Back

Sennheiser investerer i norske sensiBel.

5_upscaled_2.jpg

Det banebrytende selskapet produserer optiske MEMS-mikrofoner som leverer førsteklasses lydkvalitet med en størrelse på bare noen få millimeter.

Oslo, 21. februar 2024 - Sennheiser investerer sammen med eksisterende investorer 7 millioner euro i det norske selskapet sensiBel. Selskapet har utviklet optiske MEMS-mikrofoner som til tross for sin miniatyrstørrelse har førsteklasses lydkvalitet. Miniatyrmikrofonene muliggjør en helt ny og forbedret opplevelse innen bruksområder som forbrukerelektronikk, bilindustrien, konferanseløsninger og medisinsk utstyr.

Å bygge fremtidens lydverden og skape eksepsjonelle lydopplevelser - det er ambisjonen som driver Sennheiser Group. Med dette målet som utgangspunkt bygger det familieeide selskapet videre på sin sterke posisjon som leverandør av profesjonelle lydløsninger. "Vi ønsker å vokse bærekraftig som selskap. I tillegg til investeringer i vår eksisterende virksomhet omfatter dette også investeringer i lovende fremtidsområder utenfor selskapet, slik at disse er i tråd med selskapet og visjonen vår", forklarer konsernsjef Daniel Sennheiser. Andreas Sennheiser legger til: "sensiBels innovative optiske MEMS-teknologi er helt klart et slikt lovende, fremvoksende felt. Som investor ser vi frem til å være en aktiv pådriver for denne banebrytende utviklingen."

sensiBel har utviklet en miniatyrmikrofon basert på optisk teknologi som muliggjør et generasjonsskifte i ytelsen til MEMS-mikrofoner, som nå deles med ledende kunder." "sensiBel deler den samme visjonen som Sennheiser, og vi er stolte over å ønske Sennheiser velkommen som investor", sier sensiBels administrerende direktør Sverre Dale Moen. Han fortsetter: "Vi mener at en investering fra et så velkjent audioselskap viser fordelene med teknologien og potensialet for optisk MEMS-teknologi til å forme fremtiden for miniatyrmikrofoner."

MEMS-mikrofon fra sensiBel
MEMS-mikrofon fra sensiBel

Det som kjennetegner sensiBels unike teknologi, er bruken av lysbølger for å måle membranens bevegelse. Konvensjonelle MEMS-mikrofoner måler i stedet et elektrisk felt mellom den bevegelige membranen og en bakplate. I SensiBels optiske system genererer laser lysstråler som projiseres på mikrofonmembranen og deretter reflekteres på en fotodetektor. De reflekterte strålene fanges opp og behandles i en integrert krets (ASIC) med et digitalt grensesnitt for utdata. I motsetning til den vanlige metoden gjør denne teknologien det mulig å måle svært små bevegelser og dermed fange opp svært lave støynivåer - selv når det er mye bakgrunnsstøy. I tillegg tåler den optiske MEMS-mikrofonen høye lydtrykknivåer, noe som gir brukerne et bredt dynamisk område. Resultatet er at mikrofonene genererer betydelig bedre lydkvalitet enn tidligere MEMS-løsninger på markedet. Den har en spesifikasjon på 80 dBA SNR (14 dBA støygulv), 132 dB dynamisk område, 24-biters digital utgang og lavt strømforbruk, samtidig som den er like kompakt som andre MEMS-løsninger.

 

Om sensiBel

sensiBel er et norsk teknologiselskap som utvikler neste generasjons MEMS-mikrofoner. sensiBel-teamet består av eksperter innen MEMS, elektronikk, optikk og akustikk samt et erfarent forretnings- og lederteam. sensiBels mål er å levere MEMS-mikrofoner av høy kvalitet til et bredt spekter av produkter over hele verden og sette en ny standard for miniatyrmikrofoners ytelse.

 

 

Om Sennheiser-konsernet

Å bygge fremtidens lyd og gi kundene våre gode lydopplevelser er det Sennheiser-merket har stått for i mer enn 75 år. Vi lever og ånder for lyd, og vi drives av vår lidenskap for å skape lydløsninger som utgjør en reell forskjell. Profesjonelle lydløsninger som mikrofoner, konferansesystemer, strømmeteknologi og overvåkingssystemer er en del av Sennheiser electronic SE & Co. KG, mens forbrukerutstyr som hodetelefoner, soundbars og taleforbedringsenheter produseres av Sonova Holding AG på lisens fra Sennheiser. ​

sennheiser.com | neumann.com | dear-reality.com | merging.com

 

Maik Robbe

Communications Manager EMEA, Sennheiser electronic SE & Co. KG

Patric Backlund

Hill+Knowlton Strategies

 

 

 

 

 

 

 

Om Sennheiser-merkevaren

Vi lever og ånder for lyd. Vi drives av lidenskapen for å utgjøre en forskjell innen lydløsninger. Sennheiser-merkevaren har bygget fremtiden for lyd og gitt våre kunder fantastiske lydopplevelser i 75 år. Profesjonelle løsninger som mikrofoner, konferansesystemer, strømmeteknologi og overvåkningssystemer er del av virksomheten til Sennheiser electronic SE & Co. KG. Vi leverer også forbrukerelektronikk som hodetelefoner, lydplanker og taleforsterkede enheter. Dette drives av Sonova Holding AG under lisens fra Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com