Back

Sennheiser løfter den hybride læringsopplevelsen med TeamConnect Ceiling 2 på Gaia ved NTU Singapore ​

Photo-19.jpg

12 TeamConnect Ceiling 2-enheter installert i auditoriet NTUs nyeste nullutslippsbygg

Oslo, 7. august 2024 - Sennheiser har installert sitt toppmoderne TeamConnect Ceiling 2 (TCC 2) i auditoriet i Gaia, en nettonull-bygning ved Nanyang Technological University, Singapore (NTU Singapore), et av verdens beste universiteter, for å gi studentene en bedre hybrid læringsopplevelse.

Gaia er hjemsted for NTU Singapores Nanyang Business School, en av de mest etablerte handelshøyskolene i Asia-Stillehavsregionen. I auditoriet med 190 sitteplasser i Gaia trengte skolen et sømløst kommunikasjonssystem for å støtte en hybrid læringsopplevelse for de mange forskjellige studentene.

En høy utfordring
Auditoriet kjennetegnes av en takhøyde på 9 meter i front, med varierende høyde i resten av salen på grunn av den kaskadeformede plasseringen av teatersetene. For å utstyre dette auditoriet med et AV-system måtte Sennheiser-teamet kalibrere systemet og justere det for mer enn den anbefalte avstanden, samtidig som de måtte ta hensyn til den varierende avstanden fra tak til gulv i hele auditoriet.

AV Media var systemintegrator for dette prosjektet, og de anbefalte Sennheisers TCC 2 som løsning. ​

- Fysiske mikrofoner hører fortiden til. De er ufleksible og begrenser talerens bevegelsesfrihet. I tillegg utgjør det en stor hygienerisiko å gå rundt med en mikrofon. Vi visste umiddelbart at en takmikrofon var den rette løsningen for auditoriet, og vi anbefalte Sennheisers TCC 2 på grunn av den overlegne lydkvaliteten og TruVoicelift-funksjonaliteten, sier Eileen Goh, daglig leder i AV Media.

Auditoriet kjennetegnes av en takhøyde på 9 meter i front, med varierende høyde i resten av rommet på grunn av den kaskadeformede oppstillingen av teatersetene
Auditoriet kjennetegnes av en takhøyde på 9 meter i front, med varierende høyde i resten av rommet på grunn av den kaskadeformede oppstillingen av teatersetene

Ikke mer, ikke mindre
På grunn av auditoriets størrelse måtte det installeres flere TCC 2-enheter. I løpet av to måneder jobbet Sennheiser-teamet tett sammen med AV Media-teamet for å installere 12 TCC 2-enheter, med omfattende planlegging, simuleringer og kalibrering for å oppnå det ønskede resultatet.

Det opprinnelige designet planla at 18 TCC 2 skulle installeres i auditoriet, men etter en detaljert analyse ble antallet senere redusert til 12. To TCC 2-enheter ble installert foran i auditoriet for å fungere som pickup for sceneområdet, mens de ti andre enhetene ble spredt utover teatersalområdet for å fungere som pickup for publikum. Teamet var bevisst på å installere akkurat det riktige antallet TCC 2 for å dekke alle områder i auditoriet, slik at ingen enheter ble ansett som overflødige.

10 TCC 2-enheter ble installert i taket på tvers av teatersalongen for å fange opp publikum.
10 TCC 2-enheter ble installert i taket på tvers av teatersalongen for å fange opp publikum.

- Vi måtte også oppfylle andre krav, som å minimere uønsket lyd i auditoriet og sørge for at foreleserens volum blir prioritert når flere personer snakker i rommet, forklarer Goh.

TruVoicelift-funksjonaliteten inkluderer en støyport som kan aktiveres under talepauser for å forhindre at bakgrunnslyder forsterkes. I tillegg kan prioritetssoner og avanserte ekskluderingssoner også stilles inn via Sennheiser Control Cockpit, slik at lyden foran i forelesningssalen kan prioriteres og uønsket bakgrunnsstøy fra klimaanlegg, andre operativsystemer, dører og stolbevegelser kan minimeres. Dette er spesielt nyttig i en sal med mange operativsystemer og et potensielt stort publikum.

TCC 2 ble også valgt fordi den kunne fungere sømløst sammen med Q-SYS auto tracking-kameraet for å spore den aktive foredragsholderen i auditoriet, slik at eksterne deltakere ikke går glipp av viktige øyeblikk under forelesninger og diskusjoner og vil føle seg mer engasjert og involvert.

Tilpasning er nøkkelen
Med Sennheiser TCC 2 trenger ikke foreleserne lenger å holde i en mikrofon, noe som gir dem fleksibilitet til å bevege seg rundt uten å måtte bekymre seg for at det går på bekostning av lydkvaliteten.

- Studentene kan nå nyte godt av utmerket lyd i timene, der høyttaleren kan høres fra alle hjørner av rommet. Det viktigste av alt er at systemet er enkelt å betjene, og foreleserne kan gjøre det uten teknisk assistanse. Dette sparer tid og reduserer kostnadene i det lange løp, legger Goh til.

Sennheiser TCC 2 ble valgt på grunn av sin overlegne lydkvalitet og TruVoicelift-funksjonalitet
Sennheiser TCC 2 ble valgt på grunn av sin overlegne lydkvalitet og TruVoicelift-funksjonalitet

Sennheiser Control Cockpit gjør det også mulig å stille inn ulike brukerprofiler for å imøtekomme de spesifikke behovene til ulike brukere, formål og miljøer.

- Foredragsholderne har forskjellige preferanser. Noen foretrekker kanskje at lyden er forsterket, mens andre foretrekker et mer naturlig nivå. Alt dette kan enkelt tilpasses fra backend, legger Spring Chong, Business Development Manager hos Sennheiser, til.



Jeffrey Horan

Global PR/Media Manager Business Communication, Sennheiser electronic SE & Co. KG

Kirsten Spruch

Media & Influencer Relations Manager, Sennheiser

Peter Schuyler

President, InGear

 


NTU_Press Release_FINAL.docx

DOCX - 3.1 Mb

NTU_Press Release_FINAL.pdf

PDF - 4.1 Mb

Om Sennheiser-merkevaren

Vi lever og ånder for lyd. Vi drives av lidenskapen for å utgjøre en forskjell innen lydløsninger. Sennheiser-merkevaren har bygget fremtiden for lyd og gitt våre kunder fantastiske lydopplevelser i 75 år. Profesjonelle løsninger som mikrofoner, konferansesystemer, strømmeteknologi og overvåkningssystemer er del av virksomheten til Sennheiser electronic SE & Co. KG. Vi leverer også forbrukerelektronikk som hodetelefoner, lydplanker og taleforsterkede enheter. Dette drives av Sonova Holding AG under lisens fra Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com