Back

Kraftpaket i fickformat: Detta är ACCENTUM True Wireless

ACCENTUM_True_Wireless_White_Lifestyle_Male.jpg

Den helt nya ACCENTUM True Wireless levererar Sennheiser-ljudupplevelsen med moderna funktioner och ergonomi som passar som handen i handsken.

Stockholm, 7 maj 2024 - Sennheiser lanserar idag det senaste tillskottet i utbudet av trådlösa hörlurar, ACCENTUM True Wireless. Med sin karakteristiska Sennheiser-akustik, dynamiska trådlösa funktioner och en helt ny ergonomisk design är den ett enkelt val för en uppkopplad livsstil på språng.

"ACCENTUM True Wireless bygger vidare på det som over ear-lurarna är kända för: otroligt ljud, ett utbud av funktioner och oslagbart värde", säger Frank Foppe, Sennheisers produktchef. "Vi har förpackat dessa egenskaper i en ny, prisbelönt design som öppnar upp för magin i "Sennheiser-ljudet" för alla som behöver en uppgradering."

Signaturljud
ACCENTUM True Wireless presterar redan från första lyssningen. Allt börjar med varumärkets egenutvecklade 7 mm dynamiska True Response Transducers som återger kraftfull och engagerande bas, naturliga mellanregister och skarp diskant. De hanterar även den mest komplexa moderna musiken utan att tappa takten. Elementen med ultralåg distorsion tillverkas i Sennheisers fabrik i Tullamore, under samma tak som elementen i övriga ACCENTUM-, MOMENTUM- och audiofila hörlurar.

På bilden: ACCENTUM True Wireless finns i svart (bilden) och vitt
På bilden: ACCENTUM True Wireless finns i svart (bilden) och vitt

Örgonomisk
Alla dess funktioner är inrymda i en helt unik ergonomi för öronsnäckor; i ett nära samarbete med Sonova - en ledande tillverkare av hörapparater - analyserades tusentals öronmodeller för att hitta den perfekta balansen mellan stabilitet, komfort och design. Resultatet av samarbetet är en innovativ kontur ​ i en unik form som passar en mängd olika bärare. Öronsnäckorna vann nyligen det prestigefyllda Red Dot Design-priset. Fyra storlekar av öronproppar ingår för att ytterligare säkerställa en bra tätning för effektfull lågfrekvent respons och effektiv hybridbrusreducering.

"Det är ingen hemlighet att passformen är avgörande för bra ljud och komfort", säger Friederike Menking, produktchef på Sennheiser, "Vi skapade ACCENTUM True Wireless efter att ha studerat tusen olika öronprofiler och kommit fram till en design som är noggrant utformad men som ändå känns som om den knappt är där."

Konsten att vara transparent
När ANC kombineras med den diskreta strålformande mikrofontekniken reduceras störande lågfrekventa distraktioner till en viskning, vilket gör att flygplansljud, brummande apparater, närliggande trafik och sorlet från livliga kaféer snabbt försvinner. ACCENTUM True Wireless Hybrid ANC och Transparency-lägena gör det enkelt att hantera störningar och låter användaren lyssna på omgivningen vid behov via enkla tryckrörelser eller den kostnadsfria Sennheiser Smart Control-appen. Med appen kan användaren välja graden av genomhörning och skräddarsy sitt ljud ytterligare med hjälp av en fembands equalizer och Sound Check - en guide för att skapa förinställningar som kan laddas upp till molnet och användas på alla iOS- eller Android-enheter. EQ-anpassning är bara början då modellen har användardefinierbara touchkontroller för att hantera media, telefonsamtal och röstassistenter.

På bilden: ACCENTUM True Wireless i sitt kompakta laddningsfodral med Qi-funktion
På bilden: ACCENTUM True Wireless i sitt kompakta laddningsfodral med Qi-funktion

Redo att underhålla
Att ansluta ACCENTUM True Wireless till en smartphone är tack vare tack vare Bluetooth 5.3 mer än att enbart hantera media och samtal. Öronsnäckorna är kompatibla med Bluetooth LE Audio och Auracast, för avancerad anslutning till delade ljudströmmar på Auracast-aktiverade museer, kaféer, flygplatser och mycket mer inom en snar framtid. Förutom stöd för SBC- och AAC-codec använder öronsnäckorna även aptX och LC3 för att upprätthålla tillförlitlig ljudkvalitet och lång batteritid - upp till 8 timmar per laddning och 28 timmar totalt med fodralet.


En laddad känsla
Laddningen är lika mångsidig tack vare både USB-C och trådlös Qi-laddning via det kompakta fodralet. Detta fodral rymmer över två extra laddningar och stöder snabbladdning via USB, vilket ger användarna upp till 1 timmes uppspelning på cirka 10 minuter. En USB-A till typ C-kabel medföljer, vilket gör installationen mycket enkel och effektiv.

Tillgänglighet
ACCENTUM True Wireless kan förbeställas från och med idag och lanseras officiellt den 21 maj. Öronsnäckorna finns i svart eller vitt och kommer att finnas tillgängliga hos utvalda återförsäljare och på sennheiser-hearing.com med ett cirkapris på 2 290 SEK.

 

På bilden: Den kompletta familjen (från vänster till höger); ACCENTUM True Wireless, ACCENTUM Wireless och ACCENTUM Plus Wireless
På bilden: Den kompletta familjen (från vänster till höger); ACCENTUM True Wireless, ACCENTUM Wireless och ACCENTUM Plus Wireless

Högupplösta bilder för webben

 

Milan Schlegel

PR and Influencer Manager EMEA for Sennheiser Headphones & Soundbars, Sonova Consumer Hearing GmbH

 

 

 

 

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com