Back

Lancering ACCENTUM Wireless 

Senn_ACCENTUM_Wireless_Black_Male_Lifestyle_Image_Outdoor (1).jpg

De sound en het uithoudingsvermogen om volgens je eigen regels te spelen

Amsterdam, 26 september, 2023 – De volledig nieuwe Sennheiser ACCENTUM Wireless-hoofdtelefoon biedt buitengewone features en een geluid van wereldklasse voor een indrukwekkende prijs.

“De ACCENTUM Wireless werd ontwikkeld om boven zijn prijskaartje te presteren en neemt heel wat van het (geliefde) DNA van onze bekroonde MOMENTUM 4 over”, zegt Christian Ern, Sennheiser Principal Product Manager. “De consument krijgt die adembenemende Sennheiser-sound, zonder dat hij aan batterijduur of draadloze vrijheid moet inboeten. Precies de twee dingen die hem de hele dag lang zo aangenaam in gebruik maken.”

De soundtrack bij je leven
De mythische Sennheiser-akoestiek en de sereniteit van Hybrid Active Noise Canceling-technologie maken van de ACCENTUM Wireless een absolute aanrader voor consumenten die audioprestaties vooropstellen in een draadloze hoofdtelefoon. Zijn 37mm dynamische transducers werden zo afgestemd dat ze een opwindende geluidservaring bieden met buitengewone basprestaties en een opvallende helderheid. Bovendien werden de akoestische kenmerken geoptimaliseerd voor brede ANC-prestaties. Door een combinatie van passieve isolatie en overkapte microfoons die zich zowel op de lage als hoge frequenties richten, wordt ervoor gezorgd dat de kakofonie van de buitenwereld drastisch beperkt wordt.

De ACCENTUM biedt meer mogelijkheden dan ooit om content te consumeren en geeft je de controle in handen dankzij Bluetooth® 5.2 en multipoint-connectiviteit. Om een uitzonderlijke audiokwaliteit te garanderen ondersteunt de ACCENTUM de aptX™ HD-codec, zodat hij het geluid van een bedrade hoofdtelefoon evenaart met een krachtige output en een stevige draadloze stabiliteit. AAC- en SBC-codecs zijn eveneens aan boord: perfect om series in te halen of een nieuw album te ontdekken op vrijwel elk audiotoestel met bluetooth.

De nieuwe ACCENTUM Wireless, beschikbaar in zwart en wit
De nieuwe ACCENTUM Wireless, beschikbaar in zwart en wit

Betere batterijtijden
De ACCENTUM werkt tot 50 uur op één batterijlading, maar kan daarbovenop ‘snelladen’ voor 5 uur extra luistertijd in slechts 10 minuten — ongeveer de tijd die je nodig hebt om een vers kopje koffie te maken. De meegeleverde USB-C laadkabel kan de draadloze hoofdtelefoon ook omtoveren in een bedrade set, bijvoorbeeld wanneer bluetooth niet toegelaten of uitgeschakeld is. Sluit de USB-kabel gewoon aan op een klasse-compatibel toestel om ACCENTUM te gebruiken als audio-interface voor het consumeren van content of voor spraakcommunicatie. Zijn batterij met lange levensduur heeft nog een bijkomend voordeel: ze verlengt de tijd vooraleer het maximum aantal laadcycli over de volledige levensspanne van de hoofdtelefoon bereikt is. Zo wordt ook de hoeveelheid elektronisch afval beperkt.

Bellen wordt kinderspel
De ACCENTUM is geschikt voor meer dan content consumeren: met zijn twee ingebouwde microfoons en een speciale windbeperkingsmodus wordt het voeren van telefoongesprekken kinderspel. De instelbare side-tone met geavanceerde signaalverwerking zorgt ervoor dat conversaties natuurlijk en niet vermoeiend aanvoelen, terwijl achtergrondafleiding tot een minimum beperkt wordt. Multipoint schakelt de actieve draadloze verbinding naadloos om van het ene bluetooth-toestel naar het andere zonder dat je de toestellen opnieuw moet koppelen – een zegen voor mensen die regelmatig in een VoIP-call op de computer moeten duiken, maar intussen een podcast op hun telefoon streamen bijvoorbeeld.

Smart Control
Dankzij de vereenvoudigde layout met 4 knoppen en de optionele bijhorende smartphone-app kan je alle functies van de ACCENTUM intuïtief bedienen. Bluetooth-verbindingen en -functies beheren, experimenteren met de 5-bands EQ: de Smart Control-app verbetert de hoofdtelefoonervaring via een verrassend eenvoudige visuele gebruikersinterface op zakformaat. Smart Control kan gebruikersvoorkeuren bewaren, maar ook updates leveren. Zo blijven alle features van de ACCENTUM vlot werken wanneer ook de toestellen waarmee ze verbonden worden evolueren.

“De strakke en minimalistische look van de ACCENTUM Wireless is meer dan een verlengstuk van de jongste generatie van de MOMENTUM-familie”, zegt Ern. “Dit is ongetwijfeld onze comfortabelste polyvalente draadloze hoofdtelefoon ooit, met een uitgebalanceerd gevoel en luxueuze bekleding. Zo kunnen je oren urenlang in de ‘sweet spot’ blijven.”

Sounddesign
De langere luistertijd van de ACCENTUM-batterij sluit perfect aan bij zijn langdurige draagcomfort. De contactpunten van de oorschelp- en hoofdbandbekleding passen zich moeiteloos aan de vorm van de gebruiker aan, met een zachte touch die steeds betrouwbaar en natuurlijk aanvoelt. In de identiteit van deze hoofdtelefoon herkennen we het compacte, opvouwbare ontwerp van de MOMENTUM 4 Wireless. Zo krijgt de volledige hoofdtelefoonreeks een coherente look die serieus rekening houdt met zowel de sound als de ergonomie.

Prijs en beschikbaarheid
De ACCENTUM Wireless zal verkrijgbaar zijn in zwart en in wit met accenten in zandsteen. Pre-orders voor de zwarte kleurversie starten op ​ 26 september 2023 en de leveringen beginnen vanaf 4 oktober. De witte wordt geleverd vanaf eind november. Beide modellen zullen beschikbaar zijn bij geselecteerde retailers en op sennheiser-hearing.com. De nieuwe ACCENTUM Wireless zal een aanbevolen verkoopprijs hebben van € 179,90. ​ ​ 
 

Milan Schlegel

PR and Influencer Manager EMEA for Sennheiser Headphones & Soundbars, Sonova Consumer Hearing GmbH

 

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com