Back

Månaden då Sennheiser grundades

Farmhouse_scharzweiß.jpg

Sennheiser fyller 75 i juni

Stockholm, june 2020 – Denna månad är det 75-årsjubileum för grundandet av Sennheiser i juni 1945. Under året ger ljudspecialisten en inblick i företagets historia genom en samling av 75 ögonblick från Sennheiser Crew - med personliga berättelser bakom innovationerna, unika ljudupplevelser och en glimt av grundarens historia. Även om coronavirus-pandemin har inneburit att jubileumsåret hittills blivit annorlunda än planerat, så fortsätter Sennheiser fortfarandeatt berätta dessa historier och skapa ljudupplevelser för sina kunder.

Framtiden för ljud sedan 1945

Det är 75 år sedan prof. Dr. Fritz Sennheiser på en bondgård nära Hannover grundade startup-företaget som skulle komma att bli Sennheiser. Idag drivs företaget han skapade fortfarande av samma passion för ljud och upptäckaranda.

Fritz Sennheiser grundade ett litet företag som kallades ”Laboratory Wennebostel” för att bygga ljudutrustning för att återuppbygga den förstörda infrastrukturen och hjälpa med kommunikationen. Efter att först ha gjort vakuumrörsvoltmeter och mätanordningar fick företaget sommaren 1945 en beställning för att bygga mikrofoner. Resten, som de säger, är historia: Fritz Sennheisers företag skulle fortsätta att innovera många ljudprodukter och så småningom bli det globalt framgångsrika varumärket som ännu idag bär hans namn .

 

This is Your Crew

Även om firandet inte kan ske som planerat, är Sennheiser delar 75 historier att ge en unik inblick i en värld av Sennheiser: Tillsammans visar de vad som fört Sennheiser så här långt: det är människor som delar samma passion för musik och som alltid strävar efter bästa möjliga ljudupplevelse. Därför sätter jubileumsmottot ”This is Your Crew” teamet, partners och kunder i centrum för firandet genom att berätta deras historier. En av dem är Sennheisers Curator of Heritage Archive som berättar hur hon en dag hittade det äldsta tillgängliga dokumentet med information om företagets grundande i Sennheisers källare.

På Sennheisers jubileumswebbplats - www.sennheiser.com/75år - visar en multimediasamling av historier från anställda, kunder, vänner och fans vad som gör Sennheiser så speciellt: alla förenas av samma passion. Det är därför det inte är förvånande att Sennheisers medarbetare från hela världen har lagt till bilder på företagets jubileumswebbplats som visar hur de arbetar hemifrån för att hålla kontakten.

Discover the special edition HD 25

I juni erbjuder Sennheiser en av sina mest ikoniska produkter - de legendariska DJ- och monitorhörlurarna HD 25 till ett specialpris på endast 939 kronor. Som en extra bonus har alla som beställer HD 25 i juni en chans att få ett av 25 000 exemplar av hörlurarna i begränsad utgåva med de välkända gula öronkuddarna.


Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com