Back

Post Malone zorgt voor ontroerende uitvoering van ‘America the Beautiful’ met Sennheiser Digital 6000-systeem, terwijl Alicia Keys het publiek in de halftimeshow betovert wanneer ze door de nieuwe Neumann KK 105 U-capsule zingt

GettyImages-2004455225.jpg

Historische openingsperformance was onderdeel van een Super Bowl met een recordaantal kijkers, met een gemiddelde van 123,4 miljoen kijkers 

Amsterdam, 26 februari 2024 — Post Malone en Alicia Keys leverden allebei een spetterend optreden af tijdens Super Bowl LVIII in het Allegiant Stadium in Las Vegas op 11 februari 2024. Post Malone opende het programma met een country-geïnspireerde uitvoering van ‘America the Beautiful’ met gebruik van zijn geliefde Sennheiser draadloze zangmicrofoon, een SKM 6000 handheld zender met een MM 435 cardioïde dynamische capsule. Alicia Keys volgde zijn voorbeeld, met een spetterend duet tijdens de halftimeshow waarbij ze door de pas gelanceerde Neumann KK 105 U-microfooncapsule zong. Volgens CBS had deze Super Bowl LVIII een groter aantal kijkers dan eender welke andere Super Bowl ooit, met een gemiddelde van 123,4 miljoen kijkers.

Een onvergetelijk optreden met Sennheiser
“Post Malones opwindende opvoering van ‘America the Beautiful’ tijdens de openingsceremonie van de Super Bowl onderstreepte zijn status als een van de meest dynamische performers in de sector”, zegt Alex Guessard, House PA Mixer bij ATK Audiotek, sinds jaar en dag de audioproductieleverancier voor de voorbeschouwing op het veld en halftime-onderdelen op de Super Bowl. “Met de ondersteuning van de draadloze audiotechnologie van Sennheisers state-of-the-art 6000-serie leverde hij een optreden af dat nog jaren zal nazinderen.”

Post Malone brengt ‘America the Beautiful’ tijdens Super Bowl LVIII met gebruik van een Sennheiser SKM 6000 met een MM 435-capsule ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ (Foto door Lauren Leigh Bacho/Getty Images)
Post Malone brengt ‘America the Beautiful’ tijdens Super Bowl LVIII met gebruik van een Sennheiser SKM 6000 met een MM 435-capsule ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ (Foto door Lauren Leigh Bacho/Getty Images)

Post Malone maakt al vele jaren gebruik van Sennheiser-microfoons, laat zijn monitortechnicus Travon Snipes weten, dus zijn liveproductieteam zag geen reden om daar verandering in te brengen. “We wilden consistent blijven”, zegt Snipes, “dus ik vroeg om de SKM 6000 met de MM 435-capsule, die altijd al geweldig was voor ons.”

“De betrouwbaarheid was steeds onwrikbaar en ze klinken ongelooflijk”, gaat hij verder. De frequentiecoördinatoren van de Super Bowl-wedstrijddag beheren honderden kanalen van draadloze apparatuur tijdens het event, zowel audio als video. “Het feit dat ze daar de Sennheiser 6000-serie hadden, zegt genoeg over haar betrouwbaarheid”, zo zegt hij.

Een ontroerend arrangement, een spectaculaire microfoon
Het nieuwe arrangement van ‘America the Beautiful’ door Malone en zijn jarenlange studiopartner Louis Bell vroeg erom dat de zanger de song zachtjes zou aanvatten. “Hij is geweldig met de microfoon en begrijpt de dynamiek”, zegt Snipes. “Ik denk dat hij heel bewust zo dicht bij de microfoon is gebleven en dat fluistereffect wou hebben. Hij weet wat dat doet, en hij weet – wanneer hij achteruitgaat – hoe dat de capsule beïnvloedt en hoe dat gaat klinken. Het is dus mijn taak om hem binnen het speelveld te krijgen, en hem dan de mogelijkheid te geven om zijn creatieve aspect toe te voegen.”

“We gebruikten de 9235, maar hebben een upgrade naar de nieuwste 435 gedaan. Die was geweldig en doet wonderen met zijn stem”, zegt Snipes. Bij zijn beoordeling van de MM 435 was hij onder de indruk van het karakter dat die naar voren bracht in Malones zang, zegt hij. “Het is de body die hij geeft aan zijn stem, het middenbereik dat hij naar voren brengt. Maar tegelijk geeft hij je genoeg top-end zodat het helder is, maar niet doordringend. Hij geeft echt weer hoe zijn stem van nature klinkt. We zochten naar een capsule die dat zou weten te capteren, en die ons ook een beetje sprankeling zou geven.”

Het is ook een robuuste capsule, zegt hij. “De middentonen storten niet in als hij ze wil pushen. Soms zit hij bij live optredens echt over de microfoon heen en gaat hij hard. Deze capsule bezwijkt niet en maakt dat zijn stem authentiek blijft, ongeacht hoe hij zingt of performt.”

Die kwaliteiten, gecombineerd met de afwijzing van de capsule, bezegelden de deal, voegt hij er nog aan toe. “Vaak staat hij voor de P.A. of rond de drumset, en zingt hij in de drums. De MM 435 is een werkpaard en biedt heel wat schitterende kwaliteiten die ons helpen met zijn stem.”

Alicia Keys zingt door Neumann KK 105 U-microfooncapsule op ’s werelds grootste podium
Tijdens de Apple Music Super Bowl LVIII halftimeshow kwam Alicia Keys Usher vervoegen op het podium om ‘If I Ain’t Got You’ en ‘My Boo’ te zingen met behulp van een draadloze handheld microfoon, bekroond met een Neumann KK 105 U supercardioïde condensatorcapsule. De nieuwe capsule die in januari 2024 werd gelanceerd maakt de perfect gebalanceerde, genuanceerde sound van Neumanns bekroonde KMS-serie bedrade podiumzangmicrofoons beschikbaar voor gebruikers van verschillende draadloze systemen van derden.

“Wat ik zo goed vind aan de KK 105 U-capsule is dat het geluid van de microfoon vlak is”, vertelt Ann Mincieli, technicus voor Alicia Keys. “Het is niet gehypet en de frequentiecurve is erg natuurlijk, wat ons een geweldig, gebalanceerd startpunt geeft! Een ander aspect is dat er geen bleed in de capsule is, omdat het polaire patroon zo goed ontworpen is. Er waren 80.000 fans in het stadion, en nog extra fans allemaal rondom het podium. Wel, we hadden minimale bleed. De KK 105 U is onze favoriete capsule!”

Kwaliteitsondersteuning van Sennheiser, op en naast het veld
Malone en het team gingen een paar dagen voor het event naar de locatie om te repeteren voor de uitzending van de Super Bowl, vertelt Snipes. “Men had de capsule en de microfoon voor ons klaarstaan. En zodra hij erop zat, was hij er weg van.” Snipes is vol lof over de ondersteuning die hij van Sennheiser kreeg via Jessica Dabbs, Sennheiser Relations Manager. “Ze ziet erop toe dat er voor me wordt gezorgd, welke artiest ik ook bij me heb. Ik kon altijd rekenen op een geweldige ondersteuning.”

Hoewel hij zich op zijn taak bleef concentreren, nam Snipes een moment de tijd om dit bijzondere optreden in zich op te nemen: “Het voelde alsof we geschiedenis schreven, en zijn performance gaf iedereen kippenvel. Woorden schieten tekort om uit te drukken hoe fantastisch het is om deel uit te maken van het Post Malone-team en om met hem samen te werken. Het was een ongelooflijke reis, en Sennheiser maakte het weer helemaal waar.”

Het hogeresolutiebeeld uit dit mediabericht kan hier gedownload worden.


Valentine Vialis

Communications and Local Coordinator France, Sennheiser France

Pleun Stukker

TEAM LEWIS

Super Bowl LVIII-NL.docx

DOCX - 111 Kb

Super Bowl LVIII-NL.pdf

PDF - 202 Kb

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com