Back

Sennheiser lanserar officiellt MOMENTUM True Wireless 4

MTW4_KeyVisual_Lifestyle.jpg

Sennheiser MOMENTUM True Wireless 4, den senaste generationens in-ear-hörlurar, presenterades på CES 2024 och är från och med idag tillgängliga för kunder över hela världen. Med över ett dussin uppgraderingar och framtidsinriktade tekniker som Snapdragon Sound Technology med Qualcomm aptX Lossless Technology, Auracast och ultra-low-latency-läge ger serien kompromisslöst ljud till alla ljudentusiaster.

"Ljudkvalitet kommer alltid att vara högsta prioritet för våra kunder, och vi ser en ökande efterfrågan på tillämpning av det ute i den verkliga världen", säger Frank Foppe, produktchef på Sennheiser, "Med hårdvara av högre kvalitet och vårt bredaste utbud av stöd för trådlös teknik någonsin växer MOMENTUM True Wireless 4 med konsumenternas nuvarande och framtida behov."


Ta steget in i framtiden
MOMENTUM True Wireless 4 introducerar en spännande era för trådlöst ljud och ger en oöverträffad kombination av ljudkvalitet, banbrytande funktioner och personlig komfort. Med ett engagemang för användarcentrerad innovation levererar den en snyggt skräddarsydd ljudresa till en konsument som kräver både individuell anpassning och mångsidighet i vardagliga situationer. MOMENTUM True Wireless 4 ansluter dig direkt till ditt digitala universum med Bluetooth 5.4 för att säkerställa nästa generations prestanda, funktioner och tillförlitlighet. Hörlurarna bygger på Qualcomm S5 Sound Gen 2-plattformen med Snapdragon Sound och stöd för aptX Lossless samt aptX Adaptive Audio, medan Bluetooth LE Audio med LC3 och AURACAST kommer via en firmware-uppdatering. Med dessa funktioner är hörlurarna utrustade för morgondagens spännande möjligheter med premiumljud och ultralåg latens för dagens behov.

MOMENTUM True Wireless 4 har helt ny inredning och över ett dussin förbättringar
MOMENTUM True Wireless 4 har helt ny inredning och över ett dussin förbättringar

Vilket mottagande
Brett stöd för trådlös teknik är bara så användbart som den hårdvara som driver den, och MOMENTUM True Wireless 4 levererar, med Qualcomm RF Front End (RFFE) teknik samt Sennheisers berömda TrueResponse transducerteknik. Den förbättrade antenndesignen ger högre RF-känslighet, förbättrat signalbrusförhållande och dynamisk rollväxling, snabbare anslutningar och ännu bättre signalkontinuitet när du är på språng. Allt detta sker i snabbare hastigheter än tidigare generationer av MOMENTUM True Wireless, vilket möjliggör en mer naturlig upplevelse när du tittar, kommunicerar och till och med spelar på enheter som lägger tonvikten på prestanda med lägre latens.

​ ​ ​ ​ ​
"Ljudplattformen Qualcomm S5 Gen 2 och Snapdragon Sound ger förstklassiga ljudupplevelser för musik, samtal och spel med förlustfri musikstreaming, ultralåg latens och robusta anslutningsmöjligheter" säger Mike Canevaro, Director of Marketing, Qualcomm Technologies, Inc. "Vi har en lång historia av samarbete med varumärket Sennheiser, och vi är glada över att se dem integrera vår senaste Snapdragon Sound-teknik för att leverera fantastiskt trådlöst ljud på deras senaste MOMENTUM True Wireless 4."

MOMENTUM True Wireless 4 i metalliskt silver
MOMENTUM True Wireless 4 i metalliskt silver

MOMENTUM True Wireless 4 erbjuder också upp till 7,5 timmars kontinuerlig audiofilinspirerad lyssning - som kan förlängas till 30 timmar med laddningsfodralet - och snabbladdning som ger upp till 1 timmes ytterligare lyssning efter bara 8 minuters laddning. USB-C-laddningsfodralet innebär snabb och bekväm påfyllning praktiskt taget var du än tar dem, medan integrerad trådlös Qi-laddning håller de noggrant kuraterade skrivborden fria från röran. För att säkerställa maximal livslängd har Sennheiser också uppgraderat hörlurarnas långsiktiga batteriprestanda med ett batteriskyddsläge som optimerar laddningscyklerna. Den långa livslängden ger konsumenterna mer lyssningstid under en längre livstid med samma uppsättning in-ear-lurar. ​

Bättre ljud, bättre ANC, bättre samtal, bättre stabilitet.
Bättre ljud, bättre ANC, bättre samtal, bättre stabilitet.

Arvtagaren där uppe
Samtidigt som den banbrytande trådlösa tekniken i MOMENTUM True Wireless 4 ger imponerande uppgraderingar jämfört med föregångarna, har Sennheiser också hittat sätt att ytterligare förbättra den akustiska upplevelsen. Uppsättningen med sex mikrofoner förbättrar både röstupptagningen och effektiviteten hos det dynamiska brusreduceringssystemet med snabbare och starkare hanteringen omgivningens ljud. En adaptiv equalizer övervakar frekvenssammansättningen i inkommande ljudströmmar för ett mer konsekvent ljud över musikgenrer eller innehållstyper som filmer, podcasts och spel, medan de populära funktionerna Sound Personalization, Sound Zone och Sound Check nu finns i denna nya generation av hårdvara via Smart Control App (iOS och Android).

Slutligen ger en reviderad design av öronproppar och munstycken bättre skydd mot öronvax, så att ljudentusiaster kan njuta fullt ut; jämnare diskantrespons åtföljs av omfattande bas och enkel mellanregisterprestanda som är typisk för Sennheisers audiofila hörlurar. MOMENTUM True Wireless 4 levereras också med ett omfattande passningskit som låter konsumenterna hitta den perfekta balansen mellan komfort och stabilitet med hjälp av olika storlekar av medföljande öronproppar och öronflänsar - vägledda av ett smart passningstest inbyggt direkt i Smart Control-appen, vilket säkerställer optimal basåtergivning och brusreducerande prestanda för varje lyssnare.

Foppe sade vidare, "Utöver hundratals miljoner strömmande högupplösta musikspår finns det kraftfulla sätt att förbättra ditt liv med trådlöst ljud. Tänk dig att interagera med museiföremål på semestern, sedan lyssna på sportsändningar på en bullrig flygplatsbar medan du väntar på flyget hem, och slutligen njuta av en lugn bioupplevelse i din stol - allt med en uppsättning öronsnäckor. MOMENTUM True Wireless 4 är redan utrustat för att klara allt detta."

Sennheiser MOMENTUM True Wireless 4 finns tillgängliga nu i färgerna Black Copper, Metallic Silver och Graphite och ett cirkapris på 3 490 SEK.


Milan Schlegel

PR and Influencer Manager EMEA for Sennheiser Headphones & Soundbars, Sonova Consumer Hearing GmbH

Patric Backlund

Hill+Knowlton Strategies

 

 


Klicka för att ladda ner högupplösta bilder

Eric Palonen

PR and Influencers, Sonova Sennheiser

 

 

 

 

 

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com