Back

Sennheiser introducerar SoundProtex - hörselskyddande öronproppar

SE_SoundProtex_Application_Festival_Male_horizontal_RGB_LowRes.jpg

Stockholm, 16 maj 2023De nya hörselskyddande öronpropparna Sennheiser SoundProtex gör att användare kan uppleva bästa möjliga ljud på konserter och i högljudda miljöer utan att behöva oroa sig för att skada sin hörsel. Många känner säkert igen det ringande ljudet i öronen som kan komma efter en konsert, vilket inte är speciellt hälsosamt. Musikälskare vill oftast inte använda öronproppar eftersom de kan få det att kännas som att bandet eller DJ:n spelar under vatten, vilket definitivt kan förstöra konsertupplevelsen. Här kan Sennheiser SoundProtex ge en bättre livemusikupplevelse på ett säkert sätt.

Perfekta för att njuta av konserter och festivaler

De avancerade öronpropparna har en patenterad membranfilterteknik. Den ger användare möjlighet att njuta av perfekt balanserat och fullfrekvent ljud utan att skada hörseln. Genom att minska ljudtrycket som når örats inre sänker filtret potentiellt skadliga volymnivåer till en säker lyssningsnivå. Ljudnivån vid många rockkonserter är till exempel över 100 dB, och exponering för så höga ljudnivåer i mer än 15 minuter är tillräckligt för att lyssnare kan riskera att få hörselskador.

Balanserat ljud för att bevara omgivningsmedvetenhet

Tvåstegsfiltren i SoundProtex är unikt kapabla att överföra endast klart, balanserat ljud till en användares öron. Kombinationen av ett avstämt membran och ett ljuddämpande nät reducerar höga och låga frekvenser lika mycket. För att förstå tal förlitar sig människor mycket på detaljer med högre frekvens men vanliga öronproppar har en tendens att maskera dessa detaljer. De perfekt balanserade SoundProtex-filtren behåller tillräckligt med de högre frekvenserna så att användare fortfarande kan föra ett normalt samtal under en konsert.

 

 

Lång livslängd

Till skillnad från engångsöronproppar kan SoundProtex användas så ofta som användarna vill. Torka bara av dem efter användning eller skölj dem under vatten. Tre storlekar av öronpluggar ingår i standardpaketet som också kommer med en liten förvaringspåse. På så sätt kan alla njuta av en bekväm och säker passform i timmar i sträck. Det mjuka, flexibla, medicinska TPE-materialet är vidare fritt från mjukgörare och andra ämnen som kan irritera den känsliga huden i öronen.

Flera användningsområden

SoundProtex är också bra för användare som vill njuta av lugn och ro eller som behöver koncentrera sig. Och när målet är att eliminera så mycket ljud som möjligt är det bara att sätta i det medföljande filtret för full blockering. Den är perfekt när en användare vill ha total tystnad för att koppla av eller sova. Och då det är både luft- och vattentät skyddar till och med öronen från vatten vid simning.

SoundProtex Plus

Sennheiser SoundProtex Plus kommer med allt som ingår i SoundProtex samt två extra akustiska filter som låter människor välja mellan tre olika nivåer av ljuddämpning för att täcka alla situationer, från bullriga kontor till högljudda konserter.

Välj det starkaste filtret med en uppskattad SNR-klassificering (SNR) på 20 dB för hög musik, motorsport eller användning av elverktyg. Medium är perfekt för festivaler, evenemang eller resor, med en uppskattad SNR på 17 dB. Lågfiltret är lämpligt för tystare eller icke-förstärkta konserter, bullriga kontor eller besök på barer och restauranger. Det har en uppskattad SNR på 10 dB. Eller, när du inte vill ha något annat än tystnad, sätt i filtret för total dämpning. SoundProtex Plus har ett filter för praktiskt taget alla situationer.

Pris och tillgänglighet

Sennheiser SoundProtex och SoundProtex Plus kommer att finnas tillgängliga för förbeställning den 16 maj 2023 med försäljningsstart den 30 maj och ett cirkapris på 449 respektive 890 SEK.

www.sennheiser-hearing.com


Milan Schlegel

PR and Influencer Manager EMEA for Sennheiser Headphones & Soundbars, Sonova Consumer Hearing GmbH

Patric Backlund

Hill+Knowlton Strategies

 

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com