Back

Yasmine Riechers neemt over als CEO van Georg Neumann GmbH 

Neumann_PR_Logo.jpg

Amsterdam 22 maart 2024 – Yasmine Riechers wordt de nieuwe CEO van Georg Neumann GmbH, een dochteronderneming van de Sennheiser Group. In haar nieuwe rol als opvolger van Ralf Oehl is ze verantwoordelijk voor het verder uitbreiden van Georg Neumann's wereldwijde activiteiten en het bevorderen van de strategische koers. Voorheen was Yasmine Riechers Hoofd van het Corporate Development Office van de Sennheiser Groep. 

“We zijn erg blij dat Yasmine per direct het management van Georg Neumann GmbH overneemt. Samen met het managementteam van Neumann zal Yasmine verantwoordelijk zijn voor de focus en verdere strategische koers van het bedrijf”, zegt Andreas Sennheiser, Co-CEO van Sennheiser. “Yasmine brengt een sterke mix van strategisch denken en internationale ervaring mee, wat alleen maar zal bijdragen aan onze groei en wereldwijde bereik”, voegt Daniel Sennheiser, Co-CEO van Sennheiser, toe. 

Yasmine begint meteen aan haar nieuwe rol. Ze was recent lid van de Extended Executive Management Board van de Sennheiser Groep, waar ze aan het hoofd stond van het Corporate Development Office. Daarvoor werkte ze bij Sennheiser Greater China als Operations Director en later als Country Manager. Haar loopbaan begon in 2008 bij Sennheiser in Human Resources. Vervolgens werkte ze als Project Manager bij Vier S Beteiligungsgesellschaft en later als General Manager bij BR Science and Technology en General Manager bij de Traction Transformer Division van Siemens in China. In 2015 keerde Yasmine Riechers terug naar de Sennheiser Groep. Ze studeerde economie aan de Universiteit van Paderborn en bracht een semester door aan de Nottingham Trent University. Daarna vervolgde ze haar studie aan de Universiteit van Birmingham, waar ze in 2011 afstudeerde met een masterdiploma in internationale bedrijfskunde. 

“Neumann heeft een uitstekende reputatie in de professionele audiowereld. Ik ben trots om een bedrijf met zo'n indrukwekkende geschiedenis te leiden naar de toekomst”, benadrukt Yasmine. “Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol, vooral naar de samenwerking met het volledige Neumann-team en onze klanten over de hele wereld.” ​ 

Samen met haar voorganger Ralf Oehl was ze al betrokken bij de verdere ontwikkeling van de strategische koers van Neumann. Beiden waren met name verantwoordelijk voor de integratie van Merging Technologies. “Neumann ontwikkelen tot een toonaangevende leverancier in de hele audioketen was een spannende taak voor mij”, zegt Ralf Oehl. “De steun van de Sennheiser-familie, de toewijding van onze medewerkers en de legendarische Neumann-gemeenschap hebben het bedrijf grote successen gebracht en mij vele bijzondere momenten bezorgd in de afgelopen vier jaar. Ik ben erg dankbaar voor iedereen die erbij betrokken was en zal Neumann dicht bij mijn hart houden. Ik kijk er nu naar uit dat Yasmine het overneemt om hierop voort te bouwen.” 

De naam Neumann staat al meer dan 90 jaar voor succes: het bedrijf uit Berlijn, dat deel uitmaakt van de Sennheiser Groep, wordt beschouwd als een toonaangevende fabrikant van studiomicrofoons. Naast talloze geluidstechnici die Neumann-microfoons gebruiken in hun studioproducties, worden de producten ook gebruikt door wereldberoemde muzikanten. ​ 

In 2010 lanceerde Neumann de eerste studiomonitor en in 2019 breidde het bedrijf zijn assortiment uit met studiokoptelefoons. Sinds 2023 ontwikkelt Neumann ook audio-interfaces samen met de Sennheiser-dochteronderneming, Merging Technologies, om kwaliteitsvolle opnameprocessen te steunen Het hoofdkantoor met de ontwikkelings-, marketing-, verkoop- en serviceafdelingen bevindt zich nog steeds in Berlijn. 

Over Sennheiser Group
Bouwen aan de toekomst van audio en het creëren van unieke geluidservaringen voor onze klanten - dat is de ambitie die de werknemers van de Sennheiser Group wereldwijd verenigt. Het onafhankelijke familiebedrijf Sennheiser werd opgericht in 1945. Vandaag de dag wordt het in de derde generatie geleid door Dr. Andreas Sennheiser en Daniel Sennheiser, en is het een van de toonaangevende fabrikanten op het gebied van professionele audiotechnologie. ​
sennheiser.com | neumann.com | dear-reality.com | merging.com

Valentine Vialis

Communications and Local Coordinator France, Sennheiser France

Pleun Stukker

TEAM LEWIS

Yasmine Riechers takes over as CEO of Georg Neumann GmbH_NL.docx

DOCX - 27 Kb

Yasmine Riechers takes over as CEO of Georg Neumann GmbH_NL.pdf

PDF - 93 Kb

 

 

Over Sennheiser

Over het Merk Sennheiser 

Wij leven en ademen audio. We worden gedreven door de passie om audio-oplossingen te creëren die een verschil kunnen maken. Bouwen aan de toekomst van audio en onze klanten opmerkelijke geluidservaringen bieden - dat is waar het merk Sennheiser al meer dan 75 jaar voor staat. Terwijl professionele audio-oplossingen zoals microfoons, conferentiesystemen, streaming-technologieën en monitoringsystemen deel uitmaken van de activiteiten van Sennheiser electronic SE & Co. KG, worden de activiteiten met consumentenapparatuur zoals hoofdtelefoons, soundbars en spraakverbeterde hearables beheerd door Sonova Holding AG onder de licentie van Sennheiser. 


www.sennheiser.com
www.sennheiser-hearing.com