Back

Koble til og strøm!

Profile_USB_Microphone_Gamer_Video_Still_2.jpg

Mirofonen Sennheiser Profile USB er enkel å bruke og byr på lyd i verdensklasse.

I dag lanserer Sennheiser Profile USB-mikrofonen, en kardioid kondensatormikrofon som leverer en enkel og stilig løsning for spilling, streaming og opptak av podckaster. Mikrofonen kombinerer profesjonell lyd med direkte tilgang til alle funksjoner, slik at streamere, podkastere og gamere kan fokusere fullt ut på innholdet sitt. Mikrofonen er tilgjengelig i en versjon med bordstativ og som Profile Streaming Set med en selvlåsende trepunktsarm. Begge modellene er tilgjengelige fra og med i dag.

Enkelhet møter fantastisk Sennheiser-lyd: velkommen Profile USB microphone
Enkelhet møter fantastisk Sennheiser-lyd: velkommen Profile USB microphone

Lydkvalitet og brukervennlighet først
Grunnlaget for Profile USB-mikrofonen er Sennheisers prisbelønte kondensatorkapsel KE 10. Pickup-mønsteret gir den typiske dempingen av lyden som kommer bakfra, og sikrer at brukerens stemme er i fokus.

Profile USB-mikrofonen er designet med tanke på brukervennlighet - streamere og podkastere kan fokusere på innholdet i stedet
Profile USB-mikrofonen er designet med tanke på brukervennlighet - streamere og podkastere kan fokusere på innholdet i stedet

Ved utviklingen av mikrofonen la produktsjefene Benny Franke og Dennis Stegemerten stor vekt på brukervennlighet. "Når du tar opp podkasten din eller gjør en direktesending, må du allerede tenke på innholdet, kanskje rombehandlingen, kameraoppsettet samt interaksjonen med publikum - det siste du trenger i denne situasjonen er et komplekst lydoppsett," forklarer Franke. "Så målet vårt var å lage teknologi som ikke hindrer den kreative prosessen."

Stegemerten fortsetter: «Designet er enkelt og effektivt og overvelder deg ikke. Mikrofonen kobles ganske enkelt til USB-C-porten på datamaskinen eller nettbrettet – enheten din gjenkjenner deretter mikrofonen automatisk og er klar til å fange stemmen din. Det er ikke behov for programvare eller ekstra åpne vinduer for å kontrollere mikrofoninnstillingene. Et intuitivt grensesnitt direkte på mikrofonen – det er alt som trengs.»

På fremsiden har Profile USB Mic en myk-touch-knapp for støyfri demping, en volumkontroll for mikrofonen, en mikskontroll for å stille inn balansen mellom stemmen din og datamaskinen/nettbrettets lyd, pluss en volumkontroll for hodetelefoner. Hodetelefoner kan kobles til via en 3,5 mm-kontakt på baksiden av Profile USB-mikrofonen.

LED-ringer på mikrofonen viser tydelig driftsstatus. Når LED-ringen er grønn, er mikrofonen klar til bruk. Når den samme lysringen blir gul, noen ganger eller hele tiden, klipper mikrofonen og du må redusere mikrofonvolumet. Når mikrofonen er dempet, lyser ringene rundt mute-knappen og mikrofonvolumknappen rødt.

LED-ringene på Profile USB-mikrofonen viser driftsstatus i sanntid

Mikrofonplassering gjort enkelt
"Mikrofonen leverer en naturlig, varm lyd rett ut av esken, en lyd som fremhever kroppen og tilstedeværelsen av stemmen din. Interessant nok kan du til og med høre denne forskjellen på plattformer som komprimerer lyden," forklarer Franke. "Det er viktig å ha en god kapsel - men å plassere mikrofonen riktig er like viktig. Den bør plasseres omtrent 15 cm fra munnen eller lydkilden for å sikre både klarhet og varme.»

 

Profile USB-mikrofonen produserer en naturligg, varm lyd som til og med kan oppleves på plattformer som komprimerer lyden
Profile USB-mikrofonen produserer en naturligg, varm lyd som til og med kan oppleves på plattformer som komprimerer lyden

Mikrofonen kan lutas för optimal positionering, då den självlåsande leden säkerställer att mikrofonen stannar på plats. 3/8” och 5/8” kontakter i botten gör att mikrofonen kan användas med bordsstativ från tredje part. Användare som letar efter mer sofistikerade placeringsmöjligheter bör välja Profile Streaming Set, som kommer med en självlåsande trepunktsarm. Med sin eleganta och moderna design, inklusive integrerad kabelhantering, är armen idealisk för alla användningsområden.

Mikrofonen kan vippes for optimal plassering, da det selvlåsende leddet sørger for at mikrofonen holder seg på plass. 3/8" og 5/8"-kontakter på bunnen gjør at mikrofonen kan brukes med tredjeparts bordstativ. Brukere som leter etter mer sofistikerte plasseringsalternativer bør velge Profile Streaming Set, som kommer med en selvlåsende trepunktsarm. Med sitt elegante og moderne design, inkludert integrert kabelhåndtering, er armen ideell for alle bruksområder.

Profile Streaming Set er ideelt for alle kamerascenarioer
Profile Streaming Set er ideelt for alle kamerascenarioer

Stegemerten avslutar: "Då Profile Set är tillverkat i metall kommer det att vara en robust ljudkompanjon under lång tid - oavsett om du precis har börjat eller är ett erfaret proffs och vill förenkla din installation."

Stegemerten konkluderer: "Ettersom profilsettet er laget av metall, vil det være en robust i lang tid - enten du nettopp har begynt eller en erfaren proff som ønsker å forenkle oppsettet ditt."

Pris og tilgjengelighet
Sennheiser Profile USB Set kan kjøpes hos utvalgte forhandlere med en cirkapris på 1 895 NOK. Modellen med bordstativ har en cirkapris på 1 225 NOK. ​

(Slutt)

Bildene i pressemeldingen samt ytterligere bilder finner du i høyoppløselig format her.

Tekniske spesifikasjoner:

Mikrofontype: forpolarisert kondensatormikrofon

Opptaksmønster: kardioid

Strømforsyning: via USB-C (MacOS/iPadOS/Windows/Android)

Strømforsyning forts: 5 V, max. 200 mA

Operativsystem: Windows 10.0 eller nyere; macOS 10.15 eller nyere; Android 9.0 eller nyere, iPad OS 14 eller nyere (kompatibel med Apple-enheter med USB-C)

Kabellende: Profile: 1.2 m, Profile Streaming Set: 3 m

Frekvensomfang: 20 til 20,000 Hz

Samplingsfrekvenser: 44.1 kHz, 48 kHz

Samplingsoppløsning: 16 Bit, 24 Bit

Max SPL: 125 dB SPL vid min. gain, 85 dB SPL vid max. gain

Følsomhet ved max. gain: -10 dBFS vid 80 dB SPL

Følsomhet ved min. gain: -50 dBFS vid 80 dB SPL

Tilkoblinger: USB type-C (USB 2.0 Full Speed); 3.5 mm TRS for headphone monitoring

Utgang for hodetelefoner: frekvensomfang 20 – 18,500 Hz, 16 ohm min. utgangsimpedans


Maik Robbe

Communications Manager EMEA, Sennheiser electronic SE & Co. KG

Patric Backlund

Hill+Knowlton Strategies

 

 


 

Sennheiser Profile USB microphone.pdf

PDF - 435 Kb

 

Om Sennheiser-merkevaren

Vi lever og ånder for lyd. Vi drives av lidenskapen for å utgjøre en forskjell innen lydløsninger. Sennheiser-merkevaren har bygget fremtiden for lyd og gitt våre kunder fantastiske lydopplevelser i 75 år. Profesjonelle løsninger som mikrofoner, konferansesystemer, strømmeteknologi og overvåkningssystemer er del av virksomheten til Sennheiser electronic SE & Co. KG. Vi leverer også forbrukerelektronikk som hodetelefoner, lydplanker og taleforsterkede enheter. Dette drives av Sonova Holding AG under lisens fra Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com