Back

Sennheiser Group utsett till "Best Managed Company" 2024

Best Managed Company_dark.png

Ljudspecialisten har utsetts till ett av Tysklands mest välskötta företag

Wedemark, 27 maj 2024 - Sennheiser-koncernen har utsetts till "Best Managed Company" 2024. Detta pris, som delas ut av Deloitte Private, UBS, Frankfurter Allgemeine Zeitung och Federation of German Industries (BDI), belönar exceptionellt välskötta företag. För Sennheiser är detta erkännande inte bara en bekräftelse på företagets framgångsrika tillväxtstrategi och innovativa styrka, utan också en uppskattning av dess starka företagskultur.

"Vi är mycket glada över att bli erkända som ett Best Managed Company. Vårt mål är att bygga framtidens ljud - för att uppnå detta krävs en tydlig strategi, investeringar i framtiden och modiga beslut. Detta är vad vi förstår som ansvarsfull företagsledning", säger Andreas Sennheiser, co-CEO. Bland de viktigaste strategiska besluten under de senaste åren kan nämnas företagets fokusering på professionell ljudverksamhet, samtidigt som man drog sig ur konsumentelektronikbranschen. Ett beslut som gjorde det möjligt för det familjeägda företaget att ytterligare utöka sin starka position på marknaden för professionellt ljud.

"Som ett oberoende familjeföretag strävar vi efter att växa hållbart på egen hand. För att uppnå detta investerar vi i våra kärnkompetenser baserat på vår strategi och därmed i framtiden. Naturligtvis agerar vi försiktigt och planerar på lång sikt", tillägger Daniel Sennheiser, co-CEO. Forskning och utveckling har i flera år varit ett av bolagets viktigaste investeringsområden. Att stärka bolagets egen leveranskedja för att förbli så oberoende som möjligt av globala leveranskedjor, att driva på digitaliseringen och att utforska nya affärsområden är också centrala teman i investeringsstrategin.

Utvärdering inom fyra områden
Utmärkelsen "Best Managed Company", som delas ut av Deloitte Private, UBS, Frankfurter Allgemeine Zeitung och Federation of German Industries (BDI), belönar exceptionellt välskötta företag. Utvärderingen baseras på fyra nyckelområden: "Strategi", "Produktivitet och innovation", "Kultur och engagemang" samt "Ekonomi och styrning". Sennheisers unika företagskultur spelar en viktig roll i detta erkännande. "Vi är mycket tacksamma för det fantastiska team som vi får arbeta med varje dag på Sennheiser; ett globalt team med stor mångfald där alla gör sitt bästa varje dag för att skapa unika ljudupplevelser för våra kunder", förklarar Daniel Sennheiser, co-CEO. Hans bror, Andreas Sennheiser, tillägger: "Alla produkter och tjänster som vi erbjuder våra kunder bygger på våra medarbetares kunskap, erfarenhet och passion. Därför är det viktigt att vi bevarar vår unika företagskultur. Dessutom ifrågasätter vi ständigt vad vi vet, vad vi gör, vad vi är kapabla till och vilka nya färdigheter vi behöver skaffa oss som team."

Internationell tävling för de bäst skötta bolagen
För juryn är pristagarna en förebild för andra företag att forma framtiden med strategisk vision, innovativ styrka, en hållbar ledningskultur och god bolagsstyrning. "Sennheiser och de andra prisbelönta företagen utgör en stark grund för vår ekonomi. De är handlingskraftiga, innovationsledande och engagerade i en hållbar företagsledning. Dessa företag ser långt in i framtiden och tänker inte bara kvartal för kvartal. Det är just därför de förtjänar erkännandet som ett Best Managed Company", säger Markus Seiz, Director på Deloitte Private och Head of the Best Managed Companies Program. Med denna utmärkelse ansluter sig Sennheiser nu till ett nätverk av de bäst förvaltade medelstora företagen i mer än 45 länder. Prisutdelningen ägde rum den 23 maj i Frankfurt.


Om Sennheiser-koncernen

Att bygga framtidens ljud och skapa unika ljudupplevelser för våra kunder - det är den strävan som förenar medarbetarna i Sennheiser-koncernen över hela världen. Det oberoende familjeägda företaget Sennheiser grundades 1945. Idag drivs det i tredje generationen av Dr. Andreas Sennheiser och Daniel Sennheiser och är en av de ledande tillverkarna inom professionell ljudteknik.

sennheiser.com | neumann.com | dear-reality.com | sammanslagning.com

Press release_Best Managed Company_EN.pdf

PDF - 49 Kb

Press release_Best Managed Company_EN.docx

DOCX - 1.2 Mb

Mareike Oer

Corporate Communications & Brand, Sennheiser electronic SE & Co. KG

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com