Back

MOULIN ROUGE IMPLEMENTEERT SENNHEISER MOBILECONNECT

Header_smaller_Moulin Rouge Façade . ©Moulin Rouge® - S.Bertrand.jpg

‘s Werelds meest beroemde cabaret kiest voor de Sennheiser MobileConnect als luisterondersteuning

Parijs, 11 februari 2020 – Moulin Rouge, een hotspot voor het Parijse nachtleven, het is ’s werelds beroemdste cabaret, wereldwijd bekend vanwege de Franse cancan, onmiskenbare stijl en authentieke Belle Epoque-interieur. Echter, deze unieke plek heeft ook een specifieke technische geluidseis. Bij het zoeken naar een ondersteunend luistersysteem dat dit unieke gebouw niet in gevaar zou brengen, vond video- en geluidsregisseur Bruno Ravary de Sennheiser MobileConnect dé perfecte oplossing voor de Moulin Rouge.

Voorkant van de Moulin Rouge.
​
​
​
Photo credit: © Moulin Rouge – ​
​
D. Duguet ​
​
Voorkant van de Moulin Rouge.



Photo credit: © Moulin Rouge – ​

D. Duguet ​

Een enkele antenne voor het hele auditorium
Als iemand die al verschillende draadloze Sennheiser RF-systemen gebruikt, waardeert Bruno Ravary de flexibiliteit van de Sennheiser MobileConnect voor audiostreaming: “Met slechts één enkele wifi-antenne kunnen we het gehele auditorium bereiken, Met de installatie kunnen vijftig gebruikers verbinding maken met onze ondersteunende luisterservice. We hebben tegenwoordig niemand meer nodig om apparatuur uit te delen of te verzamelen. Iedereen die deze service gebruikt, kan dit onafhankelijk doen en zitten waar ze willen op de locatie. Het enige dat ze hoeven te doen, is de gratis Sennheiser MobileConnect-app downloaden op hun smartphone en hun hoofdtelefoon of in-ears meenemen. Eenmaal verbonden, pikken gebruikers de audio van het programma op hun hoofdtelefoon op met een latentie die nauwelijks merkbaar is. Ze kunnen zowel het volume als de hoge en lage frequenties naar wens aanpassen."

Op zoek naar de ideale ondersteunende luisteroplossing
Zittend aan een tafel tussen kolommen versierd met originele vintage showposters, bespreken Bruno Ravary en zijn assistent Vanick Kasmi de problemen waarmee ze te maken hadden: “Het aanbieden van een ondersteunende oplossing voor slechthorenden maakt deel uit van de wettelijke verplichtingen van een locatie zoals de Moulin Rouge. We waren op zoek naar een systeem dat zowel goed presteerde als de locatie respecteerde, omdat we de inrichting van dit monumentale auditorium niet kunnen veranderen."

Bruno Ravary en Vanick Kasmi.
​
​
​
Photo credit: © Benoît Stefani
​
Bruno Ravary en Vanick Kasmi.



Photo credit: © Benoît Stefani

De twee technici gingen op zoek naar een geschikt alternatief voor conventionele oplossingen: “Het introduceren van magnetische inductielus-systemen zou betekenen dat we ​ ​ werkzaamheden moesten uitvoeren, iets dat we wilden vermijden. Bovendien betekent dit soort technologie dat iedereen die de geluidsoplossing wil gebruiken in een bepaald gebied moet zitten.”

Het Moulin Rouge-auditorium waar mensen die Sennheiser MobileConnect gebruiken, kunnen plaatsnemen waar ze willen.
​
​
​
Photo credit: © Moulin Rouge – J. Habas
​
Het Moulin Rouge-auditorium waar mensen die Sennheiser MobileConnect gebruiken, kunnen plaatsnemen waar ze willen.



Photo credit: © Moulin Rouge – J. Habas

Een plug-and-play-systeem
Natuurlijk hangt het succes van dit soort BYOD-oplossingen (Bring Your Own Device) af van het vooraf informeren van de betrokken gebruikers. De website adverteert daarom dat luisterondersteuning beschikbaar is, en het bericht wordt ook in de cabaret-foyer geplaatst en verteld door de obers.

Bij Moulin Rouge is de kwaliteit van de show zowel op het podium als in de apparatuur te vinden. De apparatuur is zorgvuldig geselecteerd om zo betrouwbaar en gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn: “De installatie duurde slechts enkele uren. Het is praktisch plug-and-play. In de praktijk wordt het stereoprogramma van onze DiGiCo-consoles rechtstreeks ingevoerd als AES-signalen naar het Sennheiser-rek. Het ConnectStation zorgt vervolgens voor alle audiostreaming via wifi voor het hele auditorium. Sinds we het iets meer dan een jaar geleden hebben geïnstalleerd, gebruiken we ons MobileConnect-systeem zeven dagen per week, 365 dagen per jaar, voor twee shows per avond."

De afbeeldingen die in dit persbericht zijn weergegeven zijn hier te vinden: https://sennheiser-brandzone.com/c/181/VvDkU4b5

Over Moulin Rouge
Moulin Rouge vierde vorig jaar zijn 130e verjaardag en verwelkomt elk jaar meer dan 600.000 toeschouwers van over de hele wereld. Tweemaal per avond, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar toont de revue ‘Féerie’ 60 artiesten op het podium. Die gedurende de show van maar liefst 1.000 kostuums wisselen die veren, stras en pailletten combineren in een weelderige omgeving. Ervaar de unieke Franse cancan en de grote Franse muziekhaltraditie!

Over Sennheiser
Vormgeven aan de toekomst van audio en het creëren van unieke geluidservaringen voor klanten – dit doel brengt wereldwijd medewerkers en partners van Sennheiser bijeen. Sinds de oprichting in 1945 behoort Sennheiser tot één van ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten van hoofdtelefoons, microfoons en draadloze transmissiesystemen. Sinds 2013 wordt Sennheiser geleid door Daniel Sennheiser en Dr. Andreas Sennheiser, de derde generatie van de familie Sennheiser die het bedrijf runt. De Sennheiser Groep genereerde in 2018 een totale omzet van €710.7 miljoen.
www.sennheiser.com




Persbericht - Sennheiser MobileConnect in de Moulin Rouge.docx

DOCX - 3.4 Mb

Persbericht - Sennheiser MobileConnect in de Moulin Rouge.pdf

PDF - 302 Kb

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com