Back

Sennheiser bidrar med enastående ljudsystem till biltillverkaren Morgans nya Plus-modeller

Header Image 001.jpg

Teknikpartnerskap mellan ljudspecialisten och den brittiska sportbilstillverkaren ger premium ljudkvalitet till Plus Four och Plus Six

Den brittiska biltillverkaren Morgan Motor Company har samarbetat med Sennheiser för att utveckla ett revolutionerande ljudsystem för sina nya Plus Four och Plus Six-modeller. Morgans sportbilar har givetvis haft ljudsystem tidigare men ljudupplevelsen i Sennheiser-systemet överträffar allt som har kommit före det. Sennheisers ljudsystem levererar ett omslutande ljud med en unik ljudbild som tar det till sin högsta nivå.

"Vår unika teknik och vårt skickliga team som arbetar tillsammans med det teamet på Morgan har gjort det möjligt för en sportbil med cabriolet att ha ett ljudsystem som levererar på alla nivåer", säger Sennheisers gemensamma VD, Dr. Andreas Sennheiser.

"Den nya Morgan Plus-serien hyllar essensen av okonventionell körning och etisk ingenjörskonst. Den förenar tidlös design och hantverk med rätt modern teknik”, säger Massimo Fumarola, VD, Morgan Motor Company. "Introduktionen av revolutionerande nytt ljud, tack vare expertteamet på Sennheiser, håller vårt löfte att ständigt utveckla våra produkter och genomgående introducera den senaste tekniken. Vi är glada över att samarbeta med Sennheiser och ser fram emot att fortsätta vårt partnerskap.”

Sennheiser har mer än 75 års erfarenhet av ljud och är en global ledare inom professionell teknik. Detta gör företaget till en perfekt matchning för Morgan Motor Company, som har tillverkat typiskt brittiska fordon i mer än 110 år, som kombinerar en exceptionell kombination av traditionellt hantverk och modern teknik. Resultatet blandar ett tydligt fokus på design med teknisk excellens i ett system som har Sennheisers signaturljud. Helt i linje med sportbilstillverkarens unika blandning av hantverk, äventyr och analog körupplevelse.

Sennheisers system skapar den magiska illusionen av en ljudscen framför passagerarna, vilket ger ett högkvalitativt soundtrack till dessa oförglömliga körningar. Tack vare AMBEO Contrabass-algoritmen levererar ljudsystemet en unik basrespons optimerad för definition, punch och djup samtidigt som systemet hålls så effektivt och kompakt som möjligt.

Ljudsystemet innehåller åtta givare: fyra konventionella högtalare i dörren och bakpanelen, och fyra osynliga högtalare, varav tre är bakom instrumentbrädan och en i nedre panelen för basåtergivning. Givarna styrs av en ny förstärkare med en dedikerad DSP, som drivs av Sennheisers mjukvara för ljudbehandling.

Integrationen har genomförts i linje med Morgans filosofi att på lämpligt sätt införa modern teknik i sina fordon. Kabindesignen är oförändrad, och användningen av osynliga högtalare säkerställer att extra vikt hålls till ett minimum, ett måste för sportbilar. Även under de krävande förhållandena som en sportbil med cabriolet utgör bibehåller ljudsystemet förstklassig ljudkvalitet.

Visuell igenkänning kommer i form av subtila Sennheiser-märken, synliga på högtalargallret på varje dörr. Utformningen av högtalargallren hämtar inspiration från de ikoniska Morgan-gälarna som är stansade i varje motorhuv på Plus-modellerna. Varje högtalargaller är ytbehandlat i polerad satin, som koordinerar med andra utsmyckningar som är synliga i fordonets förar- och passagerarutrymme.

"Detta är ett spännande samarbete mellan två historiska företag som resulterar i unika produkter av exceptionell ljudkvalitet, design och hantverk. Vi har verkligen uppskattat att arbeta med projektet och vi ser fram emot ytterligare fantastiska projekt med Morgan-teamet!” avslutar Dr Andreas Sennheiser.

(Ends)


Bilderna i pressmeddelandet såväl som ytterligare bilder kan hämtas hem i högupplöst format här.


Patric Backlund

Hill+Knowlton Strategies

 

 

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com