Back

Sennheiser på IBC 2024

IBC 2023 Staff picture.jpg

Visar upp Sennheiser WMAS-ekosystemet och introducerar hårdvaruuppgraderingar för Merging

Stockholm, ​ augusti 2024 - Sennheiser Group med dess varumärken Sennheiser, Neumann, Dear Reality och Merging Technologies välkomnar ljud- och broadcast-experter från hela världen och kommer att presentera spännande nya produkter och plattformar på IBC 2024 i Amsterdam. I monter 8D50 i Audio Hall finns det mycket att utforska från AMBEO Immersive Zone till WMAS Discovery Area.

WMAS Discovery Area
I vad som förmodligen är årets mest efterlängtade presentation kommer Sennheiser att presentera världens första bredbandiga, dubbelriktade trådlösa ekosystem baserat på WMAS-teknik (Wireless Multichannel Audio Systems). Gästerna bjuds in att uppleva systemets kombinerade mikrofon/IEM bodypacks och revolutionerande basstation, samtidigt som Sennheisers RF-experter gärna svarar på frågor om den banbrytande tekniken.

Neumann och Merging Broadcast Suite
Genom att kliva in i "interiören" av en typisk OB-bil kan besökarna uppleva en värld av Neumanns och Mergings broadcast-produkter för ljudkontroll, -mixning, -redigering och -övervakning. Neumann kommer att visa upp DSP-drivna KH-monitorer och NDH-studiohörlurar samt MT 48 med den nya Monitor Mission, som förvandlar enheten till ett uppslukande ljudgränssnitt och monitorcontroller. Merging kommer att presentera sin välkända Pyramix DAW-mjukvara och sitt Anubis-gränssnitt, inklusive dedikerade Missions (Commentary, Monitor, Music och Venue) som gör det möjligt att anpassa enheten för dessa typiska användningsområden. Utöver detta kommer Merging också att presentera kommande uppgraderingar med ytterligare nätverksalternativ.

På IBC kommer Merging att visa nya hårdvaruuppgraderingar
På IBC kommer Merging att visa nya hårdvaruuppgraderingar

Sennheiser Pro Audio Workbench
Sennheiser täcker sina broadcast-kunder med ENG- och studioapplikationer: De kameramonterade EW-DP-mikrofonsystemen är idealiska för intervjuer på plats och nyhetsbevakning, medan de rackmonterade Digital 6000- och EW-DX-lösningarna för trådlöst ljud är idealiska för shower och andra live- eller broadcast-studioformat.

Den robusta kondensatormikrofonserien MKH 8000 RF för avancerad ljudinspelning kommer också att visas upp, liksom Sennheisers uppdaterade portfölj av broadcast-headset, som täcker behoven hos både kommentatorer, broadcast-tekniker och kameramän.

Sennheiser MKH 8030 och MKH 8060 RF-kondensatormikrofoner i en MS-stereoinstallation
Sennheiser MKH 8030 och MKH 8060 RF-kondensatormikrofoner i en MS-stereoinstallation

AMBEO:s uppslukande zon
Sist men inte minst välkomnar den stora AMBEO Immersive Zone, som drivs av en 5.1.4 Neumann-monitoruppsättning och en Dear Reality-hörlursstation, gästerna att upptäcka interoperabla rumsliga ljuderbjudanden.

  • Uppslukande ljudinspelning
    Jämför uppslukande ljudmaterial som spelats in med en AMBEO Cube med MKH 800 TWIN-mikrofoner, med MKH 8030 i M/S-stereo och dubbel M/S-stereo samt med AMBEO VR-mikrofonen
  • AMBEO tvåkanaligt spatialt ljud för live
    Skapa automatiskt en förbättrad stereomix med denna plug-in för Merging Anubis
  • Filmiskt stereoljud
    Upptäck AMBEO tvåkanaligt spatialt ljud och jämför det med vanligt stereoljud
  • ST 2110 och AES 67 realtidsnätverk
  • Inställning av Neumann MA 1 monitor
    Upplev den kraftfulla effekten av korrekt uppriktning av studiomonitorer med MA 1. Lyssna på ljudprov och upptäck hur en korrekt inställning kan förbättra dina ljudresultat avsevärt
  • Uppslukande mixning i hörlurar
    Dear Realitys dedikerade lyssningsutrymme för hörlurar bjuder in besökare att uppleva dearVR PRO 2 spatializer för uppslukande produktioner. Tillsammans med plugin-programmet dearVR MONITOR kan användare övervaka flerkanaliga högtalarformat upp till 9.1.6 via stereohörlurar

För att på bästa sätt tillgodose besökarnas intresse finns det i år inget fast schema för demonstrationer, utan montergästerna uppmuntras att be om den presentation de önskar.

Besök Sennheiser Group på IBC, RAI Amsterdam, 13-16 september, Hall 8, monter D50.

(Slutar)

De högupplösta bilderna som medföljer detta pressmeddelande kan laddas ner här.



Maik Robbe

Communications Manager EMEA, Sennheiser electronic SE & Co. KG

 

 

 

 

 

Om varumärket Sennheiser

Att bygga framtiden för ljud och tillhandahålla fantastiska ljudupplevelser för våra kunder är vad Sennheisers varumärke har stått för i mer än 75 år. Vi lever och andas ljud, och vi drivs av vår passion att skapa ljudlösningar som gör verklig skillnad. Professionella ljudlösningar såsom mikrofoner, konferenssystem, streamingtekniker och monitoringsystem är en del av Sennheiser electronic SE & Co. KGs verksamhet, medan konsumentenheter som hörlurar, soundbars och talförbättrande enheter tillverkas av Sonova Holding AG på licens från Sennheiser.

www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com