Back

Sennheiser IE 900 - varje detalj räknas

20201102_Sennheiser_01_0030.jpg

Sennheisers nya audiofilhörlurar IE 900 sätter ett nytt riktmärke för bärbar ljudkvalitet

Stockholm 11 maj 2021 - Med de nya audiofilhörlurarna IE 900 har Sennheiser kombinerat teknisk innovation, känsla för detaljer och krav på perfektion för att leverera en kompromisslös lyssningsupplevelse. Alla aspekter av in-ear-hörlurarna har konstruerats för att fungera i harmoni i syfte att uppnå önskad akustisk återgivning och för att minska resonanser och andra störande effekter. De nya IE 900 är utrustad med Sennheisers X3R-givare, en förfinad version av företagets 7 mm Extra Wide Band-givare som har ett unikt absorberingssystem med tre kammare. Detta garanterar enastående naturlig ljudåtergivning i absoluta toppklass och lyfter fram även de finaste detaljerna i musiken.

Sennheisers nya audiofilhörlurar IE 900 sätter ett nytt riktmärke för bärbar ljudkvalitet
Sennheisers nya audiofilhörlurar IE 900 sätter ett nytt riktmärke för bärbar ljudkvalitet

Ett unikt absorberingssystem med tre kammare
Sennheisers strävan efter att leverera högkvalitativt ljud börjar med höljena på IE 900:s öronsnäckor. De är frästa ur ett enda aluminiumblock för att skapa hörlurarnas unika trippelkammarsystem (T3CA). IE 900 har nästa generation av det patenterade absorberingssystemet, som ursprungligen utvecklades för ljudspecialistens hyllade IE 800, vilket använder tre kamrar och en akustisk virvel fräst i munstycket för att motverka maskeringseffekten. Detta akustiska fenomen uppstår eftersom det mänskliga örat inte kan uppfatta högfrekventa ljud vid låg volym om högre ljud i ett lägre frekvensområde uppträder samtidigt. Genom att ta bort energin från maskeringsresonanser förhindrar absorberingssystemet oönskade toppar, vilket gör att även de mer subtila nyanserna av ljudet blir hörbara.

Husen på IE 900: s hörlurar är frästa från ett enda aluminiumblock för att skapa hörlurarnas unika T3CA-system (triple-chamber absorber)
Husen på IE 900: s hörlurar är frästa från ett enda aluminiumblock för att skapa hörlurarnas unika T3CA-system (triple-chamber absorber)

”Ingen detalj är för liten när du strävar efter att sätta ett nytt riktmärke för bärbar ljudkvalitet. Vi designade alla komponenter i IE 900 att samarbeta för att leverera enastående ljudprestanda", säger Jermo Köhnke, produktchef på Sennheiser. "Oavsett om det är långa lyssningssessioner hemma eller på språng behöver lyssnare aldrig kompromissa med sin musikupplevelse."

Ljudexpertis och precisionstillverkning
Jämfört med traditionella koncept med flera drivare lovar teknik med en enda drivare större noggrannhet för lyssnare. IE 900 har därför Sennheiser’s nya X3R-givare en förfinad version av ljudspecialistens 7 mm Extra Wide Band-givare, konstruerats för stramare toleranser och justerad av experter för att uppnå ännu bättre akustisk precision. IE 900-givaren har satts samman med det akustiska bakstycket i den helautomatiserade fabrik vid Sennheisers huvudkontor i Tyskland, vilket resulterar i de lägsta variationerna från enhet till enhet bland dynamiska miniatyrdrivare.

Ett team med specialister designar och tillverkar IE 900 enligt de högsta produktionsstandarderna inom ljudindustrin. Dess unika höljen är tillverkat av en högpresterande aluminiumlegering för att bibehålla sitt orörda utseende under många år framöver. Precisionskameror undersöker givarkomponenterna noggrant under produktion och färdiga givare testas före och efter parning. För optimal prestanda paras de monterade vänstra och högra hörlurarna ihop manuellt för att fungera optimalt tillsammans.

Sennheisers extremt lätta och smidiga bredbandsgivare förhindrar distorsion, levererar naturligt, balanserat ljud och säkerställer ljudtransparens, oavsett lyssningsvolym. En nyutvecklad membranfolie ger vidare en hög grad av inre dämpning, vilket garanterar minimerad naturlig resonans och förvrängning (THD: 0,05% vid 94 dB, 1 kHz). Med ett frekvenssvar på 5 Hz - 48 000 Hz förmedlar IE 900 även de allra finaste detaljerna i musiken.

Överlägsen bekvämlighet och komfort
Tack vare den högpresterande Fidelity Plus MMCX-kontakten har audiofiler möjlighet att välja kabel med IE 900, som tack vare djupare integrering i huset ger bättre stabilitet för den guldpläterade kontakten. Hörlurarna levereras med en obalanserad kabel med en 3,5 mm kontakt och balanserade kablar med 2,5 mm och 4,4 mm kontakter. De kevlarförstärkta kablarna är förbättrade och testade för att vara tåliga med lång livslängd och tål tusentals böjningscykler. För en bekväm och säker passform erbjuder IE 900 ett flertal ergonomiska funktioner, inklusive individuellt justerbara byglar såväl som adaptrar av silikon och minneskum i tre storlekar, perfekt för längre perioder av personlig musikupplevelse.

Sennheiser IE 900 finns tillgängliga med start i juni med ett cirkapris på 14 490 SEK.



Läs mer om IE 900s X3R-givare, en ny och förfinad version av Sennheisers 7 mm audiofil Extra Wide Band-givare, här.



Ytterligare bilder kan hämtas hem från Sennheiser Brandzone.

 

 

 

 

 

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com