Back

Sennheiser lanceert TeamConnect Intelligent Speaker voor Microsoft Teams Rooms

Schermafbeelding 2022-02-16 om 11.38.28.png

Nieuwe ‘Unified Communications’-oplossing wordt vandaag gepresenteerd tijdens online webinars

Amsterdam, 16 februari 2022 – Sennheiser, de eerste keuze voor geavanceerde geluidstechnologie die samenwerken en leren makkelijker maakt, kondigt met veel plezier een intelligente luidspreker aan die gecertificeerd is voor Microsoft Teams: de TeamConnect Intelligent Speaker. De lancering van deze nieuwe UC-oplossing voor middelgrote Microsoft Teams Rooms was aanvankelijk gepland op Integrated Systems Europe (ISE) 2022, maar zal nu gebeuren via online seminars die vandaag plaatsvinden. Deelnemen? Ga dan naar https://mautic-dev.sennheiser.com/product-launch-registration-en

Met de TeamConnect Intelligent Speaker levert Sennheiser de oplossing om slimme, gefocuste en inclusieve meetings voor tot 10 personen te ondersteunen, ongeacht of de deelnemers op afstand aansluiten of zich in de ruimte bevinden. De oplossing omvat een omnidirectionele luidspreker die een straal van 3,5 m afdekt en zeven geïntegreerde beamforming-microfoons heeft om een ultieme geluidskwaliteit te leveren. Via deze intelligente speaker biedt Microsoft Teams in realtime een automatisch vergadertranscript aan waarbij de individuele sprekers bij naam worden geïdentificeerd, voor het geval ze hun stem hebben laten registreren. Dit zorgt voor een inclusieve vergaderervaring voor deelnemers vanop afstand en slechthorenden.

“Sennheiser staat bekend voor zijn TeamConnect Ceiling 2-microfoon met TruVoicelift die de meest vooraanstaande in de sector is’, zegt Anne Guhn, productmanager bij Sennheiser. “Deze toevoeging aan onze TeamConnect-familie biedt ons een kans om uit te breiden naar een ander formaat meetingroom, tegen een prijsniveau dat sommigen misschien niet van Sennheiser zouden verwachten.”

Intelligente oplossingen zoals de geïntegreerde Cortana-stemherkenningssoftware en automatische meetingnota’s maken een inclusieve meetingervaring mogelijk voor deelnemers die zich op afstand bevinden of slechthorend zijn. Met verschillende montage-opties, lange kabels en diverse landspecifieke stekkeradapters biedt de TeamConnect Intelligent Speaker een makkelijke en flexibele installatie-ervaring.

“Videoconferentietools zoals Microsoft Teams zijn in tal van bedrijven en opleidingsinstellingen uitgegroeid tot de ruggengraat van de communicatie,” zegt Albert Kooiman, Senior Director of Microsoft Teams Devices Partner Engineering en Certification. “De Sennheiser TeamConnect Intelligent Speaker zorgt niet alleen voor uitstekende audio in vergaderruimtes, maar ontsluit ook de beste spraaktechnologie. Alleen Intelligent Speakers bieden de beste spraaktranscripties.”

Microsoft Teams Rooms combineert de virtuele werkruimte van Microsoft Teams met realistische vergaderruimtes die zijn voorzien van AV-apparatuur van door Microsoft gecertificeerde hardwarepartners.

De online lanceringsseminars kunnen herbekeken worden wanneer het voor u past op https://sennheiser.com/business-events. Daar vindt u ook andere virtuele seminars die het volledige aanbod van oplossingen voor businesscommunicatie van Sennheiser in de kijker zetten.

De afbeeldingen uit dit persbericht en bijkomende foto’s kunnen hier gedownload worden.


Ann Vermont

Communications Manager Europe, Sennheiser France

Christel Gerssen

TEAM LEWIS

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com