Back

En tredje generation av överlägset ljud

MOMENTUM Wireless_Black_Application_4.jpg

Sennheiser introducerar nya MOMENTUM Wireless

Stockholm, 5 september, 2019 – Med lanseringen av MOMENTUM Wireless på IFA 2019 (6–11 september) går Sennheisers MOMENTUM-serie av hörlurar in i tredje generationen. Hörlurarna är det senaste tillskottet i företagets ikoniska produktfamilj, som erbjuder överlägsen ljudkvalitet, modern estetik, toppmodern teknik och en dos handgjord njutning för alla tillfällen. Med hjälp av funktioner som Auto On/Off och Smart Pause kan MOMENTUM Wireless starta upp omedelbart när de vecklas ut samt dessutom känna när de tas av eller på och pausa eller starta uppspelningen. Detta gör att kompromisslöst ljud alltid finns nära till hands. Hörlurarna är tillverkade i bland annat fårskinn med mjuk stoppning i öronkuddarna och huvudbandet tillsammans med en design som ger överlägsen komfort. Aktiv brusreducering och genomhörning låter användare uppleva ljudet på sina egna villkor genom att antingen blockera ljudet från omgivningen eller släppa genom det. Tillgång till röstassistenter med en beröring låter användare vara uppkopplade var som helst och när som helst.

"Vår MOMENTUM-serie har varit synonym med en unik kombination av överlägsen ljudkvalitet, progressiv teknik och enastående hantverk. Med den tredje generationen tar vi denna samtida klassiker in i den ständigt uppkopplade tidsåldern," sade Stephane Hareau, global chef för konsumentprodukter på Sennheiser. "Den nya MOMENTUM Wireless är ett par smarta hörlurar som ger dig snabb och bekväm hantering oavsett om du njuter av underhållning, talar i telefon, är uppkopplad eller tar en paus från omgivningen. De förutser dina behov och låter dig interagera intuitivt och omedelbart," tillade Sebastian Rodens, produktchef på Sennheiser.

Tappa aldrig takten igen
Med den nya generationen av MOMENTUM Wireless är interaktion extremt intuitivt tack vare en unik kombination av funktioner som möjliggör snabb åtkomst till din musik. Auto On/Off startar eller stoppar uppspelning när hörlurarna vecklas upp eller ihop samtidigt som Smart Pause via inbyggda sensorer känner av när du tar av eller sätter på dig lurarna och då pausar respektive startar uppspelningen. Det är lika enkelt att hantera ljudet och telefonsamtal via det intuitiva gränssnittet med tre knappar. En touch-knapp används för att aktivera röstassistenter såsom SIRI och Google Assistent. Stöd för Amazon Alexa kommer att släppas via en systemprogramuppdatering via Sennheiser Smart Control-appen inom kort. Givetvis är det oerhört enkelt att ansluta hörlurarna tack vare NFC och ett automatisk parningsläge.

Nya MOMENTUM Wireless är det senaste tillskottet i företagets ikoniska produktfamilj, som erbjuder överlägsen ljudkvalitet, modern estetik, toppmodern teknik och en dos handgjord njutning för alla tillfällen.
Nya MOMENTUM Wireless är det senaste tillskottet i företagets ikoniska produktfamilj, som erbjuder överlägsen ljudkvalitet, modern estetik, toppmodern teknik och en dos handgjord njutning för alla tillfällen.

Hör skillnaden
Våra nya MOMENTUM Wireless erbjuder enastående ljudprestanda. Det högkvalitativa högtalarsystemet drivs av omvandlare på 42mm för att möjliggöra återgivning av det balanserade djupet och precisionen hos studioinspelningar. Ljudprestandan säkerställs vidare av Bluetooth 5-kompatibilitet och stöd för bland andra AptX-, AAC- och SBC-kodekar såväl som för AptX Low Latency för perfekt synkronisering med det som visas på skärmen. Oavsett om du vill njuta av musik, film eller en podcast så kan du skräddarsy ljudet efter din egen smak med hjälp av Sennheisers Smart Control-app.

I perfekt harmoni, var och när som helst
Oavsett var du använder dina MOMENTUM Wireless-hörlurar så anpassar de sig till omgivningen. När du är på språng kan den aktiva brusreduceringen med tre olika lägen skärma av omgivningens ljud. Vidare kan Transparent Hearing-funktionen låta dig lyssna på musik och fortfarande höra vad som händer runt omkring dig vilket är perfekt när du behöver ha extra koll på din omgivning.

Med tre aktiva brusreduceringslägen och Transparent Hearing-funktion kan nya MOMENTUM Wireless anpassas för alla tillfällen och miljöer.
Med tre aktiva brusreduceringslägen och Transparent Hearing-funktion kan nya MOMENTUM Wireless anpassas för alla tillfällen och miljöer.

En sofistikerad kombination av form och funktion
Den nya modellen erbjuder, precis som alla MOMENTUM-hörlurar, en sofistikerad kombination av form och funktion. Samtidigt som det äkta fårskinnet i öronkuddarna och de pärlblästrade fästena i rostfritt stål signalerar subtil lyx, förbättrar de även funktionen i varje interaktion. ​ Lädret i de vadderade öronkuddarna och huvudbandet är supermjukt för bästa möjliga komfort även vid längre tids användning, som är möjligt tack vare 17 timmars batteritid. Den starka men lätta konstruktionen i rostfritt stål bibehåller en stilren design samtidigt som den också säkerställer att hörlurarna förblir tillräckligt robusta för ett helt livs lyssnande på resande fot. Den hopfällbara bygeldesignen gör att hörlurarna kan fällas ihop och packas ner i deras trendriktiga tygfodral.

Svåra att lägga ifrån sig och ännu svårare att tappa bort tack vare TILE
MOMENTUM Wireless gör det enkelt att försvinna iväg i musiken men tack vare smart TILE-teknik är det i princip omöjligt för hörlurarna att försvinna. Den inbyggda Bluetooth-spåraren säkerställer att du alltid hittar dina hörlurar via TILE-appen.

Nya MOMENTUM Wireless finns tillgängliga i svart med start idag och ett cirkapris på 4 399 kronor. En sandvit version kommer att finnas tillgänglig från och med november.



Ytterligare bilder kan hämtas hem från Sennheiser Brandzone.


Patric Backlund

Hill+Knowlton Strategies

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com