Back

Sennheiser Evolution Wireless Digital

EW-DX_EM_4_Dante_Product_Shot_In_Use_05.jpg

EW-DX-serien nu komplett med 19" Dante-aktiverad mottagare med fyra kanaler

Sennheiser är glada över att kunna presentera EW-DX EM 4 Dante-mottagaren, som kompletterar företagets Evolution Wireless Digital EW-DX-mikrofoner. Den nätverksfärdiga 4-kanals mottagaren (19", 1U) är ett perfekt val för alla som specificerar eller sätter upp stora flerkanalssystem inom live audio, turnéer, broadcasting, teater och systemintegration. Mottagaren integreras sömlöst i befintliga arbetsflöden och infrastrukturer och erbjuder mångsidiga anslutningsmöjligheter via Dante (inklusive AES 67-stöd) för ljud över IP, balanserade XLR-3-ljudutgångar och obalanserade ¼"-uttag.

"Med EW-DX skapade vi en ny standard för trådlösa mikrofoner och har byggt en värdig efterföljare till vår trådlösa G4-serie", säger Michael Altemark, Lead Product Manager Wireless, Business Communication. "Med EM 4 Dante har vi ytterligare förbättrat standarden och EW-DX-serien är nu komplett."

Ulf Sikora, Product Management Pro Audio tillägger: "EW-DX EM 4 Dante har högkvalitativt ljud och spektrumbesparande kanalavstånd i en kompakt och elegant design som systemdesigners och operatörer behöver för stora trådlösa installationer."

Spektrumvänlig drift
EW-DX är ännu ett exempel på Sennheisers spektrumvänliga produktdesign. Eftersom systemen inte avger några intermodulationsprodukter kan frekvenserna helt enkelt placeras med 600 kHz- eller 300 kHz-intervall i Link Density (LD)-läge, vilket gör frekvenshanterarens jobb mycket enklare. Kopplingsbandbredden på 88 MHz ger gott om utrymme att manövrera i ett överbelastat spektrum och kommer under idealiska förhållanden att rymma upp till 146 kanaler i standardläge (600 kHz-avstånd) eller upp till 293 kanaler i LD-läge (300 kHz-avstånd).

Förenkla dina professionella arbetsflöden ​
Användarvänlighet har varit ett viktigt mål vid utformningen av mottagaren, och det börjar med det automatiskt växlande nätaggregatet som anpassar sig till den lokala strömförsörjningen. Upp till fyra EW-DX EM 4 (upp till 16 kanaler) kan kedjekopplas direkt utan behov av ytterligare enheter, eftersom mottagaren är utrustad med en integrerad antennsplitter med antennström och signalgenomgång.

För nätverksbaserade system ger mottagarens fyra nätverksportar möjlighet till flexibla konfigurationslägen, och portarna konfigureras i enlighet med detta: Control & Dante Primary kombinerade (Single Cable Mode), Control och Dante Primary separata (Split Mode), Control, Dante Primary och Dante Secondary separata (Redundancy Mode). Ethernet-anslutningen är IPv4.

När mottagarna har konfigurerats kan en snabb frekvensskanning initieras via en EW-DX EM 4 Dante. Mottagaren kommer automatiskt att distribuera fria frekvenser över alla anslutna mottagare, inklusive EW-DX EM 2 och EW-DX EM 2 Dante-mottagare, vilket sparar tid och arbete. Det är också möjligt att ladda mottagaren med anpassade frekvenslistor.

Sändarna synkroniseras enkelt via BLE från ett avstånd på upp till 20 meter - operatören behöver inte sitta på huk framför racket för att koppla ihop mottagare och sändare. Parametrar som ska synkroniseras kan bestämmas via mottagarens meny. EW-DX-mottagaren ger dig också möjlighet att utföra ett "walk test" för att kontrollera signalintegriteten över hela scenen eller föreställningsområdet.

Sändarna synkroniseras bekvämt via Bluetooth Low Energy
Sändarna synkroniseras bekvämt via Bluetooth Low Energy

För fjärrstyrning och -övervakning erbjuder Sennheiser nätverksansluten programvara som Trådlös systemhanterare eller Sennheiser Control Cockpit. Det finns även möjlighet att använda tredjeparts mediekontrollsystem via SSC Sennheiser Sound Control-protokollet. För små anläggningar med maximalt 16 kanaler kan systemet också hanteras via Smart Assist-appen.

Användargränssnittet för EW-DX EM 4 Dante är välstrukturerat med enkel åtkomst till alla funktioner via navigerings- och kontrollknappar på jog-hjulet och en OLED-display som gör det lättare att läsa av inställningar även i mindre bra ljusförhållanden. Förutom att visa RF-nivåer ger en Link Quality Indicator information om RF-hälsan, och en omkopplingsbar hörlursutgång på frontpanelen möjliggör övervakning av ljudsignalen.

Förstklassigt ljud med låg latens ​
EW-DX använder den egenutvecklade Sennheiser Performance Audio Codec (SePAC), som ger en latens på bara 1,9 ms. "Denna codec har utvecklats speciellt för högkvalitativ ljudöverföring", betonar Sikora. "Den ljudkvalitet och klarhet du får är mycket bättre än med vanliga codecs."

Alla sändare har ett dynamiskt ingångsområde på otroliga 134 dB, vilket gör att du slipper leta efter rätt förstärkning för spontana framträdanden eller presentationer som inte har repeterats.

EW-DX vid en överblick
Förutom EW-DX EM 4 Dante omfattar EW-DX-serien två halv-19" tvåkanaliga mottagare med och utan Dante-utgångar, handhållna sändare och bodypacksändare med olika mikrofonalternativ, ett trådlöst bordsstativ, fjärr- och väggmonterade antenner samt en mängd olika bords- och rackmonterade laddningslösningar.

"Evolution Wireless Digital EW-DX har utformats med användarvänlighet i åtanke och erbjuder en omfattande portfölj för att flexibelt anpassa sig till nästan alla behov av digitala trådlösa mikrofoner", avslutar Sikora.

Evolution Wireless Digital EW-DX erbjuder en omfattande portfölj av digitala trådlösa mikrofoner
Evolution Wireless Digital EW-DX erbjuder en omfattande portfölj av digitala trådlösa mikrofoner

Bilderna som medföljer detta pressmeddelande kan laddas ner här.

Dante är ett registrerat varumärke som tillhör Audinate Pty. Ltd.

Ytterligare information för redaktören:


Maik Robbe

Communications Manager EMEA, Sennheiser electronic SE & Co. KG

 

 

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com