Back

Koppla in och börja streama

Profile_USB_Microphone_Gamer_Video_Still_2.jpg

Mirofonen Sennheiser Profile USB är lättanvänd med ljud i världsklass

Idag lanserar Sennheiser Profile USB-mikrofonen, en kardioid kondensatormikrofon som levererar en enkel och snygg lösning för gaming, streaming och inspelning av poddar. Mikrofonen kombinerar professionellt ljud med direkt åtkomst till alla funktioner, vilket gör att streamers, poddare och gamers kan fokusera fullt ut på sitt innehåll. Mikrofonen finns i en version med bordsstativ och som Profile Streaming Set med en självlåsande trepunktsarm. Båda modellerna finns tillgängliga från och med idag.

Enkelhet möter fantastiskt Sennheiser-ljud: välkommen Profile USB microphone
Enkelhet möter fantastiskt Sennheiser-ljud: välkommen Profile USB microphone

Ljudkvalitet och användarvänlighet först
Grunden för Profile USB-mikrofonen är Sennheisers prisbelönta kondensorkapsel KE 10. Dess upptagningsmönster ger den typiska dämpningen av ljud som kommer från baksidan, vilket ser till att användarens röst är i fokus.

 

Profile USB-mikrofonen har tagits fram med användarvänlighet i åtanke – streamers och poddare kan i stället fokusera på sitt innehåll
Profile USB-mikrofonen har tagits fram med användarvänlighet i åtanke – streamers och poddare kan i stället fokusera på sitt innehåll

Vid utformningen av mikrofonen lade produktcheferna Benny Franke och Dennis Stegemerten stor vikt på användarvänlighet. "När du spelar in din podcast eller gör en livestream måste du redan tänka på innehållet, kanske rumsbehandlingen, kamerauppställningen samt interaktion med din publik – det sista du behöver i den här situationen är en komplex ljuduppsättning”, förklarar Franke. "Så vi vårt mål var att skapa teknik som inte hindrar den kreativa processen.”

Stegemerten fortsätter: ”Designen är enkel och effektiv och överväldigar dig inte. Mikrofonen ansluts enkelt till USB-C-porten på din dator eller surfplatta – din enhet känner då automatiskt igen mikrofonen och är redo att fånga upp din röst. Det finns inget behov av någon programvara eller extra öppna fönster för att styra mikrofoninställningarna. Ett intuitivt gränssnitt direkt på mikrofonen – det är allt som behövs.”

På framsidan har Profile USB Mic en soft-touch-knapp för ljudavstängning utan brus, en volymkontroll för mikrofonen, en mixkontroll för att ställa in balansen mellan din röst och datorns/surfplattans ljud, plus en volymkontroll för monitorhörlurar. Hörlurar kan anslutas via ett 3,5 mm-uttag på baksidan av Profile USB-mikrofonen.

LED-ringar på mikrofonen visar tydligt driftstatus. När LED-ringen är grön är mikrofonen redo att användas. När samma ljusring blir gul, ibland eller hela tiden, klipper mikrofonen och du måste minska mikrofonvolymen. När mikrofonen har stängts av, lyser ringarna runt mute-knappen och ratten för mikrofonvolym rött.

LED-ringarna på Profile USB-mikrofonen visar driftstatus i realtid

Mikrofonplacering på ett enkelt sätt
"Mikrofonen levererar ett naturligt, varmt ljud direkt ur lådan, ett ljud som accentuerar kroppen och närvaron av din röst. Intressant nog kan du till och med höra denna skillnad på plattformar som komprimerar ljudet”, förklarar Franke. "Det är viktigt att ha en bra kapsel - men att placera mikrofonen korrekt är lika viktigt. Den bör placeras ca 15 cm från din mun eller ljudkällan för att säkerställa både klarhet och värme.”

Profile USB-mikrofonen producerar ett naturligt, varmt ljud som till och med kan upplevas på plattformar som komprimerar ljudet
Profile USB-mikrofonen producerar ett naturligt, varmt ljud som till och med kan upplevas på plattformar som komprimerar ljudet

Mikrofonen kan lutas för optimal positionering, då den självlåsande leden säkerställer att mikrofonen stannar på plats. 3/8” och 5/8” kontakter i botten gör att mikrofonen kan användas med bordsstativ från tredje part. Användare som letar efter mer sofistikerade placeringsmöjligheter bör välja Profile Streaming Set, som kommer med en självlåsande trepunktsarm. Med sin eleganta och moderna design, inklusive integrerad kabelhantering, är armen idealisk för alla användningsområden.

Profile Streaming Set är idealiskt för alla kamerascenarior
Profile Streaming Set är idealiskt för alla kamerascenarior

Stegemerten avslutar: "Då Profile Set är tillverkat i metall kommer det att vara en robust ljudkompanjon under lång tid - oavsett om du precis har börjat eller är ett erfaret proffs och vill förenkla din installation."

Pris och tillgänglighet
Sennheiser Profile USB Set finns att köpa hos utvalda återförsäljare med ett cirkapris på 1 995 SEK. Modellen med bordsstativ har ett cirkapris på 1 295 SEK.

(Slut)

Bilderna i pressmeddelandet samt ytterligare bilder hämtar du i högupplöst format här.

Tekniska specifikationer:

Mikrofontyp: förpolariserad kondensatormikrofon

Upptagningsmönster: kardioid

Strömförsörjning: via USB-C (MacOS/iPadOS/Windows/Android)

Strömförsörjning forts: 5 V, max. 200 mA

Operativsystem: Windows 10.0 eller senare; macOS 10.15 eller senare; Android 9.0 eller senare, iPad OS 14 eller senare (kompatibel med Apple-enheter med USB-C)

Kabellängd: Profile: 1.2 m, Profile Streaming Set: 3 m

Frekvensomfång: 20 to 20,000 Hz

Samplingsfrekvenser: 44.1 kHz, 48 kHz

Samplingsupplösning: 16 Bit, 24 Bit

Max SPL: 125 dB SPL vid min. gain, 85 dB SPL vid max. gain

Känslighet vid max. gain: -10 dBFS vid 80 dB SPL

Känslighet vid min. gain: -50 dBFS vid 80 dB SPL

Anslutningar: USB type-C (USB 2.0 Full Speed); 3.5 mm TRS for headphone monitoring

Utmatning för hörlurar: frekvensomfång 20 – 18,500 Hz, 16 ohm min. utgångsimpedans


Maik Robbe

Communications Manager EMEA, Sennheiser electronic SE & Co. KG

Patric Backlund

Hill+Knowlton Strategies

 

 


 

Sennheiser Profile USB microphone.pdf

PDF - 435 Kb

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com