Back

MOMENTUM Sport förenar sport- och ljudvetenskap

Senn_MOMENTUM_Sport_Olive_Lifestyle_Landscape_Female.jpg

Stockholm, 9 april, 2024 - I dag lanserar Sennheiser de helt nya in-ear-hörlurarna MOMENTUM Sport. De är utvecklade för sport- och träningsentusiaster och kombinerar toppmoderna integrerade in-ear-sensorer för mätning av hjärtfrekvens och kroppstemperatur med oöverträffad ljudkvalitet för att lyfta sina användare till nya höjder. ​ ​ ​

"Vi har arbetat i över tre år för att utveckla de ultimata sporthörlurarna och MOMENTUM Sport lyfter in-ear-hörlurarna från ett enkelt träningstillbehör till att bokstavligen bli hjärtat i ditt träningspass", säger David Holm, Sennheisers produktchef för sport. "Nu kan sport och träningsentusiaster ta del av banbrytande träningsteknik och fantastiskt ljud i en och samma enhet."

Rytmen i ditt hjärta
MOMENTUM Sport integrerar både en fotopletysmografisk (PPG) pulssensor och en kroppstemperatursensor som var och en kan överföra viktiga data till populära fitnessappar och -enheter. Det är ingen hemlighet att rätt spellista kan vara avgörande för ett träningspass - ett energifyllt soundtrack kan motivera när mållinjen känns omöjligt avlägsen. Nu kommer Sennheisers omtalade ljud optimerat för sport och laddat med realtidsfeedback om prestandamätning för träningspass som är mycket effektivare än en ren adrenalinstrategi. Eftersom innerörat är en optimal, mörk plats med låg grad av ljusföroreningar och samtidigt ett av de mest stabila områdena i kroppen under fysisk aktivitet, kan MOMENTUM Sport erbjuda konsekventa mätdata, även när träningspasset är på topp.

Temperaturmätning i örat är också mer exakt än mätning på handleden; MOMENTUM Sport-användare kan ha perfekt koll på sin kroppstemperatur - med en noggrannhet på +/- 0,3 grader Celsius. Detta för att undvika värmerelaterad trötthet som kan uppstå när det optimala målområdet för träningspasset överskrids. På samma sätt kan användaren övervaka sin hjärtfrekvens mellan 30 och 220 slag per minut - allt medan han eller hon njuter av fördelarna med en bra spellista. Integrerade accelerometrar i tre axlar, kapacitiv touchstyrning och infraröda sensorer arbetar tillsammans för att hantera ljuduppspelning och samtalsfunktioner med enkla fingerrörelser, oavsett väderförhållanden. Ett dubbeltryck på kinden kan till exempel pausa ett spår om användaren också använder handskar.

 

MOMENTUM Sports integrerade hjärtfrekvens- och kärntemperatursensorer mäter dina värden i hörselgången
MOMENTUM Sports integrerade hjärtfrekvens- och kärntemperatursensorer mäter dina värden i hörselgången

Polar Flow och integrering av ekosystem för träning och fitness
MOMENTUM Sports pulsdata kan anslutas och integreras sömlöst med många populära sportenheter och appar, som Apple Watch/Health, Garmin Watch/Connect, Strava, Peloton med flera. För första gången någonsin i en produkt som inte kommer från Polar kan användare nu få full tillgång till Polars avancerade biosensorer och ekosystem för dataanalys genom att använda Polar Flow som en träningsapp. Detta inkluderar tillgång till prestationsmätning på expertnivå, träningsanalys, smart coachning och röstvägledning. Prestationsdata hämtade i örat, inklusive kroppstemperatur, ansluts i realtid för omedelbara insikter under träningen och lagras för djupare analys efter träningen i Polar Flow-appen eller en webbläsare.

När MOMENTUM Sport lanseras kommer den också att ha full integration av avancerade mätdata i multisportklockan Polar Vantage V3. Anslut bara MOMENTUM Sport och börja träna för att se träningsdata strömma i realtid från örat direkt till klockan. MOMENTUM Sport har också stöd för Polar träningsljud och navigeringsvägledning som strömmar direkt till ditt öra under träningen.

"Träning och personligt ljud har hängt ihop så länge vi kan minnas" säger Spiros Andreou, Business Product Manager på Polar. "Tillägget av biosensorer och datautmatning från true wireless-hörlurar med ljud i världsklass är en naturlig utveckling som miljontals idrottare kommer att finna tilltalande för sina träningsprogram. Vi är stolta över att vårt världsledande och vetenskapligt underbyggda POLAR Flow-ekosystem kommer att stödja MOMENTUM Sport från dag ett."

Även fodralet är svettskyddat. Det kan laddas på vilken Qi-laddningsplatta som helst, vilket ger hörlurarna extra laddning när du är på språng
Även fodralet är svettskyddat. Det kan laddas på vilken Qi-laddningsplatta som helst, vilket ger hörlurarna extra laddning när du är på språng

 

HiFi-fitness
Sennheisers expertis inom akustik går längre än det helt nya 10 mm-högtalarelementet i MOMENTUM Sport. Även om naturligt ljud och imponerande bas har varit en förutsättning för Sennheisers sporthörlurar sedan de revolutionerade kategorin 2006, har behoven hos idrottare och passionerade sportentusiaster krävt en fullständig nytolkning av akustiksystemet. Först och främst mildrar MOMENTUM Sport-öronsnäckorna ocklusionseffekten med en akustisk avlastningskanal som innehåller luftventilation. Detta minimerar dramatiskt ljud från fotsteg, andning och andra distraktioner. Den halvöppna designen ger också en naturlig omgivningsmedvetenhet för att hålla dig uppmärksam på vad som händer runt dig. De har dessutom ytterligare och valbara lägen såsom Transparency mode, Anti-wind mode och Adaptive Noise Cancelling mode så att bäraren enkelt kan anpassa dem till omgivningen. MOMENTUM Sport fungerar via Bluetooth 5.2 med brett stöd för aptX Adaptive, AAC och SBC-codecs - MOMENTUM Sport-öronsnäckorna låter inte bara bra på en regnig löprunda eller på gymmet, utan de låter också bra när du pendlar, hemma eller var som helst.

Redo för fitness-livsstilen
Sennheisers nya sporthörlurar kan styras med Sennheisers Smart Control App (iOS, Android) för extra bekvämlighet med ett gränssnitt på skärmen, men alla viktiga funktioner i MOMENTUM Sport kan också styras med enkla gester. Tack vare IP55 svett- och vattentålighet, ett stötsäkert chassi och tåliga öronproppar är MOMENTUM Sport byggda för att klara alla påfrestningar under träningspass - inomhus eller utomhus.

MOMENTUM Sport levereras med ett brett urval av utbytbara öronfenor och öronproppar för en personlig, säker passform som förblir bekväm under långa träningspass. Det större högtalarelementet och motsvarande hölje är formade för att sitta kvar även i medelstora till stora öron. Det medföljande robusta IP54-klassade laddningsfodralet rymmer upp till tre extra laddningar av hörlurarna, vilket förlänger uppspelningstiden från upp till 6 timmar till totalt 24 timmar utan USB-C-kabel eller Qi-laddningsplatta. Och om det kniper kan bara 10 minuters snabbladdning via USB ge upp till 45 minuters uppspelning när du är på språng.

MOMENTUM Sport finns nu tillgängliga på sennheiser-hearing.com och hos utvalda Sennheiser-återförsäljare med ett cirkapris på 3 490 SEK. Öronsnäckorna finns i tre färgställningar: Polar Black, Burned Olive och Metallic Graphite.

 

Klicka för att ladda ner högupplösta bilder

Milan Schlegel

PR and Influencer Manager EMEA for Sennheiser Headphones & Soundbars, Sonova Consumer Hearing GmbH

 

 

 

 

 

 

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com