Back

Netflix väljer rumsligt ljud från Sennheiser

english_multiple_device_collage.jpg

Streamingjätten väljer AMBEO 2-Channel Spatial Audio för sin premiumplan

Netflix har meddelat en serie helt nya funktioner för premiumabonnenter, inklusive Netflix rumsligt ljud. Från och med idag kommer prenumeranter med Netflix Premium-abonnemang, och som använder ett stereosystem, att kunna uppleva uppslukande filmljud i över 700 topptitlar – allt på sin befintliga hårdvara. Netflix spatial audio drivs av Sennheisers AMBEO 2-Channel Spatial Audio-teknik.

Denna Sennheiser-teknik, som utvecklats i samarbete med Netflix, ger en oöverträffad uppslukande upplevelse via stereohögtalare samtidigt som man fullt ut respekterar den kreativa avsikten med det ursprungliga surroundljudet eller den uppslukande mixen. Netflix-prenumeranter behöver ingen extra hårdvara för att uppleva den nya funktionen.

"Vi är mycket glada över att Netflix har utökat sitt partnerskap med Sennheiser och har valt att rulla ut vår AMBEO 2-Channel Spatial Audio-upplevelse till mer av sin katalog", säger Renato Pellegrini, Manager Pro Labs, AMBEO Immersive Audio.

Ny rendering av surround till två kanaler

Utöver innehåll mixat för Dolby Atmos kommer Netflixs rumsliga ljudkatalog även att innehålla surroundinnehåll som inte är Atmos. "Som en helt ny funktion kan AMBEO 2-Channel Spatial Audio-renderaren nu också bearbeta surroundmixar och låsa upp enorma kataloger med innehåll som är tillgängligt i dessa format", säger Pellegrini. "För medlemmar på Netflix Premium-plan betyder detta att de kommer att kunna njuta av mer av sitt favoritinnehåll på ett uppslukande sätt, hur de än tittar."

Respektfull rendering

Som ett företag som har många mix- och (om-)inspelningstekniker bland sina kunder, tar Sennheiser ljudkvalitet och ljudteknikernas avsikter på allvar. AMBEO 2-Channel Spatial Audio-rendering skapades hand i hand med ljudtekniker och ger dem granulär kontroll av mängden rumslighet.

Ett förhandsgranskningsverktyg låter ljudtekniker jämföra standardstereo med AMBEO och justera renderingsinställningar efter individuella stammar eller grupper. Specifika stammar, som dialog, kan helt uteslutas från att göras rumsliga och musikmixar kan hållas på deras vänstra och högra kanal medan uppslukande rendering tillämpas på alla andra stammar. Renderaren strävar efter att översätta ljudteknikerns avsikt samtidigt som den ger en imponerande uppslukande ljudupplevelse som tidigare inte var tillgänglig med två högtalare.

Upplev det redan idag

Prenumeranter med Netflix Premium-plan kan uppleva AMBEO 2-Channel Spatial Audio i hundratals av Netflix mest populära titlar, inklusive Stranger Things, The Watcher, Wednesday och Knives Out: Glass Onion. Netflix kommer även att lägga till kommande titlar, som You, Your Place or Mine och Luther: The Fallen Sun.

För en uppdaterad lista över innehåll som är tillgängligt med rumsligt ljud kan Netflix-medlemmar helt enkelt ange "Spatial Audio" i Netflix sökfält eller leta efter Netflix nya märkning för rumsligt ljud.

För mer information om AMBEO 2-Channel Spatial Audio, besök www.sennheiser.com/ambeo-spatial-audio

 

Bilderna som i detta pressmeddelande kan hämtas här.

Dolby Atmos är ett varumärke som tillhör Dolby Laboratories Licensing Corporation.

Maik Robbe

Communications Manager EMEA, Sennheiser electronic SE & Co. KG

Patric Backlund

Hill+Knowlton Strategies

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com