Back

Sennheiser lanserar uppdaterad Smart Control-app för personligt anpassat ljud

AmbeoOS_SmartControl_Landingpage_Teaser_3_Desktop.jpg

Sennheisers uppdaterade Smart Control-app och uppdateringar av systemmjukvaror använder vetenskapen om ljud för att skräddarsy en utsökt lyssningsupplevelse

Stockholm, 9 maj 2023 – Den nya uppdateringen av Sennheisers Smart Control-app introducerar flera nya sätt att anpassa lyssningsupplevelsen för de senaste MOMENTUM-hörlurarna. Appen är tillgänglig på iOS och Android, med ytterligare funktioner som kommer till MOMENTUM True Wireless 3- och MOMENTUM 4 Wireless-hörlurar via uppdateringar av respektive systemmjukvara.

"Vår senaste uppdatering av Smart Control-appen är den största hittills, med den typen av funktioner som låter dig ansluta till din musik som aldrig förr", säger Polina Gartenfluss, Sennheiser Senior Product Owner. "Vi anpassar hela lyssningsupplevelsen för att göra den så intimt och unikt njutbar som möjligt. Från intelligenta inställningsalgoritmer till att få den perfekta passformen, Smart Control turboladdar vår senaste MOMENTUM-serie.”

 

Ta det personligt
Den förstklassiga lyssningsupplevelsen som erbjuds via MOMENTUM True Wireless 3 och MOMENTUM 4 Wireless blir ännu kraftfullare tack vare ljudvetenskapen. Via en uppdatering får varje modell en utökad equalizer och ett interaktivt läge för ljudpersonalisering – det senare utvecklat tillsammans med Fraunhofer Institute for Digital Media Technology IDMT i Oldenburg, Tyskland. Genom att tillämpa över ett decennium av IDMT:s forskning kring individuella lyssningspreferenser, kalibrerar Sound Personalization intelligent en anpassad ljudprofil från en sofistikerad analys av användarreaktioner mot en serie testljud. Därifrån formar avancerade ljudbearbetningsalgoritmer lyssnarupplevelsen kring de delar av musik som bäraren tycker är mest tilltalande. Efter analysen kan användaren finjustera sin profil ytterligare i ett interaktivt rutnät och lagra resultaten i sin profil eller ytterligare justera det utan att starta om analysen.

"Det unika med den personliga anpassningen av ljudet är att den kan ta hänsyn till skillnader i personliga ljudpreferenser som uppstår naturligt på grund av olika lyssningsnivåer. Till exempel föredrar vissa lyssnare mer diskant på låga nivåer och mer bas på höga nivåer. Ljudanpassning upptäcker enkelt dessa skillnader och justerar sedan uppspelningen automatiskt. Detta säkerställer att ljudet matchas optimalt oavsett lyssningsvolymen”, säger Dr Jan Rennies-Hochmuth, chef för gruppen Personalized Hearing Systems på IDMT.

För användare som föredrar att kalibrera sin ljudupplevelse via en grafisk equalizer utökas MOMENTUM True Wireless 3 och MOMENTUM 4 Wireless trebands EQ till fem. Skjutreglagen för låg, mellan och hög får sällskap av nya inställningar för låg-mellan och hög-mellan ytterligare potential för personlig anpassning av ljudet. Precis som med övriga EQ-inställningar i appen kan användare spara anpassade förinställningar och personliga ljudprofiler till sin profil för snabb åtkomst – en smart funktion för användare som vill behålla en toppmodern lyssningsupplevelse även när de byter till en ny smartphone.

Perfekt passform
Smart Control-appen innehåller nu också ett smart test för att hjälpa lyssnare att få den perfekta passformen för sina MOMENTUM True Wireless 3-hörlurar. Med hjälp av de app-vägledda ljudsignalerna och de medföljande öronpluggarna i olika storlekar kommer appen att föreslå placering och till och med vilken storlek som ska användas i varje öra. Allt för att få den perfekta passformen för uppslukande ljud och den mest effektiva tätningen för aktiv brusreducering. Genom uppdateringen av MOMENTUM True Wireless 3:s systemmjukvara kan användare få en lyssningsupplevelse som låter lika bra som den känns.

Optimeringar och tillgänglighet
Den senaste omgången av uppdateringar innehåller också många optimeringar för snabbare enhetsanslutning, ökad app-stabilitet, snabbare systemuppdateringar och en mängd andra korrigeringar och förbättringar. Dessa funktioner är tillgängliga i den nyss lanserade version 4.3 eller senare av Smart Control-appen och kan installeras från App Store (iOS) eller Google Play Store (Android). Ytterligare funktioner är tillgängliga för användare av MOMENTUM True Wireless 3 i version 2.12.33 och uppåt av systemmjukvaran. För MOMENTUM 4 Wireless är de nya funktionerna tillgängliga med systemmjukvaran i version 2.13.18 och uppåt. För mer information om Smart Control-appen och MOMENTUM-seriens hörlurar, besök www.sennheiser-hearing.com.

 Milan Schlegel

PR and Influencer Manager EMEA for Sennheiser Headphones & Soundbars, Sonova Consumer Hearing GmbH

 

 

 

 

 

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com