plug-on transmitter combines on-board 32-bit float recording with an industry-leading 134 dB of dynamic range

Versatile and flexible ​
The SKP is the most versatile family member of Evolution Wireless Digital, as it can be connected to dynamic and condenser XLR microphones (+48 V phantom power on board) as well as to lavalier mics with a 3.5 mm jack connector. Its low-cut filter can be switched off, so the SKP can also serve as an adjustment tool for PA systems. “In a nutshell: The EW-DP SKP is the best plug-on transmitter that Sennheiser has ever manufactured,” says von Allwörden.

De EW-DP SKP plug-on zender combineert on-board 32-bit float opname met een 134 dB dynamisch bereik: het beste in de sector
De EW-DP SKP plug-on zender combineert on-board 32-bit float opname met een 134 dB dynamisch bereik: het beste in de sector

Veelzijdig en flexibel
De SKP is de meest veelzijdige telg van de Evolution Wireless Digital-familie, want hij kan op dynamische én condensator XLR-microfoons worden aangesloten (+48V-fantoomvoeding aan boord), maar ook op reversmicrofoons met een 3,5 mm jack connector. Zijn low-cut filter kan worden uitgeschakeld, zodat de SKP ook als aanpassingstool voor PA-systemen kan worden gebruikt. “Kortom: de EW-DP SKP is de beste plug-on zender die Sennheiser ooit gemaakt heeft”, zegt von Allwörden.

De plug-on zender wordt gevoed door de BA 70 oplaadbare batterij of twee AA-batterijen. Hij zal afzonderlijk verkrijgbaar zijn of als onderdeel van de EW-DP ENG SET, die ook een stapelbare EW-DP EK cameraontvanger en een bodypack-zender met een ME 2-reversmicrofoon omvat, en videografen zo nog meer mogelijkheden biedt om hun audio op te nemen.

Het systeem wordt compleet geleverd inclusief een magnetische montageplaatkit, een BA 70 oplaadbare batterij, twee standaard AA-batterijen, een vergrendelbare 3,5 mm TRS naar 3,5 mm TRS kabel, een vergrendelbare 3,5 mm TRS naar XLR kabel, en een USB-C laadkabel voor de ontvanger.

De EW-DP SKP plug-on zender maakt ook deel uit van de EW-DP ENG SET
De EW-DP SKP plug-on zender maakt ook deel uit van de EW-DP ENG SET

 

Over EW-DP
EW-DP werd specifiek ontwikkeld voor filmopnames en videotoepassingen en is een volledig digitaal UHF draadloos microfoonsysteem met een nieuw, draagbaar ontwerp en weergaloze audiokwaliteit. Het hart van het systeem wordt gevormd door een compacte, intelligente ontvanger die zelfs nieuwe gebruikers helpt om hun audio moeiteloos in te stellen. De EW-DP EK ontvanger beschikt over een innovatief magnetisch stapelsysteem en een naar de gebruiker gericht OLED-display, en kan makkelijk vanop afstand worden bediend via de Smart Assist-app (nieuwe 2.0.5-update inclusief de 1.9.0-update voor de EW-DP EK ontvangerfirmware nu beschikbaar op www.sennheiser.com/smart-assist-app). Dankzij de geautomatiseerde frequentiecoördinatie van EW-DP kunnen videografen in een handomdraai aan de slag. EW-DP is niet alleen intuïtief en makkelijk te installeren, maar helpt gebruikers ook om hun systeem te troubleshooten. Mochten er moeilijkheden opduiken begeleidt het systeem gebruikers met Smart Notifications die tips voor troubleshooting geven, en toont het hen waar ze een probleem kunnen oplossen.

Technische gegevens

EW-DP SKP
Ingangsspanning: 2,0 – 4,35 V
Ingangsstroom: < 300 mA (zonder Opname & P48)
Voeding: 2 AA-batterijen van 1,5 V (alkali-mangaan) of BA 70 herlaadbaar batterijpack
Bezette bandbreedte: 200 kHz
Zendvermogen (uitgestraald): Audioverbinding: 10 mW ERP; BLE: max. 10 mW EIRP
Afmetingen: 108 x 42 mm
Gewicht (zonder batterijen): circa 163 g

Systeem
Frequentiebereiken audioverbinding: Q1-6: 470.2 - 526 MHz; R1-6: 520 - 576 MHz; R4-9: 552 - 607.8 MHz; S1-7: 606.2 - 662 MHz; S4-7: 630 - 662 MHz; S7-10: 662 - 693.8 MHz; U1/5: 823.2 - 831.8 MHz & 863.2 - 864.8 MHz; V3-4: 925.2 - 937.3 MHz; Y1-3 1785.2 - 1799.8 MHz
Bluetooth® Low Energy (BLE) frequentiebereik: 2402 - 2480 MHz
Audiofrequentierespons: 20 Hz - 20 kHz (-3 dB) @ 3 dBfs
Audio THD: ≤ -60 dB voor 1 kHz @ -3 dBfs ingangsniveau
Input dynamisch bereik: 134 dB
Systeemlatentie: 1,9 ms
Bedrijfstemperatuur: -10 °C - +55 °C (14 °F - 131 °F)
Laadtemperatuur: 0 °C - +55 °C (32 °F - 131 °F)
Relatieve vochtigheid 5 - 95% (niet-condenserend)

(Einde)

 

Bijhorende afbeeldingen kunnen hier gedownload worden.


Ann Vermont

Communications Manager Europe, Sennheiser France

Press release_Sennheiser_True distortion-free recording_NL.docx

DOCX - 59 Kb

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com