Back

Sennheiser Evolution Wireless Digital

EW-DX_EM_4_Dante_Product_Shot_In_Use_05.jpg

EW-DX lijn nu compleet met vierkanaals 19” ontvanger met Dante-functionaliteit

Amsterdam, 14 september 2024 – Sennheiser kondigt met veel plezier aan dat de EW-DX EM 4 Dante-ontvanger nu beschikbaar is. Deze vervolledigt het Evolution Wireless Digital EW-DX microfoonaanbod van het bedrijf. De vierkanaals ontvanger (19”, 1U) met netwerkvoorbereiding is een ideale keuze voor iedereen die grote meerkanaals systemen specifieert of installeert bij live audio, tournees, uitzendingen, theatervoorstellingen en systeemintegratietoepassingen. De ontvanger kan naadloos geïntegreerd worden in bestaande workflows en infrastructuren, en biedt een veelzijdige connectiviteit via Dante (inclusief AES 67-ondersteuning) voor audio over IP, gebalanceerde XLR-3 audio-uitgangen en ongebalanceerde ¼” jacks.

 

 

“Met de introductie van EW-DX creëerden we een nieuwe standaard voor draadloze microfoons, en bouwden we een waardige opvolger voor onze Evolution Wireless G4-reeks”, vertelt Michael Altemark, Manager Product Management Wireless Solutions, Business Communication. “Met de EM 4 Dante hebben we die standaard verder verbeterd en is de EW-DX lijn compleet.”

 

Ulf Sikora, Product Management Pro Audio voegt eraan toe: “De EW-DX EM 4 Dante verpakt hoogwaardige audio en spectrumbesparende equidistante kanaalafstand in een compact en strak design. Dit is precies wat systeemontwerpers en operatoren nodig hebben voor grote draadloze opstellingen.”

 

Spectrumvriendelijke werking

EW-DX is het zoveelste voorbeeld van Sennheisers spectrumvriendelijke productontwerp. Aangezien de systemen geen intermodulatieproducten uitzenden, kunnen frequenties gewoon met intervallen van 600 kHz geplaatst worden, of met intervallen van 300 kHz in Link Density-modus (LD). Dit maakt de job van de frequentiemanager heel wat makkelijker. De schakelbandbreedte van 88 MHz laat meer dan voldoende manoeuvreerruimte in een drukbezet spectrum, en is onder ideale omstandigheden geschikt voor tot 146 kanalen in standaardmodus (600 kHz spatie) of tot 293 kanalen in LD-modus (300 kHz spatie).

 

Vereenvoudiging van je professionele workflows
Gebruiksgemak was een topprioriteit bij het ontwerp van de ontvanger. Dat begint al met zijn automatisch omschakelende PSU die zich aanpast aan de lokale stroomvoorziening. Tot 4 EW-DX EM 4’s (tot 16 kanalen) kunnen rechtstreeks doorgelust worden (daisy-chain), zonder extra toestellen. De ontvanger is immers uitgerust met een geïntegreerde antennesplitter met antennevoeding en signaaldoorlus.

Voor netwerkgebaseerde systemen bieden de vier netwerkpunten flexibele configuratiemodi, en de poorten worden in functie daarvan geconfigureerd: Control & Dante Primary gecombineerd (Single Cable Mode), Control & Dante Primary apart (Split Mode), Control, Dante Primary & Dante Secondary apart (Redundancy Mode). De Ethernet-connectiviteit is IPv4.

Zodra de ontvangers ingesteld zijn, kan een snelle frequentiescan worden uitgevoerd via één EW-DX EM 4 Dante. De ontvanger zal zelf vrije frequenties verdelen aan alle verbonden ontvangers, waaronder EW-DX EM 2- en EW-DX EM 2 Dante-ontvangers, wat tijd en werk bespaart. Er kunnen ook aangepaste frequentielijsten in de ontvanger worden opgeladen.

Zenders worden makkelijk gesynchroniseerd via BLE vanop een afstand tot 20 meter: de operator moet dus niet op zijn knieën voor het rack gaan zitten om de ontvangers en zenders te verbinden. Via het ontvangermenu kan je bepalen welke parameters gesynchroniseerd moeten worden. De EW-DX ontvanger geeft je ook de mogelijkheid om een looptest uit te voeren om de signaalintegriteit over het podium of de omgeving van het optreden te checken.

Zenders worden makkelijk gesynchroniseerd via Bluetooth Low Energy
Zenders worden makkelijk gesynchroniseerd via Bluetooth Low Energy

Voor afstandsbediening en monitoring biedt Sennheiser netwerksoftware aan zoals de Wireless Systems Manager of Sennheiser Control Cockpit. Mediacontrolesystemen van derden kunnen eveneens worden opgenomen via het SSC Sennheiser Sound Control-protocol. Bij kleinere installaties met maximaal 16 kanalen kan het systeem ook bediend worden via de Smart Assist App.

 

De gebruikersinterface van de EW-DX EM 4 Dante is goed gestructureerd met eenvoudige toegang tot alle functies via jogwiel en bedieningsknoppen, en een OLED-display waarmee je instellingen ook in suboptimale lichtomstandigheden kunt aflezen. Niet enkel de RF-niveaus worden getoond: een Link Quality Indicator geeft informatie over de RF-gezondheid, en een schakelbare hoofdtelefoonuitgang op het frontpaneel laat monitoring van het audiosignaal toe.

 

Kristalheldere audio met lage latentie ​
EW-DX maakt gebruik van de eigen Sennheiser Performance Audio Codec (SePAC), die een latentie van slechts 1,9 ms garandeert. “Deze codec werd speciaal ontwikkeld voor hoogwaardige audiotransmissie”, benadrukt Sikora. “De audiokwaliteit en -helderheid die je krijgt, is veel beter dan met standaard codecs.”

Alle zenders hebben een ongelooflijk dynamisch ingangsbereik van 134 dB. Dat neemt de druk weg als je de correcte versterking moet vinden voor spontane optredens of onvoorbereide presentaties.

 

EW-DX in een oogopslag
Naast de EW-DX EM 4 Dante omvat de EW-DX lijn twee half-19” tweekanaals ontvangers met en zonder Dante-uitgangen, handheld- en bodypack-zenders met verschillende microfoonopties, een draadloze tafelstandaardmicrofoon, externe en muurantennes, en een brede keuze aan tafel- en rackgemonteerde laadoplossingen.

“Evolution Wireless Digital EW-DX werd ontworpen met het oog op gebruiksgemak, en biedt een uitgebreid portfolio om zich flexibel aan te passen aan vrijwel elke behoefte van digitale draadloze microfoons”, besluit Sikora.

Evolution Wireless Digital EW-DX biedt een uitgebreid portfolio van digitale draadloze microfoons
Evolution Wireless Digital EW-DX biedt een uitgebreid portfolio van digitale draadloze microfoons

(Einde)

 

De beelden uit dit mediabericht kunnen hier gedownload worden.

Dante is een geregistreerd handelsmerk van Audinate Pty. Ltd.

 

Aanvullende informatie:


Valentine Vialis

Communications and Local Coordinator France, Sennheiser France

Sennheiser EW-DX EM 4 Dante NL.pdf

PDF - 551 Kb

Sennheiser EW-DX EM 4 Dante NL.docx

DOCX - 7.9 Mb

 

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com