Back

Sennheiser geeft een voorproefje van de MKH 8030 achtvormige RF-condensatormicrofoon

MKH 8000 series mics (Picture courtesy of George Vlad).jpg

“Dit is de missing link in de gereedschapskist van elke geluidstechnicus”

Brusssel – Op IBC zal Sennheiser een voorproefje geven van de MKH 8030 RF-condensatormicrofoon met achtvormig opnamepatroon. De MKH 8030 zal niet enkel de mogelijkheid bieden om M-S, double M-S, en Blumlein stereo-opnames te maken, maar wordt ook een prima keuze overal waar de hoogst mogelijke demping van geluidsbronnen in de omgeving vereist is – of het nu gaat om het geluid van een PA-systeem dat geëlimineerd dient te worden, of van een aangrenzend instrument dat niet mag worden opgepikt. De geluidssignatuur van de MKH 8030 werd zorgvuldigd ontworpen om harmonieus te matchen met de sound van de bestaande MKH 8000-microfoonserie.

De MKH 8030 achtvormige RF-condensatormicrofoon is uiterst compact met zijn diameter van 19/21 mm en een lengte van 93 mm inclusief de XLR-module (previewfoto)
De MKH 8030 achtvormige RF-condensatormicrofoon is uiterst compact met zijn diameter van 19/21 mm en een lengte van 93 mm inclusief de XLR-module (previewfoto)

“We zijn bijzonder verheugd dat we de MKH 8030 al eens kunnen tonen, want dit is een microfoon waar de MKH-gebruikerscommunity al heel wat jaren op zat te wachten”, vertelt Kai Lange, Product Manager Professional, Wire-bound. “De uiterst compacte 8030 is ideaal voor field recording, sport- en algemene verslaggeving, theaters, orkestopnames en studiomuziek. De voorbije maanden werden de field tests met succes uitgevoerd, en we gebruiken de maanden die nog resten tot de 8030 in Q2/2004 beschikbaar zal zijn om enkele van de suggesties van onze field testers te implementeren.”

Een microfoonreeks met een haast legendarische robuustheid
Uiteraard deelt de MKH 8030 alle kwaliteiten van de MKH 8000-familie, net als het RF-condensatorprincipe ervan met de unieke ‘push-pull’ transducer. Daartoe behoren een hoge vochtbestendigheid, een volledig zwevend, uitgebalanceerd uitgangssignaal, uitgebreide lage en hoge frequentierespons (30 tot 50.000 Hz) en een extreem lage inherente eigen ruis. Dankzij deze eigenschappen kunnen geluidsrecorders en -technici een soundevent in zijn totaliteit opnemen, inclusief alle intrinsieke details en met een brede dynamiek, een extreem lage vervorming en een frequentieonafhankelijk polair patroon om kleuring te voorkomen. “De producten uit de MKH 8000-familie zijn instrumenten waarmee een natuurlijke sound gecreëerd kan worden, met een onovertroffen kwaliteit en detail”, besluit Lange.

The MKH 8000 series mics are firm favourites with field recordists (both application pictures courtesy of George Vlad)
The MKH 8000 series mics are firm favourites with field recordists (both application pictures courtesy of George Vlad)

 

Outlook
De MKH 8030 wordt een eerste keer getoond op IBC en zal beschikbaar zijn in Q2 van 2024. Pre-orders worden aangenomen vanaf de start van de beurs. Prijs: 1.499 EUR (aanbevolen verkoopprijs) / 1.499 USD (laagste geadverteerde prijs). De levering omvat een MZW 8030 schuimrubberen windscherm, een MZQ 8000-microfoonklem en twee Rycote back-to-back clips om microfoonparen te vormen.

Op IBC 2023 is de MKH 8030 te zien met een speciaal ‘basket’-windscherm en klem – klaar voor MS stereo-opnames.

De MKH 8030 vervoegt de MKH 8020 (omnidirectionele), MKH 8090 (brede cardioïde), MKH 8040 (cardioïde), MKH 8050 (super-cardioïde), MKH 8060 (short shotgun, super-cardioïde/lobaire) en MKH 8070 (long shotgun, lobaire) RF-condensermicrofoon. Ook de MKH 800 TWIN maakt deel uit van de familie: een microfoon met dubbele capsule waarvan het opnamepatroon naadloos kan worden aangepast op de mixtafel tijdens de opname, of zelfs na de eigenlijke opname tijdens de postproductie.

MKH 8030 technische gegevens
Microfoonprincipe: RF-condensator
Opnamepatroon: achtvormig
Frequentierespons: 30 – 50.000 Hz
Equivalent geluidsniveau: 13 dB(A)
Maximaal geluidsdrukniveau (SPL): 139 dB
Afmetingen: Ø 19 mm/21 mm, lengte: 59 mm (93 mm met XLR-module)
Gewicht: circa 86 g met XLR-module

(Einde)

 

 

Afbeeldingen kunnen hier gedownload worden.


Ann Vermont

Communications Manager Europe, Sennheiser France

 

Sennheiser previews MKH 8030 figure_NL.pdf

PDF - 383 Kb

 


 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com