Back

MOMENTUM True Wireless 4 och Accentum True Wireless får stöd för Auracast

Senn_MOMENTUM_True_Wireless_4_Lifestyle_Landscape_White_Silver.jpg

Den senaste uppdateringen av Sennheiser Smart Control-appen banar väg för en spännande trådlös framtid

Stockholm, 4 september 2024 – Den tillhörande appen för Sennheiser uppkopplade konsumentprodukter får en funktionsuppdatering i den senaste versionen. Uppdateringen gör det möjligt för användare att få ut ännu mer av de nya true wireless-hörlurarna i MOMENTUM- och ACCENTUM-serierna.

Auracast-assistent

Den stora nyheten i uppdateringen för Smart Control-appen är Auracast-assistenten; ett smidigt sätt att direkt ansluta till "en-till-många"-sändningar. MOMENTUM True Wireless 4 och ACCENTUM True Wireless blir Auracast-klara med en firmwareuppdatering för att möjliggöra tekniken som bygger på Bluetooth LE Audio. Därefter är det fritt fram att till exempel dela musik med en vän eller att utforska museiutställningar på det egna språket,

 

"Smart Control fortsätter att utvecklas med våra kunders behov i åtanke samtidigt som vi integrerar funktioner som är oumbärliga för avancerade användare", säger Polina Gartenfluss, Senior Product Owner på Sennheiser. "Auracast-assistenten gör det enkelt för användare av MOMENTUM True Wireless 4 och ACCENTUM True Wireless att välja en Auracast-sändning."

Smart Control-appen kan också hantera Auracast-anslutningar från enheter som inte har stöd för det, vilket till exempel gör det möjligt för en MOMENTUM True Wireless 4-användare med en iPhone att ansluta till en Auracast-ström från en TV på en flygplats.

Hitta dina hörlurar

Uppdateringen gör det också möjligt för användare av ACCENTUM True Wireless, MOMENTUM Sport och MOMENTUM True Wireless 4 att hålla reda på var deras hörlurar senast befann sig. Smart Control ger kunderna möjlighet att använda smartphonens platstjänster för att visa hörlurarnas senast kända plats i appen, och till och med "pinga" sina närliggande anslutna hörlurar genom att aktivera en ljudsignal. Funktionen "Hitta hörlurar" är en välsignelse för frekventa resenärer, distansarbetare och idrottare som ofta utforskar nya platser.

"Eftersom våra kunder tar med sig sina hörlurar överallt, kändes det helt rätt att ge våra senaste true wireless-modeller funktioner för att hitta sin enhet", tillade Gartenfluss.

 

Tillgänglighet

Funktionen Auracast-assistent finns tillgänglig i den nya versionen av Smart Control-appen, (4.9.0 och senare) och kan installeras från App Store (iOS) eller Google Play Store (Android). Auracast-funktionalitet är tillgänglig på MOMENTUM True Wireless 4 och kommer snart till ACCENTUM True Wireless, båda via en firmwareuppdatering. Funktionen "Hitta hörlurar" är tillgänglig för MOMENTUM True Wireless 4, ACCENTUM True Wireless och MOMENTUM Sport via en firmwareuppdatering via Smart Control version 4.9.0 och senare. Sennheisers Smart Control-app är helt kostnadsfri för alla användare.

Auracast är ett registrerat varumärke som tillhör Bluetooth SIG, Inc.


Kate Smart

PR & Influencer Manager EMEA, Sonova Consumer Hearing

 

 

 

 

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com