Back

Sennheiser lanserar MD 421 Kompakt

MD_421_Kompakt_Product_Shot_In_Use_Studio_32_MR.jpg

En kompakt version med passande namn av de legendariska allroundmodellerna MD 421 och MD 421-II

Det sägs att om du har hört musik så har du med största sannolikhet hört MD 421, en Sennheiser-mikrofon som har använts i otaliga prisbelönta framträdanden och produktioner under de senaste sex decennierna. Nu lanserar Sennheiser MD 421 Kompakt, en otroligt mångsidig mikrofon som levererar samma legendariska prestanda, men i ett riktigt mångsidigt format - inklusive ett fäste med helt ny design. MD 421 Kompakt har ett kardioidmönster och ett anmärkningsvärt dynamiskt omfång, vilket ger kristallklar ljudåtergivning i live- och inspelningstillämpningar.

MD 421 Kompakt (vänster) och MD 421 Kompakt för trummor, som levereras med ytterligare en MZH-trumklämma

"MD 421 är en otroligt mångsidig mikrofon. Sedan den lanserades 1960 har den utmärkt sig som studio- och sångmikrofon, men den har också använts flitigt inom radio och TV, där den har använts av många av dåtidens kändisar. Idag är dess efterföljare MD 421-II, som lanserades 1998, en allroundmikrofon för mångsidig användning och välkänd för att användas på trummor, gitarrer och horn", säger Bertram Zimmermann, Manager Live Sound & Studio. "Den fungerar på allt och fångar upp ljudkällan med precision, detaljrikedom och ett fylligt ljud."

"Med MD 421 Kompakt erbjuder vi samma legendariska ljud och förmåga att hantera höga ljudtrycksnivåer, men med en otroligt kompakt formfaktor", säger Jimmy Landry, Category Marketing Manager MI.

MD 421 Kompakt med stort membran erbjuder samma legendariska ljud som MD 421-II (höger)
MD 421 Kompakt med stort membran erbjuder samma legendariska ljud som MD 421-II (höger)

Kompakt design men samma fantastiska ljud
För att ge MD 421-mikrofonen dess kompakta mått, samtidigt som den behåller stormembrankapseln och det oförstörda ljudet från den mycket större MD 421-II, eliminerades basavstängningsknappen. "Även om den här funktionen var helt logisk när MD 421 utvecklades och överfördes till MD 421-II, så har den här funktionen sedan länge tagits över av mixerbord och DAW", säger Zimmermann. "Genom att utelämna omkopplaren kunde vi skapa en relativt liten mikrofonkropp, vilket gör Kompakt till en idealisk tom-mikrofon, men också till ett mångsidigt verktyg för alla inspelnings- och live-tillämpningar."

Ljudmässigt ger MD 421 Kompakt samma detaljerade och autentiska återgivning av ljudkällan som MD 421 och MD 421-II har blivit kända för. Mikrofonens frekvensomfång på 30 Hz till 17 kHz återger både höga och låga frekvenser, och ett basrör ger en exakt och utökad basåtergivning. Ljudet är fylligt och fylligt, samtidigt som det är otroligt klart och detaljerat.

MD 421 Kompakt ger också en effektiv återkopplingsreducering och klarar exceptionellt höga ljudtrycksnivåer även i krävande miljöer.

Nytt fäste
Fästet på MD 421 Kompakt har fått en helt ny design och är nu en del av mikrofonhuset för enkel och bekymmersfri montering. "Fästet är det enda som användarna alltid har kritiserat", säger Landry. "Det nya fästet är en integrerad del av mikrofonen, och trumklämman (tillval) skruvas säkert fast i fästet, vilket garanterar en säker montering på trummor."

Trumversionen av MD 421 Kompakt levereras med en trumklämma som säkert skruvas fast i den omdesignade mikrofonklämman - en felsäker mekanism för trummikrofonering
Trumversionen av MD 421 Kompakt levereras med en trumklämma som säkert skruvas fast i den omdesignade mikrofonklämman - en felsäker mekanism för trummikrofonering

Robust på alla sätt
MD 421 Kompakt är konstruerad för att klara tuffa turnéer och tung studioanvändning. Den har en robust ram med en korg i rostfritt stål och en guldpläterad XLR-3-kontakt. Ett skyddande inre chassihölje minskar exponeringen för damm och fukt.

MD 421 Kompakt ger samma fantastiska hyttljud som den större MD 421-II
MD 421 Kompakt ger samma fantastiska hyttljud som den större MD 421-II

Tillgänglighet och priser
MD 421 Kompakt är tillgänglig nu för 279 EUR (MSRP), versionen för trummor levereras komplett med en MZH-trumklämma och kostar 299 EUR (MSRP). MZH-trumklämman som ingår i trumversionen finns också tillgänglig separat för 19 EUR (MSRP). MD 421-II kommer att finnas kvar i sortimentet tillsammans med MD 421 Kompakt.

Med sitt rena, detaljerade ljud, kompakta storlek och utmärkta återkopplingsmotstånd och hantering av höga ljudtrycksnivåer är MD 421 Kompakt en mångsidig multifunktionsmikrofon
Med sitt rena, detaljerade ljud, kompakta storlek och utmärkta återkopplingsmotstånd och hantering av höga ljudtrycksnivåer är MD 421 Kompakt en mångsidig multifunktionsmikrofon

Ytterligare information för redaktören
De högupplösta bilderna som medföljer detta pressmeddelande och ett urval av ytterligare bilder kan laddas ner här. Alla bilder finns också tillgängliga i högre upplösning - kontakta bara den lokala PR-personen.


Maik Robbe

Communications Manager EMEA, Sennheiser electronic SE & Co. KG

 

 

 

 

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com