Back

Laget for å håndtere kompleksiteten i dagens musikkproduksjon

small_HD_490_Pro_Product_Shot_In_Use_Qube_17.jpg

Sennheiser HD 490 PRO er en perfekt blanding av klarhet, komfort og pålitelighet.

Oslo, Norge, 23. januar 2024 - Sennheiser lanserte i dag de splitter nye hodetelefonene til studio, HD 490 PRO, som er spesialbygget for produksjon og miksing. De dynamiske hodetelefonene har svært presis lydgjengivelse og et bredt og realistisk lydbilde. Denne overlegne nøyaktigheten og rekkevidden gir produsenter, miksere og artister den transparensen de trenger for å ta kritiske miksebeslutninger og for å løse eventuelle problemer. HD 490 PRO og HD 490 PRO Plus (med ekstra tilbehør) vil være tilgjengelig fra slutten av januar og kan oppleves på NAMM-messen i Anaheim (CA), Sennheiser Group Live Room, #18806.

"Hvis du sammenligner dagens musikkproduksjoner med musikkproduksjoner for ti eller 20 år siden, vil du legge merke til hvordan den kraftig økte datakraften og den komplekse automatiseringen har endret måten man lager musikk på", sier Jimmy Landry, Category Market Manager for MI i Sennheiser. "I alle sjangre tøyer lydteknikere og musikkskapere nye grenser og skaper ekstremt komplekse mikser som kan være utsatt for såkalte "‘audio blind spots". Miksene kan bli overfylte og grumsete, med for mange instrumenter på samme sted og frekvenser som konkurrerer med hverandre. For teknikeren eller musikeren blir det vanskelig å høre hvert enkelt instrument eller hver enkelt stemme tydelig. Dette viser hvor viktig det er med et par gode hodetelefoner."

Sennheiser HD 490 PRO er Sennheisers profesjonelle toppmodell for miksing, mastering og produksjon.
Sennheiser HD 490 PRO er Sennheisers profesjonelle toppmodell for miksing, mastering og produksjon.

Nøyaktighet i hele lydspekteret
For å takle denne kompleksiteten har Sennheiser-ingeniørene gitt HD 490 PRO et ekstremt bredt, dimensjonalt lydbilde for nøyaktig lokalisering av komponentene i en miks. Lette svingspoler sørger for en rask og autentisk lydgjengivelse. Frekvensresponsen er ufarget og ærlig over hele lydspekteret, og de lave tonene er fyldige, nøyaktige og klart definerte takket være en spesiell lavfrekvent sylinder. Ørekoppene i åpent nett avslører Sennheisers Open-frame-arkitektur, som minimerer resonans og forvrengning. For en optimal lytteopplevelse er transduserne plassert i en liten vinkel, noe som etterligner et typisk monitorhøyttaleroppsett.

HD 490 PRO-studiohodetelefonene leverer et bredt, romlig lydbilde med utmerket lokalisering, slik at produsentene kan skape raffinerte mastere.
HD 490 PRO-studiohodetelefonene leverer et bredt, romlig lydbilde med utmerket lokalisering, slik at produsentene kan skape raffinerte mastere.

"Kombinasjonen av alle disse funksjonene gjør det mulig for profesjonelle musikere å identifisere og løse problemer med panoreringsplassering og lave plagsomme frekvenser - noe som sikrer klare mikser og suverent raffinerte mastere", forklarer Gunnar Dirks, produktsjef i Sennheiser. "Med studiohodetelefonene HD 490 PRO har du full kontroll over alle detaljer."

Sennheiser HD 490 PRO studiohodetelefoner gir brukeren full kontroll over alle detaljer i miksen.
Sennheiser HD 490 PRO studiohodetelefoner gir brukeren full kontroll over alle detaljer i miksen.

En fornøyelse å ha på seg
Et par utmerkede studiohodetelefoner ville bare vært halvparten så bra hvis de var ukomfortable. Derfor har Sennheisers ingeniører brukt flere tiår med erfaring fra design av profesjonelle hodetelefoner i HD 490 PRO. Den lette, ergonomiske designen eliminerer alle trykkpunkter, siden hodebøylen ikke trykker på de følsomme delene av hodet. I tillegg har øreklokkene en Sennheiser-patentert myk komfortsone for brillestengene, samtidig som de opprettholder god tetning.

Det er også søkt patent på den spesielle aksegeometrien til HD 490 PRO. Denne konstruksjonen sørger for at hodetelefonene tilpasser seg hodet optimalt når de tas på, og opprettholder et jevnt kontakttrykk uansett hodeform.

"Når du skaper musikk, er det siste du ønsker å fokusere på hvordan hodetelefonene sitter. HD 490 PRO lar deg føle musikken og glemme hodetelefonene", sier Landry.

To typer øreputer for perfekt tilpasning til den aktuelle oppgaven
"Utviklingen av HD 490 PRO ble innledet med den største undersøkelsen av profesjonelle hodetelefoner vi noensinne har gjennomført, der brukerne stemte på nøytral og flat referanselyd", forklarer Dirks. "Da vi tok en titt på markedstallene, oppdaget vi imidlertid at en litt varmere lyd var å foretrekke fremfor en 100 % nøytral respons. Derfor bestemte vi oss for å gi kundene våre to hodetelefoner i én - ved å tilby to forskjellige sett med øreputer som er nøye utformet til forskjellige formål."

De produserende øreputene (velur) på HD 490 PRO har en litt varmere respons for å skape perspektiv og hjelpe brukerne med å gjøre en helhetlig vurdering av lyden. Miksing-øreputene (stoff) gir derimot en veldig flat, nøytral lyd som gjør det lettere å dykke ned i detaljene når man trenger en lydreferanse for å fullføre en miks. Begge øreklokkene kan vaskes - en løsning som er både hygienisk og bærekraftig.

Typen øreputer har stor innvirkning på lydgjengivelsen - med HD 490 PRO får brukeren to hodetelefoner i én. Med de produserende øreputene er gjengivelsen litt varmere, mens de miksende øreputene bidrar til å rendyrke de enkelte frekvensene.
Typen øreputer har stor innvirkning på lydgjengivelsen - med HD 490 PRO får brukeren to hodetelefoner i én. Med de produserende øreputene er gjengivelsen litt varmere, mens de miksende øreputene bidrar til å rendyrke de enkelte frekvensene.

En lisens til dearVR MIX-SE
HD 490 PRO inkluderer en gratis lisens for den innovative plugin-modulen dearVR MIX-SE fra Dear Reality. Plugin-modulen forvandler en DAW til et ultimat virtuelt miksemiljø som simulerer den nøye utformede akustikken i et ideelt miksestudio. I tillegg til at teknikeren eller musikeren får en perfekt plassering, hjelper dear VR MIX-SE dem også med å sikre en balansert og konsistent overføring av miksene på ulike systemer.

Oppmerksomhet på detaljer ​
Den omhyggelige utformingen av denne toppmodellen stopper ikke med tilbehøret. For eksempel kan hodetelefonkabelen kobles til høyre eller venstre ørepropp på HD 490 PRO, slik at den kan tilpasses ulike studiooppsett og preferanser. En patentert kabelspiralstruktur sørger for at hodetelefonkabelen ikke overfører støy når den treffer skrivebordet eller gnisser mot klærne. Venstre/høyre-betegnelsen er godt synlig på innsiden av støvdekslene på transduserne, mens gaffelen på hodebøylen har informasjon i blindeskrift for svaksynte.

Hver HD 490 PRO leveres komplett med to ulike sett med øreputer (mikse- og produsentputer), en 1,8 m lang hodetelefonkabel og en dearVR MIX-SE-lisens. Prisen er 4.200 NOK. HD 490 PRO Plus, som koster 5.025 NOK, inkluderer i tillegg en 3 m lang kabel, et transportetui og en ekstra hodebøylepute i stoff i tillegg til standard velurhodebånd. Alt Plus-tilbehør er også tilgjengelig som separat tilbehør. En balansert hodetelefonkabel er tilgjengelig som ekstrautstyr.

HD 490 PRO Plus (bildet) inkluderer et etui, en ekstra 3 m hodetelefonkabel og en ekstra hodebøylepute i stoff.
HD 490 PRO Plus (bildet) inkluderer et etui, en ekstra 3 m hodetelefonkabel og en ekstra hodebøylepute i stoff.

"Hvis du er på utkikk etter studiohodetelefoner som gir deg den gjennomsiktigheten og den utmerkede lokaliseringen du trenger for å lage fremragende mikser, er HD 490 PRO det rette valget", sier Jimmy Landry.

 

HD 490 PRO Technical Data

Acoustic principle: open
Ear coupling: circumaural
Transducer principle: dynamic
Transducer diameter: 38 mm
Frequency response: 5 – 36,000 Hz, 100 Hz (-10 dB)
Sensitivity: 105 dB SPL (1 kHz/1 Vrms); 96 dB SPL (1 kHz/1 mW)
Max. sound pressure level: 128 dB SPL (1 kHz, 5% THD)
THD: <0.2% (1 kHz, 100 dB SPL)
Impedance: 130 ohms (1 kHz)
Power rating: 300 mW (100 h, noise IEC 60268)
Temperature range: operation: 0° C to +50° C; storage: -25° C to +70° C
Relative humidity: operation: 10 – 80% (non-condensing); storage: 10 to 90%
Weight (w/o cable): 260 g

 

Bildene som følger med denne pressemeldingen og noen flere bilder kan lastes ned her her. For høyeste oppløsning, vennligst klikk her. Flere bilder er tilgjengelige på forespørsel.


 

 

Stephanie Schmidt

Communications Manager Professional Audio, Sennheiser electronic SE & Co. KG

Sennheiser HD 490 PRO reference studio headphones.docx

DOCX - 8.6 Mb

Sennheiser HD 490 PRO reference studio headphones.pdf

PDF - 443 Kb

Om Sennheiser-merkevaren

Vi lever og ånder for lyd. Vi drives av lidenskapen for å utgjøre en forskjell innen lydløsninger. Sennheiser-merkevaren har bygget fremtiden for lyd og gitt våre kunder fantastiske lydopplevelser i 75 år. Profesjonelle løsninger som mikrofoner, konferansesystemer, strømmeteknologi og overvåkningssystemer er del av virksomheten til Sennheiser electronic SE & Co. KG. Vi leverer også forbrukerelektronikk som hodetelefoner, lydplanker og taleforsterkede enheter. Dette drives av Sonova Holding AG under lisens fra Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com